«

»

jun 27 2019

Skriv ut detta Inlägg

Livsmedelsförpackningen under lupp

Kost & Näring i Almedalen
ROSA GÅRDEN, Kommendantsbacken 6, VISBY
TISDAG 2 JULI, 13:00 – 13:45

Livsmedelsförpack-
ningen under lupp

Diskussionen om förpackningar och förpackningsmaterial präglas av vitt skilda uppfattningar och perspektiv. Vad är miljömässigt och ekonomiskt rimligt, när förpackningarnas fördelar ställs mot resurserna de förbrukar i tillverkningen – och problemen de riskerar att skapa som avfall?

Vad är en miljömässigt och ekonomiskt rimlig balans, när förpackningarnas skyddande och potentiellt matsvinnsreducerande egenskaper ställs mot resurserna de förbrukar i tillverkningen – och problemen de riskerar att skapa när de använts och blivit till avfall? Vad kan såväl hushållen som de offentliga måltidsverksamheterna och livsmedelsindustrin göra för att effektivisera sin resursanvändning och minimera matsvinnet.

Medverkande

Helén Williams, docent i miljö- och energisystem vid Centrum för tjänsteforskning, Karlstads universitet
Anders Wijkman, ordförande, Circular Sweden
Cecilia Nebel, moderator

Tisdag och onsdag den 2-3 juli tar Kost & Näring tillsammans med projektet Matlust och andra utvalda partner de offentliga måltiderna och några av branschens allra hetaste frågeställningar till årets Almedalsvecka. Klicka här för att komma till almedalen.kostochnaring.se, där du alltid hittar den senaste informationen om alla Kost & Närings aktiviteter. 

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/experter-satter-livsmedelsforpackningen-under-lupp