En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Årets Äppelskrutt till LRF
2015-03-20

Årets Äppelskrutt till LRF

En vänlig men bestämd uppmaning om skärpning i form av Årets Äppelskrutt riktar Kost & Näring 2015 till Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

Den föga smickrande utmärkelsen tillkännagavs i samband med Kostdagarnas avslutning på fredagen, inför 300 kost- och måltidsansvariga från hela landet. LRF tilldelas Årets Äppelskrutt med motiveringen:

För att genom frysningen av verksamheten i Skolmatens vänner ha vänt ryggen åt de måltider som dagligen avgör välbefinnande och prestation hos närmare två miljoner barn och unga i förskola, skola och gymnasium. Tänk om – och gör rätt!

– Med sina återkommande kartläggningar av kostnaden för skollunchen har LRF via Skolmatens vänner satt en av  rundförutsättningarna för de offentliga måltiderna på agendan. Att lägga projektet på is är ett dåligt beslut som i förlängningen drabbar landets unga, konstaterar Marianne Backrud-Hagberg.

Axel Hansson, marknadsutvecklare med fokus på offentlig upphandling, mottog ”skrutten” på Kostdagarnas scen.

– Jag ser skrutten inte enbart som något negativt, utan också som ett bevis på att vi faktiskt har gjort något rätt med Skolmatens vänner. Förhoppningen är att kunna ta upp verksamheten igen, men i en form där fler aktörer är delaktiga. Det var tanken med projektet från början, sade Axel Hansson.