En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter
Hem > Aktuellt > ”Allt verkar bara så himla kul!”
Sofia Tufvesson, studeranderepresentant 2019/20. Har du frågor rörande uppdraget? Ställ dem direkt till Sofia via mail till: sofia@tufvesson.se
Kostchef eller enhetschef. På längre sikt är Sofias­ jobbmål solklart.

”Allt verkar bara så himla kul!”

2019-09-20
  1. För medlemmar

24 år gammal har hon redan hunnit med mycket inom mat och måltider. Möt Sofia Tufvesson, kostvetarstudent vid Göteborgs universitet, som fram till examen nästa vår från kommer att vara studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse.

Välkommen till föreningen! Vad fick dig att vilja axla rollen som studeranderepresentant?

Tack! Jag tror det är väldigt viktigt att det finns en tydlig brygga och sammankoppling mellan utbildningarna och yrkeslivet. Jag hoppas kunna dela med mig av det jag får med mig från arbetet i styrelsen till de andra studenterna. När man sitter i skolbänken i flera år så känns det ibland som att avståndet mellan utbildningen och verkligheten är ganska långt.
Men också omvänt, att ta med mig mina och studenternas tankar och åsikter till styrelsen.

Du är bara 24 år men har hunnit med en hel del i den privata restaurangbranschen, bland annat flera restaurangöppningar. Vad är det som lockar dig i de offentliga måltiderna?

När jag var 14 år gammal och en av min mammas kompisar berättade om sitt jobb som kostchef fastnade jag direkt. Från början var jag mest inriktad mot skolmåltider men under tiden jag pluggat har jag blivit nyfiken på annat också. Allt verkar bara så himla kul! Att jobba offentligt ger stora möjligheter att påverka många människors vardag. Det går inte på samma sätt på den privata sidan.

Om du lyckas landa ditt drömjobb efter examen i vår, i vilken roll hittar vi dig då?

Mitt långsiktiga mål att jag vill jobba som kostchef eller enhetschef, men jag tror inte att jag är mogen för en sådan roll riktigt än. Så det skulle det vara väldigt kul att jobba som kostekonom och ”spindeln i nätet” i en kommun. Att få lära mig jobbet från grunden utan att redan från början ha chefsansvar.

David Hollertz