Individen i centrum – när maten anpassas efter äldres behov och smak
Hur kan måltidsverksamheterna inom äldreomsorgen bidra till att öka matgästernas inflytande – och gå individuella önskemål tillmötes i högre utsträckning?
Det var temat för Kost & Närings och Mattankens webbinarium om äldreomsorgens måltider, torsdagen den 16 november – med inledning av mat- och måltidsprofilen Carl Jan Granqvist följt av tre verksamheters presentationer om deras arbete med individanpassning.
Ta del av det inspelade webbinariet
Som medlem i Kost & Näring– och inloggad på sidan – kan du exklusivt ta del av de medverkandes presentationer i sin helhet via K&N Play. Klicka här eller direkt på skärmklippet här nedanför för att starta uppspelningen.
Av integritetsskäl har frågor, diskussion och annan deltagarinteraktion under webbinariet utelämnats.
Program och medverkande
Måltider som höjer livskvalitén
Carl Jan Granqvist, professor i måltidskunskap.
Rätten att få äta det man vill
Linda Lilius, enhetschef och Lina Höög, biträdande enhetschef, båda verksamma vid Byle Gård: en specialiserad palliativ vårdavdelning i Täby kyrkby.
Mathantverk från kök till tallrik – genom samarbete och kommunikation
Stina Franzén, dietist i Södertälje kommun och Mathias Eriksson, produktionsansvarig, Mariekällgårdens kök i samma kommun.
Hur lyckas med individanpassning i en ny förvaltning?
Emma Davachi, verksamhetsutvecklare Måltid, Göteborgs Stad.