«

»

maj 29 2019

Skriv ut detta Inlägg

Vilka är framtidens fiskalternativ?

Kost & Näring i Almedalen
ROSA GÅRDEN, Kommendantsbacken 6, VISBY
ONSDAG 3 JULI 11:00 – 12:00

Vilka är framtidens fiskalternativ?

Det är svårt för de offentliga skolköken att följa Livsmedelsverkets råd att servera fet fisk var 14:e dag och samtidigt klara hållbarhetsmålen. Tillgången på hållbart producerad fet fisk till priser som kan betalas av offentlig sektor är nästintill obefintlig.

Kan priserna pressas tack vare ny teknik, utan att ge avkall på hållbarhetsaspekterna? Kan fiskarter komma ifråga som vi inte äter idag – och vad krävs i så fall för att för att få matgästerna att gilla, eller åtminstone acceptera, förändringen? Är landbaserad fiskodling ett tänkbart alternativ? Eller handlar det istället om att “gilla läget” och helt enkelt ge upp ambitionen om att leva upp till dagens råd? Direkt efter seminariet, från kl. 12.00, bjuder Kost & Näring tillsammans med Landsbygdsnätverket/MATtanken på lunch.

Medverkande

Anton Paulrud, vd, Sweden Pelagic Federation (SPF)
Linnéa Engström, programdirektör Östersjöregionen och Skandinavien, Marine Stewardship Council (MSC)
Kristina Snuttan Sundell, professor vid institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Anna-Karin Quetel, nutitionist och projektledare, Livsmedelsverket, kompetenscentrum för offentliga måltider
Eva Sundberg, kostvetare och projektledare, Jordbruksverket och Landsbygdsnätverket/MATtanken
Cecilia Nebel, moderator

Tisdag och onsdag den 2-3 juli tar Kost & Näring tillsammans med projektet Matlust och andra utvalda partner de offentliga måltiderna och några av branschens allra hetaste frågeställningar till årets Almedalsvecka. Klicka här för att komma till almedalen.kostochnaring.se, där du alltid hittar den senaste informationen om alla Kost & Närings aktiviteter. 

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/vilka-ar-framtidens-fiskalternativ