En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > 3 frågor till Frida Sandberg…
2017-05-03

3 frågor till Frida Sandberg …

… sedan i höstas studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse, som om en dryg månad inte bara tar kostvetarexamen vid Uppsala universitet utan också rundar av sitt uppdrag i styrelsen. Hur har tiden som studeranderepresentant varit?

– Fantastiskt givande på alla sätt! Mitt främsta mål när jag gick in i detta var att fungera som en länk mellan studenterna och branschen, och det är något jag också tycker att jag lyckats uppnå.

Vilket av de sammanhang du deltagit i har gett allra mest för din del?

– På ett sätt är det svårt att lyfta fram en enda del, eftersom allt det jag fått vara med om har bildat en helhet. Men om jag måste välja (skratt) så skulle jag nog säga min medverkan vid styrelsemötena, som har gett mig en oslagbar inblick i hur diskussionerna går i de mest aktuella frågorna i branschen.

Hur har det sett ut med lyhördheten hos styrelseledamöterna inför det som du har kunnat tillföra i arbetet?

– Från början till slut har jag känt att styrelsen verkligen varit intresserade av mina reflektioner utifrån en studentsynvinkel. En sak vi talat om mycket är hur det praktiska utbytet mellan branschen och universiteten ska kunna öka. Under studietiden är det lätt att hamna lite i en bubbla, där man tappar kontakten med ”verkligheten” utanför. Här tror jag att föreningen kan spela en viktig roll.