Bokningsvillkor deltagaranmälan, Kostdagarna 2023
- Kostdagarna
- Kostdagarna 2023
Med presentationen av inte mindre än fem nya medverkande är uppställningen på Kostdagarnas stora scen nu komplett.
En innovationsdriven konstnär, en föreläsare och författare som ägnat större delen av sitt yrkesliv åt kommunikationsfrågor och retorik. Och så en triss i hungriga debattörer, redo att med vässade argument ta sig an diskussionen om kött kontra växtbaserat på de svenska offentliga tallrikarna.
Det är vad som väntar när Kostdagarna och Stora scenen slår upp portarna – den 30–31 mars i Malmö.
I en orolig tid, då problemen hopar sig och de dystra prognoserna avlöser varandra, är det minst sagt mänskligt om känslorna av tillförsikt, hoppfullhet och framtidstro får sig en törn. Men behöver det faktum att mycket just nu är tufft verkligen betyda att allt är – och måste – vara det?
Inte nödvändigtvis, menar vi i Kost & Näring. Med årets tema, tillika den retoriska frågan: Hur svårt kan det va? riktar Kostdagarna 2023 välförtjänt strålkastarljus mot det offentliga Måltidssveriges samlade förmåga och potential att stå starkt och utvecklas – också när det skakar i omvärlden.
Tillsammans med lika kunniga som inspirerande föreläsare – och med Stephan Wilson som moderator och ciceron – går Kostdagarna 2023 en match mot inställningen att ”det är omöjligt”. Under två intensiva konferensdagar riktas fokus istället mot möjligheterna, kreativiteten och de innovativa lösningarna.
Här presenteras de första av de medverkande i 2023 års upplaga av Kostdagarna.
Föreläsare med grundmurad erfarenhet av kommunikationsfrågor inom näringslivet, som även skrivit böckerna ”Popretorik – Upplevelsekommunikation som övertygar” och ”Du är en storyteller – vare sig du vill eller inte”.
Till Kostdagarna kommer Kjell för att dela med sig av insikter och perspektiv kring mellanmänsklig kommunikation – ett utbyte där attityder, beteenden och handlingar spelar minst lika stor roll som vilka ord som används.
Konstnär och entreprenör som under årens lopp breddat ett mer traditionellt konstnärskap till att omfatta minst sagt innovativa hotellprojekt – bland dem trädhushotellet Hotell Hackspett och undervattenshotellet Utter Inn – och andra kommentarer till mänskliga basbehov.
Till Kostdagarna kommer Mikael för att diskutera framgång respektive misslyckande, och visa på möjligheterna i att våga ifrågasätta och omvärdera dessa båda begrepp.
I en paneldebatt om kött vs. växtbaserat möts Anna Richert (foto: Saga Sandin), hållbarhetsexpert vid WWF, Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött samt Gustav Johansson, grundare av Sveriges största veganska matsajt, ”Jävligt Gott”.
Lantbrukare med konventionell och ekologisk växtodling, lärare i lantbruksteknik, odling och ekonomi, samhällsdebattör och hållbarhetsambassadör för LRF – bland mycket annat.
Till Kostdagarna kommer Peter för att ge sin bild av de biologiska, praktiska och ekonomiska förutsättningar som den svenska bönder har att utgå ifrån – och hur detta i sin tur påverkar vad som kan ses som hållbar mat.
Här kan du ta del av en intervju med Peter Borring inför Kostdagarna
Beteendevetare, pedagog och författare med specialisering på hur hjärnforskning kan skapa nytta på ett konkret sätt – såväl i utbytet människor emellan som i individens förståelse av sig själv och sitt agerande.
Till Kostdagarna kommer Lena, mottagare av Stora Talarpriset 2021, för att ta deltagarna med på en nyfiken upptäcksfärd genom hjärnans fantastiska landskap.
Inspiratör, trendspanare och författare som vikt sin professionella gärning åt utmaningen i att skapa meningsfulla mervärden för medarbetare och kunder/gäster, bortom den konventionella köp-sälj-relationen.
Till Kostdagarna kommer Arvid för att strukturera, entusiasmera – och förklara vad han egentligen menar med begreppet ”upplevelsevärde”.
Kost & Närings ”lunch-till-lunch”-konferens Kostdagarna riktar sig exklusivt till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg. För studerandemedlemmar i Kost & Näring är deltagandet kostnadsfritt.
I ett omfattande konferensprogram – parallellt på Stora scenen och i de dubbla seminarielokalerna Kniven och Gaffeln – förenas forskning, inspiration och aktuella ämnen och utmaningar med perspektiv och nycklar till det goda ledarskapet.
På plats under dagarna finns dessutom fler än 50 utställande branschföretag, tillsammans med myndigheter och andra, icke-kommersiella aktörer på Dialogtorget. Vid fredagsförmiddagens Kostdagarna Forum finns möjlighet till utbyte och diskussion direkt mellan deltagarna – kring just de frågor som engagerar allra mest.
För andra året i rad äger Kostdagarna rum på Malmömässan, en kort promenad från pendeltågsstationen Hyllie.
Här, på Kostdagarnasidan, hittar du alltid den kompletta informationen om dagarna. Under de kommande veckorna och månaderna fylls sidan löpande på med alltifrån praktisk information och program till presentationer av både medverkande och utställare.
När: Torsdag-fredag den 30–31 mars 2023. Registrering och utställning från kl. 10.00, programmet på Stora scenen inleds kl. 12.30. Avslutning med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.
Var: Malmömässan (klicka för karta), en kort promenad från pendeltågsstationen Hyllie.
Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 30 mars.
Anmälan: Klicka här eller på knappen ”Anmälan” i högerspaltens navigeringsmeny. Via anmälningsformuläret har du möjlighet att utöver dig själv anmäla upp till 9 kollegor/medarbetare.
Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 5 000 kr, övriga 6 000 kr. Moms tillkommer. Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.
Boende: Bokas av varje deltagare. I Malmömässans direkta närhet finns två hotell, Best Western Malmö Arena Hotel och Quality Hotel View. Ett stort utbud av andra hotell i olika prisklasser finns också i centrala Malmö, på bara några minuters pendeltågsavstånd.
Bokningsvillkor: För ömsesidig trygghet och transparens har Kost & Näring ställt upp ett antal bokningsvillkor som gäller vid anmälan till Kostdagarna 2023. För att ta del av villkoren, klicka på dokumentet här nedanför.
Skriv till oss så hjälper vi gärna till: info@kostdagarna.se.
Väl mött i vår!