En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Karin Lidén blev Årets Kostprofil
2010-10-14
Karin Lidén, Årets Kostprofil
”Modig, yrkesstolt och driven – och alltid lika pigg på att ta en diskussion. Hon är kvinnan som gett hela den offentliga måltidsbranschen ett efterlängtat lyft genom att tydliggöra villkoren och synliggöra alla dem som jobbar med vardagsmat”, motiverar juryn sitt val.
Bakom priset står branschtidningen Restaurangvärlden som vill uppmärksamma personer som har ledande och utvecklande roller inom kostområdet.
– Det här är stort för oss och det är inte bara jag som gjort detta möjligt! Jag har mina underbara arbetskamrater i Kramfors och alla medlemmar i Kost och Näring. Det är vi tillsammans som kämpat och därför känns det extra roligt att få priset just i år eftersom vi har drivit frågan om en lägsta kvalitetsnivå på skolmaten och nu finns detta inskrivet i den nya skollagen. Det sa bland annat Karin Lidén när hon mottog priset som delades ut på Stora Måltidsdagen på Hilton Slussen i Stockholm.

Maten är i fokus idag och alla har en åsikt om mat, men det är få som har en vetenskaplig grund för sina åsikter. Det har Kost och Näring. I samarbete med institutionen för folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet har Kost och Närings fokusgrupp, Förskola och skola, tagit fram ett webbverktyg för hur man ska kunna utvärdera att skollunchen verkligen är rätt näringsberäknad. Verktyget ska under hösten 2010 i ett pilotprojekt testas av Stockholms stad.

– Vi jobbar nu vidare med att höja kvaliteten på mat till äldre och inom sjukhusvården. Vi arbetar också för att de offentliga måltiderna i större utsträckning än idag ska lagas från grunden och tillagas med råvaror som har god kvalitet, säger Karin Lidén, som till vardags är kostchef i Kramfors kommun.
Priset delas ut i tre kategorier: Årets inspiratör, Årets stjärnskott och Årets Kostprofil.
Se en video med Motiveringen

Karin_3714

Karin_3135