«

»

jun 29 2016

Skriv ut detta Inlägg

SustainablEating – mat som räddar världen

Skärmklipp 2016-06-29 16.36.35

Mat som räddar världen

I samband med den 17:e upplagan av den internationella ICDA-konferensen (International Confederation of Dietetics Associations), i början av september i spanska Granada, premiärvisas dokumentärfilmen SustainablEating – ett intitativ från det spanska dietistförbundet som syftar till att lyfta hållbarhetsperspektivet i förhållande till maten vi äter. 

Arbetet med filmen, som är ett resultat mellan en arbetsgrupp inom spanska Fundación Española de Dietistas-Nutricionistas och en grupp unga filmskapare med starkt engagemang i sociala frågor, påbörjades redan för fyra år sedan när det stod klart att 2016 års konferens skulle förläggas till Granada.

– Ambitionen har varit att göra en film som hjälper människor världen över att förstå hur vi genom våra matval både kan bidra till förändring globalt och samtidigt ge en hjälpande hand till de som producerar livsmedel i vårt närmområde, säger Giuseppe Russolillo Femenías, ordförande i Fundación Española de Dietistas-Nutricionistas.

Dokumentärfilmen, som regisserats av Carlos Sabater Calafat, premiärvisas den 7 september i Granada, i samband med ICDA-konferensen. Redan nu finns emellertid ett första smakprov tillgängligt på You Tube; se videoklippet här under. 

 

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/hallbarhet/sustainableating-mat-som-raddar-varlden