«

»

feb 11 2016

Skriv ut detta Inlägg

Med fokus på folkhälsan

Elisabet Rothenberg, ordförande i Dietisternas Riksförbund DRF, tillsammans med Kost & Närings styrelse.

Elisabet Rothenberg, ordförande i Dietisternas Riksförbund DRF, tillsammans med Kost & Närings styrelse.

Med fokus på folkhälsan

När Elisabet Rothenberg, ordförande i Dietisternas Riksförbund, DRF, fredagen den 5 februari gästade Kost & Näring och föreningens styrelsemöte, var det för att diskutera kommande samarbeten och andra gemensamma aktiviteter.

Tillfälle gavs också att presentera det generella arbete som bedrivs inom båda föreningarna. och det råder ingen tvekan om att de gemensamma beröringspunkterna är många.

– Dietisterna och vi i Kost & Näring kommer in med delvis olika perspektiv, men vi möts i det faktum att strävan mot en god folkhälsa är ett oerhört centralt mål i det vi gör. Elisabets besök gjorde det tydligt hur mycket vi delar i form av utmaningar inom mat och måltider, och inte minst hur mycket vi har att vinna på att samarbeta, säger Marianne Backrud-Hagberg, ordförande i Kost & Näring.

EuDAP

Till det som diskuterades konkret under mötet hör bland annat implementeringen av den europeiska aktionsplan, EuDAP, som hösten 2015 antogs av europeiska dietistnätverket EFAD och som innebär ett avstamp för folkhälsoarbetet på kontinenten fram till 2020.

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/nyhet/12459