«

»

jul 27 2016

Skriv ut detta Inlägg

FAMM för utvecklad måltidsservice

FAMM för utvecklad måltidsservice

“Inom måltidsservice vill man inte bara tillgodose matbehovet utan också skapa glädje och välbefinnande. Därför har forskare i Örebro tagit fram ett verktyg för att kunna utvärdera fem aspekter av måltiden: FAMM.”

Student och artikelförfattare: Andrea Muscalu
Klicka här för att ta del av artikeln i PDF-format (öppnas i nytt fönster)

Om Kost & Närings sommarläsning

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på daglig sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 24 artiklarna är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”. Publicering sker med en artikel per dag, måndag till torsdag – hela sommaren.

Sammanfattningar, slutsatser och reflektioner som publiceras i sommarläsningen är studenternas egna, och har inte granskats av Kost & Näring. De speglar inte heller nödvändigtvis Kost & Närings hållning och inställning inom de områden som behandlas.

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/famm-utvecklad-maltidsservice