«

nov 01 2019

Skriv ut detta Inlägg

Webbinarium: hållbar offentlig sjömat

Foto: Jordbruksverket/MAT-tanken.

Webbinarium 26 november

Hållbar offentlig
sjömat – finns den?

Kommer vi kunna fortsätta att äta fisk som i dag? Är landbaserad fiskodling framtidens hållbara alternativ? Och vilka djur och växter från havet skulle vi kunna äta mycket mer av?

Tisdagen den 26 november arrangerar MAT-tanken och Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet ett webbinarium om hållbar sjömat i de offentliga köken. Medverkar gör bland andra Kristina Snuttan Sundell, professor vid institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet, med en uppdatering om de senaste rönen kring produktion av mat genom vattenbruk.

Klicka här för närmare information om – och anmälan till – webbinariet

Webbinariet är en del i en bredare satsning mellan MAT-tanken och Kost & Näring, som inleddes med ett seminarium under 2019 års Almedalsvecka och som syftar till att sprida information om hållbara fisk- och sjömatsalternativ inom offentliga måltider.

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/webbinarium-hallbar-offentlig-sjomat