«

»

Jun 05 2018

Skriv ut detta Inlägg

Äldremåltiderna 17 oktober: från insikt till förändring – och framsteg

INBJUDAN: 17 OKTOBER, STOCKHOLM

Från insikt till förändring – och framsteg

Vad krävs för att ta målsättningen om individanpassning från prat till praktik? Vilken betydelse har den lokala mat- och måltidsorganisationen? Och vad är nytt i Socialstyrelsens kommande kunskapsstöd för förebyggande och behandling av undernäring?

Den enskilda matgästens behov, preferenser och välbefinnande – både i ordinärt och i särskilt boende – är utgångspunkten när Kost & Näring och föreningens fokusgrupp Äldreomsorg i mitten av oktober bjuder in till heldagsseminarium om äldreomsorgens måltider.

Kicka här för att komma direkt till anmälan! 

Medverkar under dagen. Överst fr.v. Susanne Rolfner Suvanto, Josephine Garpsäter, Lena Martin, Malin Skinnars Josefsson, Anna-Karin Quetel samt Sylwia Jaworska.

Under dagen bidrar en rad kompetenta och engagerade medverkande med sina kunskaper och perspektiv på utmaningar och möjligheter i kontakten med de offentliga måltidernas allra äldsta matgäster. 

Malin Skinnars Josefsson, aktuell med doktorsavhandlingen Food Service and Nutritional Care in Swedish Elderly Care vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet; Josephine Garpsäter, nutritionsansvarig dietist i Sundbybergs stad och ordförande i Dietisternas Riksförbunds sektion för geriatrisk och gerontologisk nutrition; Susanne Rolfner Suvanto, verksamhetsansvarig för Omvårdnadsinstitutet och regeringens tidigare utredare av en nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen; Lena Martin, utredare vid Socialstyrelsen och ansvarig för utvecklingen av myndighetens kunskapsstöd för förebyggande och behandling av undernäring som presenteras under 2019 samt Anna-Karin Quetel, nutritionist vid Livsmedelsverket som varit drivande i arbetet med de nya, individfokuserade råden Bra måltider i äldreomsorgen, som släpptes tidigare under våren.

Moderator är Sylwia Jaworska, journalist med bakgrund inom Sveriges Radio och SVT samt grundare av företaget Sylwia & Seniorerna. I programmet för dagen ingår dessutom tre handplockade goda exempel på verksamheter som utvecklat nya, framgångsrika lösningar för anpassning till gästens individuella behov.

PRAKTISK INFORMATION

När: Onsdagen den 17 oktober. Ankomst, kaffe och registrering från och med kl. 9.00, ordinarie seminarieprogram mellan kl. 10.00 och 16.30.

Var: Lustikulla Konferens, Stockholm/Liljeholmen.

Hur: Heldagsseminarium inklusive lunch och fika. Dagen riktar sig till måltidsansvariga, vårdpersonal, verksamhetschefer och andra yrkesgrupper som verkar inom äldreomsorgen, men också till ansvariga politiker och tjänstemän.

Program: Det kompletta programmet presenteras efter semestrarna.

Anmälan: Klicka här för att komma direkt till inbjudan och anmälan

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 1 500 kr, övriga 2 000 kr. Moms tillkommer. Är du ännu inte medlem i föreningen men väljer att gå med i samband med anmälan till seminariedagen, välj deltagarkategorin Ny medlem i Kost & Näring, så betalar du det reducerade medlemspriset. (Klicka här för information om de olika typerna av medlemskap.)

Frågor? Skriv till oss så hjälper vi till! Adressen är seminarium@kostochnaring.se.
__

_

Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/nyhet/aldremaltiderna-17-oktober-fran-insikt-till-forandring-och-framsteg