«

»

aug 06 2015

Skriv ut detta Inlägg

Sommarläsning 10/16: Mikaela Larsen

Banner_sommarlasning_2015

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 16 artiklarna – två per vecka – är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”, och publiceras oredigerade.

Sommarläsning 10/16: Mikaela Larsen

Att äta med ögonen.

”Jag är i grunden utbildad kock och intresserad av bild- och formgivning. Det estetiska har alltid tilltalat mig. Något jag aldrig kommer glömma är då jag gjorde en tenta i matlagning på Restauranghögskolan i Umeå och hade fokuserat så mycket på själva maten att jag inte alls förberett hur den skulle läggas upp. Resultatet blev, på grund av tidsbrist och dålig planering, en otrolig besvikelse både för mig och mina lärare då vi alla förväntat oss mer av mig. Det blev en aha-upplevelse för mig trots att jag redan var väl medveten om hur viktig presentationen var. På Kostvetarprogrammet har jag blivit än mer införstådd med hur viktig presentationen av mat är när det kommer till t.ex. sjukhusmat.”

Klicka här för att komma till artikeln! 
Kontakt: mikaelalarsen@live.se

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/sommarlasning-1016-mikaela-larsen