En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > ”Som kostansvarig äger du avtalet”
2018-04-26
Fokusgrupp Upphandlings Agneta Hedlund (t.v.) och Karin Lidén.

”Som kostansvarig äger du avtalet”

Branschöverenskommelsen för livsmedelsupphandling stod tillsammans med föreningens egenutvecklade upphandlingsverktyg på agendan när Kost & Närings fokusgrupp Upphandling äntrade ”Chef’s Talk”-scenen på Gastro Nord, tisdagen den 24 april.

Båda resurserna syftar till att ge upphandlande myndigheter stöd i den många gånger ganska invecklade processen från förberedelser av förfrågningsunderlag hela vägen fram till tilldelning, avtalstecknande och uppföljning.

– Det är väldigt många professioner inblandade i en livsmedelsupphandling, och det är många som ska vara med och tycka och säga sitt, inledde fokusgruppens Karin Lidén, som tillsammans med gruppkollegan Agneta Hedlund svarade för presentationen.

– Men det är du som är kostansvarig som äger avtalet, och det är viktigt att komma ihåg, Faktum är att du har ganska mycket att säga till om. I många kommuner skulle samarbetet mellan ledning, kostenhet och upphandlare kunna fungera betydligt bättre än vad det gör idag. Här finns en utmaning, fortsatte Karin Lidén.

Klicka här för att ta del av branschöverenskommelsen i sin helhet. 
Klicka här för att komma vidare till Kost & Närings egenutvecklade verktyg för livsmedelsupphandling.

 

 

 

_

 

_