
Hållbar offentlig fisk och sjömat
Vi arbetar sedan länge med att sprida kunskap om – och skapa dialog och nyfikenhet kring – hållbar fisk och sjömat.
- Hållbarhet
- Fokusgrupper
- Hållbar fisk och sjömat
Motsvarande en tredjedel av människans totala klimatpåverkan är maten vi äter, eller i värsta fall slänger bort i onödan, en av vår tids absolut största hållbarhetsutmaningar.
Genom föreningens fokusgrupp Hållbarhet verkar Kost & Näring katalysator för de goda, gröna framtidslösningarna, skräddarsydda för landets offentliga måltidsverksamheter. Lösningar för klimat, miljö och biologisk mångfald som gör skillnad inte bara på längre sikt, utan också konkret, här och nu.
Vid Kostdagarna 2025, den 20-21 mars i Stockholm, presenterade Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet den helt nya foldern Mot klimattoppen!
Med foldern tar fokusgruppen ett lättsamt grepp om en i grunden allvarlig fråga, och visualiserar hur klimatbelastande livsmedel inom olika produktkategorier enkelt kan bytas ut mot mer hållbara alternativ.
I tillägg till foldern finns även en utskriftsvänlig, grafisk affisch-version av materialet, som visar hur klimatarbetet inom olika livsmedelskategorier enkelt kan växlas upp mot långsiktigt hållbar CO2-belastning.