«

»

aug 17 2015

Skriv ut detta Inlägg

Sommarläsning 13/16: Angelica Sigge

Banner_sommarlasning_2015

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 16 artiklarna – två per vecka – är skrivna av studenter på kursen “Måltidsservice”, och publiceras oredigerade.

Sommarläsning 13/16: Angelica Sigge

Hur använder sig livsmedelsmyndigheter och hälsoorganisationer av sociala medier?

“Internetbaserad kommunikation och marknadsföring har alltid varit ett intresse hos mig. Begreppet “sociala medier” kan fortfarande anses relativt nytt, och inom kost- och näringsbranschen är det outforskad mark – vilket gör det lika spännande för mig som månen är för astronauter. Jag tror att det om några år kommer att krävas av alla organisationer och verksamheter att de är aktiva på sociala medier som Facebook, Instagram och framtidens plattformar. Konsumenter idag väntar sig personliga men samtidigt professionella svar, dygnets alla timmar. Då utmaningarna för hälsoorganisationer växer i takt med befolkningens ohälsa, ökar också behovet av att organisationerna våga vara lyhörda för sin målgrupps önskningar vilket innebär en ökad digital närvaro och skräddarsydda meddelanden.”

Klicka här för att komma till artikeln! 
Kontakt: angelica.sigge@gmail.com

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/sommarlasning-1316-angelica-sigge