«

»

nov 19 2012

Skriv ut detta Inlägg

Höstmöte #2 i lokalavdelning 617, Stockholm

Skolmaten i fokus under 617:s andra höstmöte

Den 15 november höll Stockholms lokalavdelning 617 sitt andra möte för hösten. Christine Persson Osowski Fil. Dr. i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap Uppsala universitet presenterade sin avhandling The Swedish School Meal as a Public Meal.

Christine Persson Osowskis avhandling bygger på fyra delstudier:

1. Minnen och erfarenheter av skolmåltider bland vuxna.
2. Hur lärare praktiserar pedagogiska måltider.
3. Barns uppfattning om mat, måltider och skolmåltider
4.Barns måltidsmönster – metodartikel

Skolmaten präglas idag av:

– Förutfattade meningar
– Höga krav
–  Begränsade resurser
Det finns för många självutnämnda experter gällande skolmaten.
Tidningar underhåller gärna förutfattade meningar om offentliga måltider.

De negativa attityderna behöver förbättras.

Frågan kvarstår:
 ”Hur?”

I arkivet för artiklar, rapporter och presentationer kan du som är medlem i Kost & Näring ta del av Christine Persson Osowskis presentation, ”Den svenska skolmåltiden som offentlig måltid”.

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/hostmote-2-i-lokalavdelning-617-stockholm