En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Malmö 17 november: hållbart och ekologiskt
2016-10-13
  1. Hållbarhet

INBJUDAN TILL FORTBILDNINGSDAG 17 NOVEMBER

Hållbart och ekologiskt på Malmömässan

I samband med fackmässan Nordic Organic Food Fair, den 16-17 november i Malmö, bjuder Kost & Näring tillsammans med mässarrangörerna in till en kostnadsfri fortbildningsdag med fokus på ekologiska, svenskproducerade och hållbara livsmedel. Dagen riktar sig till kostchefer, måltidschefer, kockar, kökschefer och andra som arbetar inom de offentliga måltiderna.

noff2016_logoNordic Organic Food Fair är en fackmässa för ekologisk mat och dryck som äger rum i Malmö 16-17 november, med utställare och besökare både från Sverige, övriga Europa och andra delar av världen. Mässan erbjuder därför goda möjligheter att upptäcka nya produkter och träffa olika leverantörer.

Hållbarhet och ekologiska livsmedel är också det övergripande temat i programmet för den fortbildningsdag som Kost & Näring bjuder in till tillsammans med mässarrangörerna, den 17 november. Deltagandet i dagen är kostnadsfritt och inkluderar även fribiljett till Nordic Organic Food Fair.

_

PROGRAM FORTBILDNINGSDAG (HALVDAG, 9.30 – 13.00) 17 NOVEMBER:

_

• Kan man lita på ekostämpeln och KRAV?
Johan Cejie, försäljningschef, eller Helena Wistrand, kundansvarig förädling och internationell handel, KRAV

• Klimatfrågan för offentliga kök – hur man lyckas vända och styra mot en hållbar verksamhet
Sara Jervfors, kostchef, Södertälje kommun

• Vill svenskarna ha ekologisk mat i offentliga kök?
Charlotte Bladh Andre, ordförande Organic Sweden

• Svensk mat på kommunala fat
Anita Broddesson, f.d. kostchef i Klippans kommun

• Ambitiösa ekomål kräver långsiktiga samarbeten och nya verktyg för att uppnås
Christoffer Carlsmose, ekologikoordinator, Menigo Foodservice AB

_

PRAKTISK INFORMATION

Vad: Fortbildningsdag som en del av Nordic Organic Food Fair, fackmässa med fokus på ekologiska, svenskproducerade och hållbara livsmedel.

För vilka: kostchefer, måltidschefer, kockar, kökschefer och andra som arbetar inom de offentliga måltidsverksamheterna. Ta gärna med dig dina medarbetare i köken!

När: Mässan pågår 16-17 november. Fortbildningsdagen inleds med registrering och kaffe den 17 november från kl. 09.00, programstart 09.30. Dagen avslutas kl. 13.00.

Var: Malmömässan, Hyllie/Malmö. Lokal: Romeo.

Deltagaravgift: Deltagandet i fortbildningsdagen är kostnadsfritt och inkluderar förmiddagskaffe, smörgås och fri entré till Nordic Organic Food Fair.

Anmälan: Klicka här för att komma direkt till anmälningsformuläret här på på kostochnaring.se.

Varmt välkommen!