Skriv ut detta Sida

Kostdagarna 2020

KOSTDAGARNA 2020 I MALMÖ, 26-27 MARS

Måltider på
goda(re) grunder

Varierade och hållbara, vällagade och näringsriktiga. Lagade av motiverad, välutbildad personal och helst på närproducerade råvaror. Självklart i linje med lagar, policyer och budgetramar. Kan det där med offentliga måltider vara så svårt?

• Anmälan till Kostdagarna 2020
• Bokning av boende på Clarion Hotel Malmö Live
• Stora scenen: möt de 4 första medverkande
• Tid, pris, plats: samlad praktisk information

Ja, det kan det. Och det är det. Som komplexa verksamheter i en minst lika komplex, föränderlig värld påverkas de offentliga måltiderna av en mängd inre och yttre parametrar och intressen – som dessutom inte sällan står i konflikt med varandra.

Men, med det sagt: måste det verkligen vara fullt så svårt som idag?

När Kostdagarna 2020 slår upp portarna den 26-27 mars är ljuset riktat mot den strida ström av prioriteringar och avvägningar – stora och små – som ”kommer med jobbet” i ledningen av landets offentliga måltidsverksamheter.

Redan klara för Kostdagarnas Stora scen. Fr.v. Elin Röös (foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU), forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, med inriktning mot minskning av matens miljöpåverkan; Christina Rickardsson (foto: Fredrik Larsson), författare och föreläsare med rötter i Sao Paulos kåkstäder och västerbottniska Vindeln; David Stiernholm (foto: Anna Sigvardsson), Sveriges ende struktör, vars yrkesmässiga kall kan sammanfattas i mottot ”Allting kan göras enklare”; Johan Wester, komiker, entreprenör och moderator som leder programmet på Kostdagarnas stora scen.

På plats i Malmö väntar en stark laguppställning av kompetenta medverkande, redo att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter . Var och en utifrån sin unika horisont, men med en och samma ambition: att göra det enklare för Kostdagarnas deltagare att på goda(re) grunder förstå, sortera, strukturera och prioritera i den egna verksamheten och ledarskapet. För att i förlängningen bli ännu bättre på kanalisera energi och resurser bort från krångel och tidstjuvar – hela vägen till det som verkligen spelar roll, och där den positiva utväxlingen är som allra störst.

OM KOSTDAGARNA

Kost & Närings årliga ”lunch-till-lunch”-konferens Kostdagarna vänder sig till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg. För studenter vid kostvetarprogrammen i Umeå, Uppsala, Göteborg eller Kristianstad är deltagandet kostnadsfritt.

För första gången i Kostdagarnas historia intar 2020 års dagar Skåne och Clarion Hotel Malmö Live. I ett fullspäckat konferensprogram – parallellt på Stora scenen och i dubbla workshoplokaler med kapacitet om vardera 150 deltagare – förenas vetenskap, inspiration och aktuell forskning med ingångar på ledarskapets utmaningar. På plats finns dessutom dryga 50 utställare från hela branschen, tillsammans med myndigheter, föreningar och organisationer på det nya Dialogtorget. I satsningen Kostdagarna Forum, också det en nyhet, erbjuds deltagarna möjlighet till utbyte och diskussion direkt med varandra – i de frågor som engagerar allra mest.  

För moderationen av Kostdagarna 2020 svarar Johan Wester, nominerad till Årets Moderator 2018 och för många känd som ”Kajan” i humorserien Hipp Hipp! ”Som moderator kommer jag göra mitt yttersta för att ta tillvara på det som sker i rummet, all den kraft som finns i det fysiska mötet mellan så många människor. Det är vi tillsammans, på plats, som skapar Kostdagarna” säger han.

www.kostdagarna.se hittar du alltid den kompletta informationen om dagarna. Sidan uppdateras löpande med program, medverkande- och utställarpresentationer och mycket annat.

PRAKTISK INFORMATION

Clarion Hotel Malmö Live.

När: Torsdag-fredag den 26-27 mars 2020 (lägg till i kalender). Registrering, kaffe och smörgås och utställning från kl. 10.00, ordinarie program startar 12.30. Dagarna avslutas med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Clarion Hotel Malmö Live (karta), en kort promenad från centralstationen.

Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 26 mars.

Anmälan: Klicka här för att komma direkt till anmälan. Vill du se vilka som redan anmält sig? Klicka här för deltagarlistan.

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 4 000 kr, övriga 5 000 kr. Moms tillkommer. Är du ännu inte medlem i föreningen men väljer att gå med i samband med anmälan till Kostdagarna, välj kategorin Ny medlem i Kost & Näring, så betalar du det reducerade medlemspriset. Här hittar du information om de olika typerna av medlemskap. Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.

Boende: I samarbete med Kost & Näring erbjuder Clarion Hotel Malmö Live enkel- och dubbelrum den 25-27 mars för 1 495 kr respektive 1 674 kr exkl. moms per natt. Frukost ingår. Boende på hotellet bokas av respektive deltagare direkt via Kost & Närings hemsida. Till formuläret för bokning av boende.

Studenter som under vt -20 är inskrivna på Kostvetar-/Kostekonomprogrammen vid universiteten i Umeå, Uppsala eller Göteborg, alternativt vid de gastronomiska programmen vid Högskolan i Kristianstad, erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarna. (Middagen på kvällen den 26 mars ingår dock inte.)

Frågor? Skriv till oss så hjälper vi gärna till. Adressen är info@kostdagarna.se.
__

 

Klara för Stora scenen

Johan Wester

Med humorserien Hipp Hipp! som fick miljoner att bänka sig framför SVT blev han ”Kajan” med hela svenska folket. Men repertoaren är bredare än så. Nominerad till Årets Moderator 2018 har han gjort sig uppskattad för sitt genuina engagemang, där humor kombineras med värme, hjärta med hjärna. Till Kostdagarna kommer Johan för att leda programmet på Stora scenen.

Elin Röös

Forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, med inriktning mot minskning av matens miljöpåverkan – från beräkningsgrunder och uppföljning hela vägen till konkreta styrmedel för att påverka konsumtionsmönster. Till Kostdagarna kommer Elin för att uppdatera om det allra senaste inom forskningen kring mat och hållbarhet – och för att glänta på dörren till vad vi kommer få se mer av framöver.

Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU

Foto: Fredrik Larsson

Christina Rickardsson

Författare och föreläsare som med sin unika bakgrund och barndom – från djupaste fattigdom i Sao Paulo till ett välmående villaområde i Vindeln – vet mer än de flesta om tillvarons själva grund. Till Kostdagarna kommer Christina för att berätta sin historia, för att inspirera och för att ge perspektiv på allt det där vi så ofta tar för givet.

David Stiernholm

Allting kan göras enklare. Med detta motto som utgångspunkt hjälper David – Sveriges ende struktör – chefer och medarbetare i offentliga och privata verksamheter att göra jobbet och livet mindre krångligt. Till Kostdagarna kommer han för att tillsammans med deltagarna sätta fingret på yrkesvardagens mest centrala problem. Liksom för att avslöja hur de kan lösas – en gång för alla.

Foto: Anna Sigvardsson

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/kostdagarna2020