En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > ”Vilka är dina intryck av Föreningsdagarna?”
2017-01-24

Vilka är dina intryck av Föreningsdagarna?

Från generellt till konkret, globalt till lokalt. Kost & Närings föreningsdagar i Kristianstad den 19-20 januari erbjöd möjligheter både till diskussion och reflektion – och inte minst till handfast planering av föreningens verksamhet under 2017.

För dagarnas inramning svarade HK Scan, som bland annat bjöd på ett uppskattat studiebesök i sin anläggning för slakt och styckning av griskött, med påföljande sous vide-middag.

– Föreningsdagarna är väldigt viktiga och värdefulla för Kost & Näring. Det finns ett stort behov av kommunicera mer med varandra, både styrelse, fokusgrupper och alla andra medlemmar som på olika sätt är aktiva i arbetet, konstaterar Marianne Backrud-Hagberg, föreningens ordförande.

Vi tog chansen till en kort pratstund med tre av Föreningsdagarnas deltagare, och ställde frågan: Vilka är dina intryck av Föreningsdagarna?

 

Frida Sandberg
Studeranderepresentant i styrelsen

– Jag har lärt mig väldigt mycket nytt, från många olika delar av de offentliga måltiderna, det blev till en helhet. Bland annat deltog jag i diskussionerna tillsammans med fokusgrupp Hållbarhet. Det känns helt rätt i tiden att den här gruppen nu finns, och jag tror att de kommer kunna bidra med mycket.

Marianne Roshed
Ordförande lokalavdelning 610, Uppland

– Jag känner mig otroligt glad och stolt att få vara en del av allt det fantastiska jobb som görs i föreningen, inte minst fokusgruppernas enträgna arbete för förändring som verkligen gör skillnad i branschen. Det var också väldigt intressant att få lära känna Scan som ny branschsamarbetspartner, hela vägen in i slakteriet.

 

Elinor Yifter Lindgren
Deltagare i fokusgrupp Sjukhus

– Många av oss som deltog i dagarna befinner sig i slutet av sin karriär. Jag tror det är viktigt att få in fler unga än idag. Vi som varit med ett tag riskerar att fastna i gamla tankesätt. I det läget behövs yngre medlemmar som kan tillföra nya idéer och perspektiv.


Fotnot
: I kommande nummer av Kost & Närings medlemssidor i Magasin Måltid, med utgivning den 23 februari, publiceras rapporteringen från Föreningsdagarna i sin helhet.