«

»

jul 19 2016

Skriv ut detta Inlägg

Äpplen mot brownies

Äpplen mot brownies

“Hur främjar man nyttiga kostval i offentlig verksamhet? Genom att ändra hur snacksen presenterades under en konferens minskade andelen brownies som åts med cirka 30 procent, medan andelen äpplen ökade med 84 procent.”

Student och artikelförfattare: Johanna Hill
Klicka här för att ta del av artikeln i PDF-format (öppnas i nytt fönster)

Om Kost & Närings sommarläsning

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på daglig sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 24 artiklarna är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”. Publicering sker med en artikel per dag, måndag till torsdag – hela sommaren.

Sammanfattningar, slutsatser och reflektioner som publiceras i sommarläsningen är studenternas egna, och har inte granskats av Kost & Näring. De speglar inte heller nödvändigtvis Kost & Närings hållning och inställning inom de områden som behandlas.

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/applen-mot-brownies