En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
bakgrundtest

Nyheter

Det här är en nyhet från gamla kostochnaring.se – Den kan därför se lite märklig ut

Hem > Aktuellt > Rapport från föreningsdagen i Stockholm
2012-12-07

Föreningsdagen i Stockholm – nytt måste in!

Med målsättningen att samla in så många bra och konkreta förslag som möjligt för den framtida verksamheten genomförde Kost & Näring den 24 november en föreningsdag, i Ledarnas lokaler i Stockholm. Utgångspunkten: den gamla formen för föreningsdemokrati fungerar inte. Nytt måste in!

Utöver styrelsen deltog företrädare för lokalavdelningarna och fokusgrupperna. Också representanter från Ledarna fanns på plats.

Ett nytt ”varför”

Diskussionerna tog avstamp i tre frågeställningar:

–       Vilka frågor skall Kost & Näring driva i framtiden?
–       Hur skall vi välja våra ledamöter?
–       Hur når vi bäst ut, även till medlemmar utan e-post?

Stefan Kummås, omvärldsanalytiker på Ledarna, gav i samband med sin föreläsning ”Framtidens föreningsliv – finns det?” rådet att ställa upp ett nytt ”varför” för föreningen: Varför finns vi? Vad är vårt uppdrag?

Digital demokrati

Lorri Mortensen och Susanne Andersson från Enskilda Chefsföreningen, med närmare 15 000 medlemmar, beskrev hur man kan sköta sin demokratiordning helt via interaktion på nätet.

För Enskilda Chefsföreningen är det en självklarhet att aktivt använda sociala medier i föreningsarbetet. Ett viktigt steg på vägen är att ta fram en kommunikationsplan för hur detta media bäst skulle kunna användas inom just Kost & Näring.

Under mötet rådde också enighet om att förslaget om webbröstning är en bra framtida lösning. Fortfarande finns en hel del frågor att lösa innan ett sådant verktyg kan tas i bruk. Styrelsen fick i uppdrag att ta fram ett förslag till årsmötet i mars 2013.

När en lång lördag gick mot sitt slut fanns en påtaglig känsla av att ha lyft på locket och rört om ordenligt i Kost & Näring-grytan.

En längre rapport från föreningsdagen publiceras i kommande nummer av Magasin Måltid, som kommer ut den 24 februari.