En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest
Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Fruktkvarg vid måltid för ökat proteinintag?
2016-07-25
  1. Sommarläsning 2016

Fruktkvarg vid måltid för ökat proteinintag?

”Patienter på sjukhus får sällan i sig tillräcklig mängd protein och har därför inte heller lika bra förutsättningar att tillfriskna och bygga upp sitt immunförsvar. Kan fruktkvarg eller drickyoghurt tillsammans med den serverade sjukhusmåltiden vara lösningen?”

Student och artikelförfattare: Anna Vahlstedt Forsberg
Klicka här för att ta del av artikeln i PDF-format (öppnas i nytt fönster)

Om Kost & Närings sommarläsning

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på daglig sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 24 artiklarna är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”. Publicering sker med en artikel per dag, måndag till torsdag – hela sommaren.

Sammanfattningar, slutsatser och reflektioner som publiceras i sommarläsningen är studenternas egna, och har inte granskats av Kost & Näring. De speglar inte heller nödvändigtvis Kost & Närings hållning och inställning inom de områden som behandlas.