«

»

aug 24 2018

Skriv ut detta Inlägg

LOU: Krav på djurskydd och antibiotikaanvändning kan bli obligatoriskt

Utöver de ansvariga ministrarna Per Bolund, konsumentminister (MP, t.h.) och Ardalan Shekarabi, civilminister, deltog också (fr.v.) Eva Guovelin, förbundsordförande för Livsmedelsarbetareförbundet, Maria Donis, vd för Svensk Fågel och Elisabet Qvarford, vd för Svenskt Kött. Foto: skärmbild från videoklipp på regeringen.se.

Djurskydds- och antibiotikakrav kan bli obligatoriska

Sveriges höga krav på miljö och hälsa i köttproduktionen ska i samband med offentlig livsmedelsupphandling inte innebära en nackdel för inhemska producenter gentemot utländska konkurrenter.

Det menar regeringen, som vid en pressträff på fredagen presenterade ett förslag som syftar till att göra krav på djurskydd och låg grad av antibiotikaanvändning obligatoriskt vid offentlig upphandling av animaliska livsmedel.

I ett pressmeddelande konstaterar regeringen att krav på djurskydd idag ställs i cirka 60 procent av upphandlingarna. En alltför låg siffra, anser man.

Klicka här för att läsa mer och ta del av en inspelning från pressträffen på regeringen.se. 

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/lou-djurskydd-och-antibiotikaanvandning-kan-bli-obligatoriskt