«

»

aug 03 2016

Skriv ut detta Inlägg

Färdigförpackad mat en utmaning för äldre

Färdigförpackad mat en utmaning för äldre

”Samtidigt som färdigförpackad mat ökar i både samhället och på sjukhus lider många äldre av undernäring. Studier visar på färdigförpackad mat som en bidragande faktor till undernäringen.”

Student och artikelförfattare: Sofie Ljungberg
Klicka här för att ta del av artikeln i PDF-format (öppnas i nytt fönster)

Om Kost & Närings sommarläsning

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på daglig sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 24 artiklarna är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”. Publicering sker med en artikel per dag, måndag till torsdag – hela sommaren.

Sammanfattningar, slutsatser och reflektioner som publiceras i sommarläsningen är studenternas egna, och har inte granskats av Kost & Näring. De speglar inte heller nödvändigtvis Kost & Närings hållning och inställning inom de områden som behandlas.

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/fardigforpackad-mat-en-utmaning-aldre