En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Exklusivt för medlemmar – ansök senast 24 juni

Mitt framtida ledarskap 2021

Hem > Mitt framtida ledarskap 2021

I höst kör vi en ny omgång av Kost & Närings helt egna ledarskapsprogram, skräddarsytt för att möta de utmaningar som präglar medlemmarnas yrkesvardag. Deltagandet är kostnadsfritt och sista ansökningsdag inför hösten 2021 är den 24 juni.

Vi vet att chefer inom vår bransch är chefer med olika förutsättningar. Därför har vi valt ett program med fast förankring i vardagen och tanken är att den ska ge utveckling av den egna chefsrollen. Ett program som riktar sig till chefer.

Vi ger dig möjlighet att delta i ett program som ger dig:

  • Möjlighet till ett långsiktigt erfarenhetsutbyte
  • Möjlighet att lyfta fram ledarskap inom Kost & Näring
  • Bättre förutsättningar att verka som chef
  • Ett ledarskapsprogram för chefer i politiskt styrd organisation

Mitt framtida ledarskap sträcker sig över cirka tre månader och omfattar tre moduler:


1. ATT LEDA FÖRÄNDRING I KOMPLEXA ORGANISATIONER
25-26 oktober 2021
Ständig förändring i komplexa organisationer och vår omvärld, ställer stora krav på chefer. Hur kan du som chef förhålla dig till förändringar och de olika styrsystem som finns i din vardag?


2. MITT LEDARSKAP OCH GRUPPUTVECKLING
29-30 november 2021
Att leda i förändring och med den komplexa omvärld vi lever i idag ställer krav på dig som chef. Du behöver olika verktyg för att coacha, hantera konflikter m.m. och samtidigt leda dina medarbetare framåt.


3. EMOTIONELL INTELLIGENS OCH DET INRE LEDARSKAPET
16-17 december 2021
Att stå i rollen som ledare mitt i komplexitet och transformationer kräver personlig robusthet. Vi behöver naturligtvis ta utgångspunkt i strukturerade processer, metoder och kunskap, men för att kunna leda processerna behöver vi som ledare komplettera vårt IQ med EQ – den så kallade emotionella intelligensen som gör att vi kan behålla lugnet, se klart och läsa av de dynamiker som är i spel i vår organisation.


Johanne Eriksen kommer att vara processledare under hela programmet. Hon är en erfaren konsult, undervisare och facilitator inom ledarskaps- och organisationsutveckling i privat och offentlig sektor. Med sin helhetssyn och djupa förståelse för gruppdynamik stärker hon kapaciteten hos ledare att lyfta blicken och leda i vardagen. Som processledare bidrar Johanne med sin erfarenhet av utveckling på tvärs av organisations-, grupp- och individnivå.

Anmäl ditt intresse senast 24 juni

Mitt framtida ledarskap är exklusivt för medlemmar i Kost & Näring och antalet deltagarplatser är begränsat. Utifrån inkomna intresseanmälningar sätter vi ihop en blandad grupp utifrån ålder och chefs­erfarenhet, med max 30 personer. 

Torsdag den 24 juni är sista datum att anmäla intresse och besked om antagning meddelas under v 33. För att anmäla intresse, klicka här eller på den gröna knappen högre upp på sidan.

Utbildningen är i sig kostnadsfri men du som deltagare står själv för kostnader för resa och logi. Utbildningen ges i Stockholm på Ledarnas förbundskontor, S:t Eriksgatan 26 vid Fridhemsplan.

Frågor?

För frågor kring ledarskapsprogrammet är du välkommen att ta kontakt med Maria Larsson som är ansvarig från Kost & Näring eller Annika Hage Nederström som är programansvarig på Ledarna.

Maria nås på telefon 070-396 56 39
Epost: maria.larsson@kostochnaring.se

Annika nås på 08-598 99 056
annika.hage.nederstrom@ledarna.se

Väl mött i höst!

Styrelsen