Nedladdning: "Härifrån kommer maten"
Trepunktspolicy för livsmedelsursprung inom offentliga måltider
- 2020
- Fokusgrupper
- Upphandling
- Ursprung
”Varifrån kommer maten på den offentliga tallriken?”
Lika självklar som den frågan ter sig, lika svårt har de som arbetar med offentliga måltider ofta att ge tydliga svar. Det beror bland annat på bristande information i digitala system – och på förvirring kring begreppen som används.
I syfte att lägga grunden för en harmonisering av definitioner och märkningar kopplade till livsmedelsursprung, och därmed ökad tydlighet på området för alla, har Kost & Näring fokusgrupp Upphandling tillsammans MAT-tanken lanserat skriften Härifrån kommer maten.
Trepunktspolicy för livsmedelsursprung inom offentliga måltider
I den korta broschyren, som du både kan ladda ned och/eller ta del av direkt här på sidan, sammanfattas dagens problem – och de lösningar som köparsidan vill se från producenter och leverantörer.
Från Kost & Närings och MAT-tankens webbinarium den 12 maj 2020.