Rapport från besök hos Dafgårds
23-24 januari besökte delar av styrelsen och representanter från våra fokusgrupper våra Guld samarbetspartner Dafgård ett mycket givande besök var vi alla överens om.
Vi fick prova nya produkter från deras sortiment under en provlunch och träffa produktionschefer för olika områden.
Vi fick med oss mycket nya kunskaper och insikter. Man berättade bl.a om arbetet med att minimera tillsatser och e-nummer i sina produkter, och vilken omfattande spårbarhet man har byggt upp inom företaget. Vi fick också höra om deras krav och kontroller de har på sina leverantörer.
En givande diskussion om upphandlingsfrågor hade vi också. Alla är överens om att det inte fungerar optimalt nu. Branschen behöver komma tillbaka till den goda affären och känna förtroende för varandra, det har vi alla-allt att vinna på.
En rundvandring på anläggningen guidade av mycket engagerade och intresserade medarbetare fick vi också.
Besöket avslutades med en presentation av brödsortimentet som är förhållandevis nytt i produktkatalogen. Allt ifrån surdegsbröd till kanelbullar fick vi smaka på. Man berättade också att ansvariga på brödlinjerna är utbildade bagare och att sortimentet är framtaget i samarbete med Jan Hedh
Stort tack till Ewa, Anders och Pär på Dafgård
Marianne Backrud-Hagberg
Ordförande