«

»

sep 17 2013

Skriv ut detta Inlägg

SIK utbildning i Mat och klimat för storkök

Mat och klimat för storkök

Maten på vårt bord påverkar miljön och klimatet på vår jord. Men vilken är den senaste kunskapen om livsmedels klimatpåverkan och andra viktiga frågor kopplade till livsmedelskedjan? Vad kan storköken göra vid val av råvaror, måltidsplanering, etcetera? Hur man aktivt kan påverka genom val, krav på och hantering av livsmedel är ny kunskap för många.

Det är några av frågeställningarna under den utbildnings-­ och seminariedag som under hösten arrangeras av SIK – Institutet för Livsmedel och Bioteknik, i samarbete med Kost & Näring. Tanken bakom dagen är att ge en möjlighet att på ett översiktligt sätt ta till sig det som är viktigast att känna till när det gäller matens klimatpåverkan.

Sex tillfällen, sex städer
Utbildnings- och seminariedagen ”Mat och klimat för storkök”, där bland annat representanter för Kost & Näring medverkar, genomförs vid sex tillfällen i följande städer:

• Göteborg den 26 september
• Linköping den 23 oktober
• Stockholm den 24 oktober
• Växjö den 6 november
• Lund den 7 november
• Umeå den 14 november

Anmälan och mer information
För att komma till inbjudan, med närmare information om dagen, klicka här.

(PDF-fil, öppnas i nytt fönster)

För att komma direkt till anmälan, klicka här (öppnas i nytt fönster). 

 

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/sik-utbildning-i-mat-klimat-for-storkok