En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > ”Kommunal verksamhet väldig utmaning”
2015-10-12

”Kommunal verksamhet väldig utmaning”

Mikaela Larsen må vara ny studeranderepresentant i Kost & Närings styrelse, men att arbeta med måltider är inte nytt för henne.

Skärmklipp 2015-10-12 19.48.42Redan under gymnasietiden började Mikaela Larsen arbeta extra i restaurangbranschen hemma i Skåne, och idag har hon både kock- och sommeliereutbildning från Umeå i bagaget.

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av mat och hälsa men restaurangbranschen är ganska tuff med obekväma arbetstider. Så när min sambo skulle fullfölja sin utbildning till jägmästare i Uppsala hittade jag kostprogrammet här och det känns helt rätt, säger Mikaela.

”Väldigt mycket kunskap”

För Mikaela var det självklart att gå med i Kost & Näring.

–Jag vill komma ut och se så mycket som möjligt av vad som finns i den här branschen. Därför tvekade jag inte att också gå in i styrelsen som studeranderepresentant när jag fick chansen. I styrelsen finns väldigt mycket kunskap och olika erfarenheter.

Mikaelas första uppdrag i styrelsen är att diskutera med nuvarande studerandemedlemmar om vad som skulle få dem att fortsätta som medlemmar i föreningen också när de börjar arbeta.

Bred utbildning

Med en och en halv termin kvar till examen vill Mikaela fortfarande vänta lite med att rikta in sig och börja söka jobb.

– Utbildningen är så bred och jag vill inte välja för snävt utan vara öppen, så att jag inte missar något roligt på vägen, säger hon.

När hon sökte till kostvetarprogrammet siktade Mikaela framför allt på en framtid inom sensorik och produktutveckling, snarare än inom kommunal verksamhet.

– Man vet ju hur det är i kommunerna, det finns väldigt lite pengar och man måste hela tiden trolla med knäna. Men nu är jag inte lika säker längre. Att vara kostchef i en kommun innebär ju väldiga utmaningar, och utmaningar gillar jag!

Malin Ottosson

Fotnot: intervjun med Mikaela Larsen publiceras också på Kost & Närings medlemssidor i kommande numret av Magasin Måltid, med utgivning den 3 november.