En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Kostbollen 2013: studenter nyfikna på Kost & Näring
2013-05-07

Kostbollen 2013: studenter nyfikna på Kost & Näring

En solig fredag den 3 maj deltog Kost & Näring vid Kostbollen – Dietist- och kostvetardagarna i universitetshuset i centrala Uppsala, Kost & Närings studeranderepresentant i styrelsen, Eric Karlsson, rapporterar från en minst sagt innehållsrik helg.Bild_Kostbollen

Kostbollen är ett årligt event för dietist- och kostvetarstudenter från Uppsala, Umeå och Göteborg. De tre städerna turas om att hålla i evenemanget och i år var det Uppsalas tur.

Helgen började med en stor mässa på fredagen i universitetshuset med olika företag, för att sedan fortsätta med föreläsningar av kocken Paul Svensson, med flera. Kvällen bjöd sedan på mat, pubrunda och lekar. På lördagen genomfördes den prestigefyllda brännbollsturneringen där studenterna från Uppsala skulle försvara sin titel från förra året! Kvällen avslutades med en fantastisk sittning på Östgöta Nation.

Kost & Näring var självklart på plats, både som utställare på mässan och som stolt sponsor av evenemanget. En fantastiskt rolig dag där föreningen representerades av Pia Carlberg, ordförande i lokalavdelning 610, Uppsala, och Carolina Englund, ny ledamot i styrelsen, tillsammans med undertecknad.

Vi pratade med studenter om framtiden, jobb och vad vi i Kost & Näring kan erbjuda i form av erfarenhet, kunskap och kompetens! Vi hade med oss information från föreningen och Ledarna samt ett bunt Magasin Måltid, som skickades med alla intresserade. Också på våra gröna äpplen och gröna vattenflaskor rådde strykande åtgång.

Rekrytering av nya medlemmar var förstås också en viktig målsättning. Med 20 nya medlemmar i Kost & Näring och Ledarna kan vi konstatera att intresset för föreningen bland framtidens kost- och måltidschefer är fortsatt stort.

Nästa år är det Umeås tur att arrangera – väl mött då!

Eric Karlsson
Studeranderepresentant
Styrelsen, Kost & Näring