En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
Kostdagarna_2021_bakgrund
Hem > Kostdagarna 2022

Tack för i år – här hittar
du presentationerna

Kostdagarna 2022 – den 31 mars till 1 april på Malmömässan – är över. Kost & Näring med föreningens eventgrupp i spetsen riktar ett varmt tack till deltagare, medverkande och utställare. På återseende igen våren 2023!

Kostdagarnas stora scen. Överst fr.v. Tommy Wilén, leg. naprapat specialiserad mot aktivitetsbaserat arbete; Anna ”Robot-Anna” Frankzén Starrin, kulturantroprolog, omvärldsanalytiker och innovationskonsult; Jonas Hagström, social entreprenör och företagare; Malin Rapp, ledarutvecklare med fokus på s.k. ”growth mindset”; Myrna Palmgren, doktor inom optimeringslära och expert på bemanningsplanering och schemaläggning; Tobias Jansson, omvärldsbevakare, författare och föreläsare med fokus på hållbarhetsbegreppet cirkulär ekonomi; Annika Wallenskog, chefsekonom vid Sveriges Kommuner och Regioner, SKR samt Karin Klingenstierna, artist, konferencier – och Stora scenens moderator.
Tommy Wilén

Tommy Wilén

Leg. naprapat specialiserad mot aktivitetsbaserat arbete, där arbetsplatsen flexibelt anpassas till den uppgift som ska utföras.

Till Kostdagarna kommer Tommy inte bara för att servera de senaste forskningsrönen, kryddade med anekdoter och personliga erfarenheter inom ergonomi – utan också för att ge svaret på den fråga som överraskande många bär inom sig när arbetsplatsen förändras: ”Men… Vad kommer hända med min kontorsstol!?”

Anna Frankzén Starrin

Anna Frankzén Starrin

Kulturantroprolog, omvärldsanalytiker och innovationskonsult vars osvikliga förmåga att sätta fingret på det senaste inom digitala trender gjort henne känd som ”Robot-Anna” i bland annat TV4.

Till Kostdagarna kommer Anna för att ge perspektiv på arbetsplatsmixen kontor/ute/hemma, spana framåt mot framtidens arbetsplats – och för att förklara vad det innebär att leda digitalt i en verksamhet som inte tänker ”digitalt först”.

Jonas Hagström

Jonas Hagström

Social entreprenör och företagare som drivs av övertygelsen om att vi alla kan göra skillnad – för andra och för oss själva – om vi bara får rätt verktyg och en liten kick i rätt riktning.

Till Kostdagarna kommer Jonas för att inspirera, entusiasmera och för att visa vägen mot ”guldet”: den unika kompetens som finns både hos dig och hos varje enskild medarbetare.

Malin Rapp

Malin Rapp

Ledarutvecklare med akademisk bakgrund inom kognitiv neurovetenskap, positiv psykologi och beteendeförändring, med fokus på så kallat ”growth mindset” – idén om att både individers och verksamheters förmågor och styrkor kan utvecklas och förbättras genom träning och ansträngning.

Till Kostdagarna kommer Malin för att bättre kan leda oss själva och varandra för att skapa ett välmående som ger resultat – inte minst när jobbet och tillvaron känns som allra tuffast.

Myrna Palmgren

Myrna Palmgren

Doktor inom optimeringslära och expert på bemanningsplanering och schemaläggning, som arbetat med bemanningsfrågor i en lång rad stora, komplexa verksamheter. I en tid då offentliga verksamheter brottas med både kockbrist och hög sjukfrånvaro – ligger lösningen verkligen i att alltid bara springa fortare eller går det att jobba bättre, på andra sätt?

Till Kostdagarna kommer Myrna för att fördjupa och inspirera kring nya ingångar på bemanningsutmaningen.

Tobias Jansson

Tobias Jansson

Omvärldsbevakare, författare och föreläsare med fokus på det hållbarhetsbegrepp, cirkulär ekonomi, som regeringen antog som utgångspunkt i en handlingsplan för omställning av Sverige, sommaren 2020.

Till Kostdagarna kommer Tobias för att ge en lektion i vad cirkulär ekonomi är, vad som är nyttan och, inte minst, hur Sveriges offentliga måltidsverksamheter kan – och kommer behöva – bidra inom området framöver.

Annika Wallenskog

Annika Wallenskog

Som chefsekonom vid SKR förfogar Annika Wallenskog över unika kunskaper om, och tidiga indikatorer på, den ekonomiska hälsan i landets kommuner och regioner. För de offentliga måltidsverksamheterna är snäva budgetramar knappast något nytt. Men hur ser framtiden ut post corona, när notan för pandemin ska betalas?

Till Kostdagarna kommer Annika för att begripliggöra nuläget – och blicka framåt mot tänkbara ekonomiska scenarier för de närmaste åren.

Karin Klingenstierna

Karin Klingenstierna

Efter tusentals scentimmar under mer än 20 års tid har Kostdagarnas moderator Karin Klingenstierna utvecklat en osviklig förmåga att på åhörarnas uppdrag ringa in, och lyfta fram, det allra mest angelägna.

Till Kostdagarna kommer Karin för att – med en kombination av lyhördhet, kunskap och inte minst humor – leda programmet på Stora scenen.

Kostdagarnas utställare 2022

Från livsmedel, maskiner och utrustning till konsulttjänster, utbildning och digitala hjälpmedel och lösningar. Med närmare 60 av branschens viktigaste företag på en och samma plats – fullt fokuserade på just de offentliga måltidsverksamheternas alla möjligheter och utmaningar – erbjöd Kostdagarnas rymliga utställning en oslagbar chans för deltagarna att fylla på med nyheter, innovationer och inspiration.

Dialogtorget:
Organisationer, myndigheter och föreningar

Dialogtorget återfanns några av de föreningar, myndigheter och organisationer som på olika sätt påverkar, arbetar med – och stärker – de svenska offentliga måltiderna.

Klicka på respektive logotyp för att komma direkt till Dialogtorgets utställare!

Filtrera

 • AB Tage Lindblom

  Tage Lindblom är ett anrikt och tryggt företag som fyller 100 år 2022. Vi är experten på storhushåll som med kvalitetslivsmedel och smarta lösningar förenklar tillvaron för dig som arbetar i det professionella köket. Det kan till exempel handla om att lansera efterfrågade råvaror. Men det kan likaväl vara att lösa ett problem eller tillgodose ett behov genom produktutveckling, som att snabba upp tråkiga eller bökiga arbetsmoment i köket, förbättra ergonomi, minska svinn eller att underlätta återvinning av material.

  Kontaktperson: Path Svensson
  E-post: path.svensson@tagelindblom.se
  Telefon: 070-358 60 09
  Hemsidawww.tagelindblom.se

  ▲ Alla utställare ▲

  AB Tage Lindblom
 • Adda inköpscentral AB

  Varmt välkommen till vår monter!

  Kontaktperson: David Vestberg
  E-post: david.vestberg@adda.se
  Telefon: 072-889 91 59
  Hemsida: https://www.adda.se/

  ▲ Alla utställare ▲

 • Arla Foods

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Visste du att 48% av alla föräldrar inte äter frukost med sina barn. Samtidigt säger barnen att de uppskattar vuxnas närvaro vid frukosten. En bra frukost kan ge både en lugnare arbetsmiljö och ett bättre skolresultat. Kom till vår monter och prata frukost i skolan, ekologiska produkter och framtidens hållbara mejeri. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter. Vår vision är att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt.

  Kontaktperson: Ida Charpentier
  E-post: ida.peyre.charpentier@arlafoods.com
  Telefon: 070-140 72 16
  Hemsidahttps://order.arla.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Arla Foods
 • Atria Foodservice

  Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Ridderheims, Pastejköket och Gourmet Service. Vi tror på “Good food – better mood”. För oss innefattar det hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Vi levererar trygg mat som producerats på ett ansvarsfullt sätt och som ger välmående och inspiration till våra kunder. Atria Sweden har 810 medarbetare och sju produktionsanläggningar.

  Kontaktperson: Pernilla Andersson
  E-post: pernilla.andersson@atria.com
  Telefon: 070-294 69 40
  Hemsidawww.atriafoodservice.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Atria Foodservice
 • Aviko

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Avikos nya serie Svensk förkokt potatis är tillagad i Helsingborg av svenska, noggrant utvalda råvaror för professionella kockar. Våra 10 artiklar – skalad, borstad, skivad, strimlad, tärnad och KRAV-märkt potatis erbjuder genvägar i köket utan att göra avkall på kvaliteten. När tiden är knapp gör den snabba tillagningen det enkelt att komplettera potatis till matgästerna. Förkokt potatis är perfekt för matlådor och i gratänger. Att använda Avikos skalade och skurna rotfrukter på salladsborden sparar också tid och bidrar till hållbarhet på flera sätt.

  Kontaktperson: Marie Helgesson
  E-post: marie.helgesson@aviko.se
  Telefon: 070-922 38 98
  Hemsidahttps://www.avikonorden.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Aviko
 • Barilla Sverige AB

  Grundat 1877 i Parma som en lokal bröd- och pastabutik har familjeföretaget Barilla idag vuxit till Italiens främsta varumärke avseende pasta. Drivet av fjärde generationens syskon Guido, Luca, Paolo och Emanuela Barilla sprider vi stolt vår passion för italiensk mat och kultur världen över. Wasa grundades 1919 i Skellefteå och är idag världens största tillverkare av knäckebröd med försäljning i över 40 länder. Företaget ingår sedan 1999 i Barillakoncernen och har bagerier i Filipstad och tyska staden Celle. Wasa är 100 % klimatkompenserat.

  Kontaktperson: Madeleine Nyberg
  E-post: madeleine.nyberg@barilla.com
  Telefon: 076-262 35 22
  Hemsidahttps://www.barilla.com/sv-se

  ▲ Alla utställare ▲

  Barilla Sverige AB
 • Bergström & Hellqvist

  Säker mat är grunden för goda måltider. När ni vill få inspiration som är aktuell och anpassad för er – kom och prata med oss. Vi är utbildare och konsulter inom till exempel: Matallergi och allergikost; Livsmedelshygien; Egenkontroll; HACCP; Hållbara måltider. Vi erbjuder digitala utbildningar på det sätt som passar bäst för er – live online eller online.

  Kontaktperson: Lisa Skogsberg
  E-post: lisa@bergstrom-hellqvist.com
  Telefon: 070-260 50 37
  Hemsidahttps://www.bergstrom-hellqvist.com/

  ▲ Alla utställare ▲

  Bergström & Hellqvist
 • Blentagruppen

  Blentagruppen är ett familjeägt företag vars vision är att genom närhet och omtanke skapa de godaste matupplevelserna av svensk kyckling och kalkon. Vi är den kompletta matfågelleverantören som erbjuder både kyckling, höns och kalkon genom våra varumärken Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. Det som startade som ett litet kläckeri har genom många års hårt arbete av familjen Håkansson och trogna medarbetare utvecklats till den framgångsrika livsmedelskoncern som Blentagruppen är idag, med ett starkt varumärkeserbjudande och djuromsorg i världsklass.

  Kontaktperson: Nellie Wedin
  E-post: nellie.wedin@blentagruppen.se
  Telefon: 073-075 81 83
  Hemsidahttps://blentagruppen.se/vara-varumarken/

  ▲ Alla utställare ▲

  Blentagruppen
 • Brandeye Sales & Partner

  Vi på Brandeye har lång erfarenhet och fokus på utveckling och innovation av puréer som säkerställer att du alltid får en produkt av högsta kvalitet. Vi väljer de finaste råvarorna och förädlar dem med den senaste tekniken för bibehållen näring, smak och färg. Vi använder bara råvaror av högsta kvalitet till våra puréer. De pastöriseras och fryses ned med flytande kväve utan vattenglasering för bibehållen näring, smak och färg. Puréerna är livsmedelssäkra att använda direkt från frys och har lång hållbarhet. Vi har alla de klassika puréerna men också innovativa smaker.

  Kontaktperson: Henrik Mauritzon
  E-post: henrik@brandeyesales.com
  Telefon: 072-576 55 09
  Hemsidahttps://www.brandeyesales.com/sv

  ▲ Alla utställare ▲

  Brandeye Sales & Partner
 • Buhr Agenturer AB

  Specialporslin för vård och omsorg! Bauscher och Schönwald tillverkar porslin för professionellt bruk i Tyskland enligt ISO 14001 samt ISO 50001 vilket innebär att man följer världens hårdaste miljölagar. Fabrikerna har specialkompetens inom tillverkning av porslin för vård och omsorg där temperatur, hantering, hygien och kompletteringar är mycket viktiga. Porslinet är framtaget för att fungera i samtliga mattransportsystem som finns på marknaden samt med inbyggda hjälpmedel för synskadade och dementa. Besök oss på Kostdagarna så förklarar vi mer.

  Kontaktperson: Marcus Johansson
  E-post: marcus@buhr.se
  Telefon: 070-988 66 01
  Hemsidawww.buhr.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Buhr Agenturer AB
 • Conaxess Trade AB

  Conaxess Trade AB är ett av de ledande säljbolagen inom FMCG. Vi representerar Kavli, Planti, Druvan, Erik´s, Johnny´s, Kockens, Fria Bröd, Norrmejerier, Västerbottensost, Verum, B&P Naturens skafferi, Thise mejeri, Jozo, Färsodlarna, Hooked, Hermesetas, Ben’s Original, Mc Vitie´s, In med Degen, Basic American, Elizabeth Shaw, Sonora, El Taco Truck, Whole Earth. Välkommen till vår monter för information, inspiration & provsmakning. Digital sortimentskatalog: https://conaxesstrade.online/

  Kontaktperson: Nynon Rossing
  E-post: nynon.rossing@conaxesstrade.com
  Telefon: 070-318 73 39
  Hemsidahttp://www.conaxesstrade.com/se

  ▲ Alla utställare ▲

  Conaxess Trade AB
 • Dava Foods

  Våra kunder får aldrig tvivla på våra produkter när det gäller kvalitet och säkerhet. Därför arbetar vi med ett ”jord till bord” – koncept för att säkerställa en hög kvalitet genom hela värdekedjan i nära dialog och konstruktivt samarbete med våra producenter. Vår värdjekedja består av: Kläckeri, uppfödning, äggproduktion, fodret samt logistik. Vi arbetar med kvaliteten i hela kedjan. Dava Foods vill utveckla och driva äggkategorin genom innovativa lösningar.

  Kontaktperson: Anders Himmer
  E-post: anh@davafoods.se
  Telefon: 070-690 67 22
  Hemsidahttps://davafoods.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Dava Foods
 • Di Luca & Di Luca

  För Fernando Di Luca som grundade familjeföretaget Di Luca & Di Luca är en sak given – mat som inte smakar gott blir inte äten, hur nyttig den än är. Kanske är just det styrkan i vår medelhavsportfölj, att den traditionella medelhavsmaten både smakar gott och är hälsosam. På medelhavstallriken får oftast grönsakerna huvudrollen och köttet är mer ett tillbehör. Låt måltiden bli en paus, en stund av närvaro och glädje i gott sällskap med andra. Då blir den som bäst! Vi kommer att visa upp vår D-vitaminberikade rapsolja och det ekologiska sortimentet. Dessutom en nyhet med umamismak. Välkomna!

  Kontaktperson: Karin Almonte
  E-post: karin.almonte@diluca.se
  Telefon: 070-992 92 52
  Hemsidahttps://dilucafoodservice.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Di Luca & Di Luca
 • Ekologiska Säljbolaget

  I vår portfölj hittar ni varumärkena Saltå Kvarn, YiPin, Magnihill, Bärta och Nordisk Råvara som erbjuder ekologiska produkter som gör skillnad. Genom utbildning, inspiration och anbudshantering hjälper vi våra kunder med val av sortiment och utvecklar tillsammans marknaden för ekologiska produkter. Ekologiska Säljbolaget är Sveriges första – och hittills enda – säljbolag som enbart arbetar med ekologiska produkter. Med en bred kunskap och erfarenhet av , foodservice brinner vi för att tillsammans med våra kunder och uppdragsgivare utveckla marknaden för ekologiska produkter.

  Kontaktperson: Sandra Lund
  E-post: sandra@ekologiskasaljbolaget.se
  Telefon: 070-757 92 46
  Hemsidahttps://www.ekologiskasaljbolaget.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Ekologiska Säljbolaget
 • Electrolux Professional AB

  Är du intresserad av en lösning som kan reducera kökspersonalens skador och sjukskrivningar? En lösning som är både ergonomisk och användarvänlig. Electrolux Professional var först i världen med att för kategorin ugnar erhålla en 4-stjärnig ergonomicertifiering. Kom förbi oss och tala mer om SkyLine och unika Ergocert! Electrolux Professional är en ledande global aktör som erbjuder professionella storköks- och tvättlösningar till alla typer av verksamheter. Vi är en helhetspartner med ett tydligt mission: att göra våra kunders arbetsliv enklare, mer lönsamt och verkligt hållbart varje dag.

  Kontaktperson: Jennie Eriksson
  E-post: jennie.eriksson@electroluxprofessional.com
  Telefon: 076-848 80 17
  Hemsidahttps://www.electroluxprofessional.com/se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Electrolux Professional AB
 • Fazer Sweden AB

  Vi på Fazer vill möta konsumenters efterfrågan på näringsrik, växtbaserad mat som producerats på närodlade råvaror. På Fazer arbetar vi bland annat med lokalt odlad havre från Västgötaslätten i Sverige. Vi erbjuder ett brett utbud av havreprodukter från flingor, gryn, mjöl och bröd till drycker och växtbaserat protein. Havre har odlats i Norden under flera hundra år men har den senaste tiden uppmärksammats allt mer, inte minst för sina hälsofrämjande egenskaper och många användningsområden.

  Kontaktperson: Otto Andersson
  E-post: otto.andersson@fazer.com
  Telefon: 070-368 04 49
  Hemsidahttps://www.fazer.se/produkter/havreprodukter/

  ▲ Alla utställare ▲

  Fazer Sweden AB
 • Findus Sverige AB

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  På Findus uppmuntrar vi till att äta lite bättre varje dag. Vi är därför stolta över att en stor del av vårt sortiment utgörs av fryst fisk, grönsaker och vegetariskt. Vi erbjuder även ett brett sortiment av produkter till personer med tugg- och sväljsvårigheter. Att bli serverad rätt konsistens är en självklarhet för att tillgodose individers behov av energi och näring. Under Kostdagarna kommer vi att dyka ner i vårt breda fisksortiment och vi ser fram emot att berätta mer om att fryst panerad fisk är bra mat. Fryst innebär dessutom mindre matsvinn – hållbart helt enkelt. Fryst är coolt.

  Kontaktperson: Ewa Hansson
  E-post: ewa.hansson@se.findus.com
  Telefon: 076-117 33 75
  Hemsidahttps://www.findusfoodservices.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Findus Sverige AB
 • Fontana Food AB

  Vi är ett svenskt familjeföretag och en ambassadör för mat från Grekland och länderna kring Medelhavet i Sverige. Vi älskar den grekiska matkulturen och vi förser hela Sverige med fetaost, olivolja, halloumi, grilloumi, oliver och nu även svensk grillost. Vår hållbarhetsvision är att göra varje dag godare och mer hälsosam för våra kunder och för naturen.

  Kontaktperson: Peter Persson
  E-post: peter@fontanafood.se
  Telefon: 073-708 48 27
  Hemsidawww.fontanafood.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Fontana Food AB
 • GB Foods Sverige

  Det nordiska huvudkontoret på de skånska slätterna i Lund är en händelserik arbetsplats. Här doftar det av spännande nya råvaror i vårt utvecklingskök. Här fattas både små och stora beslut som våra konsumenter och kunder drar nytta av. Hos oss finns lokala varumärken men vi verkar i en internationell kultur vilket skapar dynamik, möjligheter och syre till organisationen. Med både marknadsföring och försäljning och allt  däremellan på samma plats i Lund, skapar vi en organisation som präglas av mångfald i kompetens och personlighet.

  Kontaktperson: Johan Rimmenstedt
  E-post: johan_rimmenstedt@thegbfoods.com
  Telefon: 070-256 60 65
  Hemsidathegbfoodservice.se

  ▲ Alla utställare ▲

  GB Foods Sverige
 • Getinge Storkök AB

  Getinge Storkök har verkat i branschen sedan 1967 och är idag marknadsledande tillverkare av grytor till storkök. Vårt goda renommé beror på produkternas höga materialkvalitet och våra sinnrika konstruktioner. Varje ny modellgeneration av grytor har uppmärksammats för hur våra genomtänkta nyheter förenklar det dagliga arbetet.

  Kontaktperson: Krister Nilsson
  E-post: krister@gsab.nu
  Telefon: 035-17 99 96
  Hemsidahttps://www.gsab.nu

  ▲ Alla utställare ▲

  Getinge Storkök AB
 • Greenfood SallaCarte

  Vi fullkomligen älskar frukt och grönt i alla des former. Under Kostdagarna kommer vi presentera vårt nya SallaCarte-sortiment på skurna frukt och grönsaker. Vi kommer ha med oss exempel som ni får provsmaka samt ta del av ett upphandlingsverktyg som vi hoppas att ni kommer ha nytta av framöver. Ni kommer även ta del av vårt hållbarhetsarbete som redan idag ligger till grund för SallaCarte. Vi vill utveckla och inspirera till ett bredare användningsområde inom allt som har med skurna frukt och grönsaker detta för att förenkla er vardagen med vårt SallaCarte-sortiment. Välkomna.

  Kontaktperson: Magnus Falk
  E-post: magnus.falk@ewerman.se
  Telefon: 070-343 39 39
  Hemsidawww.ewerman.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Greenfood SallaCarte
 • Gudruns AB

  Sedan 1925 har Gudruns tillverkat kött- och charkprodukter av allra högsta kvalitet. För oss är det en självklarhet att du ska veta var våra produkter kommer från. Därför har Gudruns svenska uppfödare, eget slakteri, egen förädling och egen distribution. Vi tar helt enkelt inga omvägar dessutom kommer allt kött från noga utvalda gårdar i Västsverige. Gudruns är familjeföretaget som tar ansvar hela vägen – eller som vi väljer att kalla det Från Hage till Mage. Vi tror på det svenska köttets mervärden.

  Kontaktperson: Anna Lindberg
  E-post: anna.lindberg@gudruns.se
  Telefon: 073-536 18 74
  Hemsidawww.gudruns.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Gudruns AB
 • Haglund Industri AB

  I fem generationer har familjen Haglund haft egen tillverkning i fabriken i Rånnaväg. Från det tidiga plåtslageriet till dagens högkvalitativa kylar har grundreceptet varit densamma: lyssna på kunderna, var noggrann med detaljerna och sluta aldrig att utveckla teknik och funktion. Det är den traditionen som finns inbyggd i alla våra produkter och ger en finish och hållbarhet som gör oss smått unika. Produkterna är dessutom grundligt testade. Först av oss, sedan av våra kunder. Prova själv och märk skillnaden.

  Kontaktperson: Staffan Haglund
  E-post: staffan@haglundindustri.se
  Telefon: 070-560 16 04
  Hemsidawww.haglundindustri.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Haglund Industri AB
 • Haugen Gruppen AB

  Ett av Skandinaviens starkaste restaurangvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för restaurang och storhushåll.
  Vi har en säljkår som täcker hela Norden och vi har flera kockar i vår verksamhet som bidrar till ett stort produktkunnande. Haugen Gruppen ser fram emot att få träffa er och se vad vi kan göra tillsammans.

  Kontaktperson: PA Abrahamsson
  E-post: pa.abrahamsson@haugen-gruppen.com
  Telefon: 070-639 89 06
  Hemsidawww.haugen-gruppen.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Haugen Gruppen AB
 • Hjärta mjölk

  Hjärta mjölk sprider information om mjölk. Forskning har visat att mjölk och mjölkprodukter, tillsammans med annan nyttig mat, skyddar mot flera av våra vanligaste folksjukdomar. Vi mår alltså bra av mjölk. Det gör miljön också. När korna betar i hagarna bidrar de till den biologiska mångfalden. Då blir det plats för sånglärka, humla och många fler växter och djur. Hjärta mjölk vänder sig till dig som arbetar med barn och mat, på förskola och skola eller inom områdena mat, hälsa och miljö. Bakom Hjärta mjölk står svenska mjölkbönder och mejerier via LRF Mjölk.

  Kontaktperson: Erica Björnström
  E-post: erica.bjornstrom@lrf.se
  Telefon: 070-869 78 55
  Hemsidahttps://mjolk.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Hjärta mjölk
 • HKScan

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Med smak på det goda livet. Vi tror på bra mat och står för kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. Kärnan i vår verksamhet är hantverket och kontrollen över hela kedjan – från gård till gaffel. Vi tycker att den goda smaken ska kännas både i munnen och i hjärtat. Vårt mål är att anpassa oss efter marknaden och utvecklas till ett mångsidigt livsmedelsföretag, vi tar nu stora kliv för att nå dit. Med en rykande färsk lansering av Från Sverige-märkta vegetariska produkter och ett samarbete med Gårdsfisk breddar vi portföljen att inkludera mer än kött- och charkprodukter. Välkommen till HKScan!

  Kontaktperson: Charlotte Eke-Göransson
  E-post: charlotte.eke-goransson@hkscan.com
  Telefon: 073-089 77 71
  Hemsidahttps://www.hkscanfoodservice.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  HKScan
 • Hushållningssällskapet Västra

  Hushållningssällskapet Västra arbetar för att maten ska göra gott för både hälsa och miljö, aptitretande samt serveras på ett lustfyllt sätt. För måltidspersonal inom vård, skola och omsorg genomför vi digitala och fysiska utbildningar inom mat- och måltidsområdet. Ett viktigt område är bra mat inom äldreomsorgen vilket vi har stort fokus på både i teori och praktik. För att förstärka energi- och näringsintag lägger vi stor vikt vid småmål som aptitretare, mellanmål, sängkantsmeny mm. I vår monter berättar vi gärna mer och visar succéapparna Mat-Musik-Minnen och MatFröjd samt kokboken Ett Gott Liv.

  Kontaktperson: Eleonor Schütt
  E-post: eleonor.schutt@hushallningssallskapet.se
  Telefon: 073-745 14 28
  Hemsidahttps://hushallningssallskapet.se/tjanster/mat/

  ▲ Alla utställare ▲

  Hushållningssällskapet Västra
 • HÄLLDE

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  HÄLLDE vill skapa en förenklad, säker och lustfylld tillvaro i det offentliga köket! Genom effektiv och flexibel matberedning lösgör HÄLLDE tid för kreativitet. Vi utvecklar och tillverkar Grönsaksskärare, Snabbhackar, Combi Cutters och Mixer i Kista, strax utanför Stockholm. Våra fokus är hög kvalitét, bästa skärresultat, genomtänkt ergonomi, användarvänlighet, snabb och enkel rengöring. Som stolta innehavare av miljöcertifiering ISO 14001, har vi ett hållbarhetstänk hela vägen från vår tillverkning, till er som användare inom måltidsverksamhet. Välkommen till hemsidan för mer info!

  Kontaktperson: Malin Annebäck
  E-post: malin.anneback@hallde.com
  Telefon: 070-882 11 94
  Hemsidawww.hallde.com

  ▲ Alla utställare ▲

  HÄLLDE
 • Ipinium

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Den cirkulära PFAS-fria stekplåten från Sverige. Vårt koncept är resultatet av många års samarbete mellan svenska kockar, ingenjörer och livsmedelsexperter. Varje dag utvecklar vi nya lösningar som frigör tid, yta och ekonomiska resurser i professionella kök världen över. Utan att låta miljön betala priset. Som ger personalen en bättre arbetsplats. Och miljoner matgäster på skolor, ålderdomshem, sjukhus, fartyg, restauranger och hotell chans till lite mer livskvalitet – varje dag. Vi på Ipinium hjälper våra kunder till en bättre vardag i alla kök.

  Kontaktperson: Tony Oldenburg
  E-post: tony@ipinium.se
  Telefon: 072-402 83 01
  Hemsidawww.ipinium.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Ipinium
 • Kockens AB

  Kom och häng med oss i vår kryddhörna på Kostdagarna! Börja med kryddig frukost, avsluta med spicy afterwork och däremellan något smakrikt till kaffet. Vår monter är självklart laddad med massor med kryddor och inspiration. En nypa av den rätta kryddan kan det skapa rätt matlagningsmagi. Kockens ekologiska kryddor är mer efterfrågade än någonsin. Vår ambition är att välja, när möjligheten finns, fair trade certifierade råvaror. Genom att välja eko och fair trade gör vi mindre avtryck och bidrar till en hållbar balans i världen. Det är vårt recept för hållbarhet. Vi ses!

  Kontaktperson: Maria Nilsson
  E-post: maria.nilsson@kockens.se
  Telefon: 070-232 36 63
  Hemsidahttp://www.kockensfoodservice.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Kockens AB
 • Kopal Storkök AB

  Varmt välkommen till vår monter!

  Kontaktperson: Elisabet Hermansson
  E-post: elisabet@kopal.se
  Telefon: 076-873 02 53
  Hemsida: http://kopal.se/

  ▲ Alla utställare ▲

 • Kost & Näring

  1. Dialogtorget

  Varmt välkommen till vår monter där våra styrelseledamöter finns på plats under dagarna för att svara på frågor, berätta om medlemskap och diskutera föreningens roll och arbete. Är du redan medlem? Dela med dig av dina tankar kring vår nya Vision 2030 som kommer att tas fram med start nu i vår. Vi ses!

  Kontaktperson: Agneta Elofsson
  E-post: agneta.elofsson@kostochnaring.se
  Telefon: 072-522 48 88
  Hemsida: https://www.kostochnaring.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Kost & Näring
 • Kost & Närings fokusgrupp Upphandling

  1. Dialogtorget

  Fokusgrupp Upphandling inom Kost & Näring jobbar med frågor som ska hjälpa er medlemmar att göra den bästa upphandlingen ni kan. Vi för löpande dialog med branschens olika aktörer för att tillsammans skapa förutsättningar för den bästa offentliga affären. Från politiska beslut och UHM-kraven till systemstöd och upphandlingskompetens – vilka är de specifika utmaningarna i din kommun eller region? Titta förbi vår monter på Dialogtorget för att ställa frågor till oss, diskutera – och dela med dig av vilka verktyg just er verksamhet skulle behöva för att göra nästa livsmedelsupphandling ännu lite vassare.

  Kontaktperson: Anna Svartsjö
  E-post: anna.svartsjo@sodertalje.se
  Telefon: 08-523 061 47
  Hemsida: https://upphandling.kostochnaring.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Kost & Närings fokusgrupp Upphandling
 • Kronfågel

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Kyckling från Kronfågel är alltid 100 % svensk kyckling och uppfödd på någon av våra gårdar i Sverige. Kyckling är ett gott, milt och magert kött som har ett bra näringsinnehåll med sin höga proteinhalt och låga fetthalt. När du äter kyckling bidrar du till en hållbarare värld. Kyckling släpper ut mindre än en tiondel av nötköttets CO2. Det gör kycklingen till en av samhällets klimatsmartaste proteinkällor. Vi vill ge matupplevelser som gör gott för både människan och planeten. Under torsdagen finns Maria Donis och Anna Silvera från Svensk fågel i vår monter och pratar kyckling. Välkomna!

  Kontaktperson: Erika Dani
  E-post: erika.dani@kronfagel.se
  Telefon: 072-248 04 69
  Hemsidahttps://www.kronfagel.se/foodservice/

  ▲ Alla utställare ▲

  Kronfågel
 • Lagerblad Foods

  Lagerblad Foods började som två köksmästares dröm om att laga god husmanskost i stor skala — numera är bolaget ett mångsidigt livsmedelsbolag, som tillverkar ett brett sortiment av högklassiga produkter. Färsbiffarna, köttbullarna, pirogerna och korvarna tillverkas med samma kärlek och omsorg som man gjorde i ”farmors kök”; av äkta råvaror och enligt klassiska recept — vilket även märks i slutresultatet. Idag så har vi även utökat vårt sortiment med veganska och vegetariska produkter i vårt ”kök”. Vi sätter en ära i att hålla våra produkter så rena som möjligt ifrån tillsatser och allergener.

  Kontaktperson: Ewa-Lotte Hoffsümmer
  E-post: lotta@lagerbladfoods.se
  Telefon: 073-447 98 15
  Hemsidahttps://www.lagerbladfoods.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Lagerblad Foods
 • Lantmännen Cerealia

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Vi utvecklar tillverkar o saluför ett brett sortiment av nyttiga o hälsosamma livsmedel med låg klimatpåverkan, med basen i lokalt odlat spannmål. Kungsörnen, Axa, Start, Finn Crisp, Go Green är exempel på våra varumärken som har ett gemensamt mål, att göra positiv skillnad inom  livsmedel. Besök oss och inspireras att minska din klimatpåverkan ytterligare.

  Kontaktperson: Peter Skoog
  E-post: peter.skoog@lantmannen.com
  Telefon: 070-927 80 77
  Hemsidawww.cerealiafoodservice.se

  ▲ Alla utställare ▲

   

  Lantmännen Cerealia
 • Ledarna

  1. Dialogtorget

  Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 95 000 medlemmar.
  Vi är det enda fackförbundet bara för chefer, med ett brett erbjudande; från ledarskapsutveckling och karriärrådgivning till inkomstförsäkring och fackliga tjänster. Allt för att du som chef ska bli tryggare och mer framgångsrik i ditt ledarskap. Allt vi gör är skräddarsytt för dig som chef. Vårt omfattande tjänsteutbud levereras av experter med egen chefserfarenhet, alltid med utgångspunkt i ett individuellt chefsbehov.
  I syfte att skapa bättre förutsättningar och villkor för chefer, lyfter vi också chefsfrågor.

  Kontaktperson: Tina Åsberg
  E-post: Tina.asberg@ledarna.se
  Telefon: 076-549 90 07
  Hemsida: https://www.ledarna.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Ledarna
 • Livsmedelsverket

  1. Dialogtorget

  Det händer mycket inom offentliga måltider. I höst lanseras Livsmedelsverkets beredskapshandbok för offentliga måltider. Krisen i Ukraina och pandemin har gjort behovet av god beredskap tydlig. Kom och berätta för oss om hur ni jobbar med er beredskap! Vi är också mitt i en annan kris – klimatkrisen. Vilka innovativa idéer har ni testat, vilka utmaningar står ni inför och skulle vilja lösa tillsammans med andra?
  Och så är vi nyfikna på hur ni pratar med era politiker om att använda måltidernas fulla potential i äldreomsorgen, skolan och förskolan? Vi kan bidra med fakta, argument och stöd!

  Kontaktperson: Elin Sandström
  E-post: elin.sandstrom@slv.se
  Telefon: 072-144 59 72
  Hemsida: https://www.livsmedelsverket.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Livsmedelsverket
 • Magnihill

  Magnihill ligger i Skåne och är ett svenskt familjeföretag sedan 1957. Vi odlar, producerar och importerar frysta produkter från växtriket. I nära samarbete med våra producenter, i Sverige och i andra länder, tar vi fram djupfrysta produkter med fokus på ekologiskt och bekvämt. Vår vision: Magnihill skall vara kundens första val av djupfrysta kvalitetsprodukter från växtriket. Vi ska också främja utvecklingen av bekväma ekologiska produkter, och arbeta för ett hållbart företagande där vi ingår i ett större sammanhang och ta ansvar både avseende miljö, hållbarhet och ta socialt ansvar.

  Kontaktperson: Leif Olausson
  E-post: leif@ekologiskasaljbolaget.se
  Telefon: 070-399 06 78
  Hemsidahttps://www.magnihill.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Magnihill
 • Martin & Servera Restauranghandel AB

  Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd företagsgrupp. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda, Kötthallen Sorunda och Martin & Servera Restaurangbutiker.

  Kontaktperson: Mattias Rosenberg
  E-post: mattias.rosenberg@martinservera.se
  Telefon: 070-559 71 89
  Hemsidawww.martinservera.se

  ▲ Alla utställare ▲

   

  Martin & Servera Restauranghandel AB
 • Matilda FoodTech AB

  Matilda FoodTech hjälper måltidsbranschen att leverera hälsosamma och hållbara måltider på ett sätt som är bra för både människor och vår planet. Plattformen binder samman samtliga funktioner i måltidsprocessen från livsmedelsupphandling, måltidsplanering, produktion, egenkontroll och uppföljning. Vi menar att kontroll genom hela måltidsprocessen ända ner på detaljnivå, är en förutsättning för att kunna ta beslut som har en positiv inverkan på hållbarhet, hälsa och ekonomi. Först då är det möjligt att nå de globala hållbarhetsmålen, minska kostnader och öka kvalitet.

  Kontaktperson: Sandra Vindehav
  E-post: sandra.vindehav@matildafoodtech.com
  Telefon: 073-680 26 91
  Hemsida: http://www.matildafoodtech.com/

  ▲ Alla utställare ▲

  Matilda FoodTech AB
 • Matkompaniet AB

  Med matglädje i fokus är vårt mål att alltid hålla tempot uppe för att möta våra kunders behov och önskemål. Önskemålen sköter våra inköpare som reser över hela klotet efter spännande nyheter och prisvärda alternativ. Behoven tillmötesgår vår säljkår som alltid ser till att hålla hyllorna välfyllda med våra fina produkter! Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och bredda vårt sortiment och det ska bli ett sant nöje att få dela med oss av alla dessa godsaker!

  Kontaktperson: Maurizio Bonomo
  E-post: maurizio@matkompaniet.se
  Telefon: 070-321 49 01
  Hemsidahttps://www.matkompaniet.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Matkompaniet AB
 • MATtanken

  1. Dialogtorget

  Kom och mingla med MATtanken-teamet! Hos oss finns rykande färska vykort att använda i firandet av Offentliga måltidens dag. Vi berättar också om det nya spännande projektet Silo, Statistikinsamling av livsmedelsinköp i offentlig sektor – kanske vill din kommun vara pilotkommun? Du får också information om annat som är på gång, exempelvis: Den nya mötesplatsen Studio MATtanken, erfarenhetsutbytet inom ramen för Ett nytt recept för skolmåltider och arbetet med att främja vildsvinskött i offentliga kök. Vad är aktuellt hos er just nu? Vi ser fram emot att träffa er. Vi ses!

  Kontaktperson: Eva Sundberg
  E-post: mattanken@jordbruksverket.se
  Telefon: 073-232 55 70
  Hemsidahttps://www.mattanken.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  MATtanken
 • Menigo Foodservice

  Menigo levererar mat, dryck och restaurangutrustning till restauranger och storkök i hela Sverige. Vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern för dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök. Våra säljare, produktspecialister och köksmästare hjälper dig med det mesta för att dina kunders upplevelse ska bli så bra som möjligt. Tillsammans skapar vi goda och hållbara matupplevelser genom livet alla skeden.

  Kontaktperson: Anna Tonelli
  E-postanna.tonelli@menigo.se
  Telefon: 073-867 64 37
  Hemsidahttps://www.menigo.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Menigo Foodservice
 • Midsona Foodservice

  Ditt val gör skillnad. Midsona Foodservice arbetar för en hälsosammare värld genom att inspirera till kulinarisk och hållbar växtbaserad matlagning. Våra hållbara och klimatsmarta produkter uppfyller UHM:s kriterier och är oftast dubbel certifierade, en garanti för dig och din verksamhet att de maträtter som serveras är i framkant för en sundare matkultur, både för din gäst men också för den värld vi lever i.

  Kontaktperson: Thomas Olsson
  E-post: thomas.olsson@midsona.se
  Telefon: 070-726 24 30
  Hemsidahttps://www.midsonafoodservice.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Midsona Foodservice
 • Orkla Foods Sverige

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Hållbarhet står högt på vår dagordning. Vi på Orkla Foods Sverige vill ta vår del av ansvaret och bidra till att lösa de globala hälso- och hållbarhetsutmaningarna. Visste du att hela 93 % av vår mat och dryck tillagas Sverige? Vi på Orkla FoodSolutions vill vara den bästa tänkbara mat- och måltidspartnern för alla sorters kockar och kök. Våra helhetslösningar och trendsäkra koncept hjälper dig att sätta skapa nyfikenhet och variation på menyn. Vi ser till att du klarar de utmaningar du står inför. Kom till vår monter och smaka på flexitariansk mat, d.v.s. Framtidens mat, men redan idag!

  Kontaktperson: Henrik Öhman
  E-post: henrik.ohman@orklafoods.se
  Telefon: 070-602 55 90
  Hemsidahttps://www.orklafoodsolutions.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Orkla Foods Sverige
 • Santa Maria

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Santa Maria är Europas största smaksättningsföretag och en del av den finska livsmedelskoncernen Paulig som grundades 1876 och är ett familjeägt internationellt livsmedelsföretag som strävar efter att förena och utforska de bästa smakerna. Vi är kända för kvalitetsprodukter inom kryddor, Tex Mex, växtbaserade produkter samt hälsosamma snacks. Våra olika bakgrunder inspirerar oss att skapa en ny, hållbar matkultur – som är bra både för människa och planet. Vi vill driva den förändringen och vet att smaken är nyckeln till att bygga en bättre värld. Det vi lägger på tallriken i dag gör skillnad.

  Kontaktperson: May Luu Phong
  E-post: may.luuphong@paulig.com
  Telefon: 070-085 22 06
  Hemsidahttps://www.santamariaworld.com/se/foodservice/

  ▲ Alla utställare ▲

  Santa Maria
 • Pågen

  Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör; Vi är ett familjeföretag vars bagartradition sträcker sig tillbaka till 1878 då Anders och Matilda Påhlsson började baka och sälja bröd i sitt hem på Tallgatan i Malmö. Idag har vi två bagerier i Malmö och Göteborg där våra duktiga bagare bakar varje dag. Vi väljer svenska råvaror; Pågen har en långsiktig vision att vara med och bidra till utvecklingen av ett livskraftigt och hållbart svenskt jordbruk. Det gör vi genom att använda och prioritera svenska råvaror, men också genom vårt gemensamma utvecklingsarbete med odlarna.

  Kontaktperson: Jessica Ekström
  E-post: jessica.shanahan@pagen.se
  Telefon: 076-535 36 51
  Hemsidahttps://pagen.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Pågen
 • Quorn

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Quorn Foods har sitt ursprung i 1960 talets England, då en mans vision att skydda världen i en tid då precis som nu matbrist var en viktig fråga. Lord Rank upptäckte en hållbar proteinkälla, mikroorganism till svamp, Fusarium venenatum. Produktion börjar med 1g av Fusarium venenatum, via fermentering odlar vi det till 1 500 ton mycoprotein. Det är en naturlig process som gör vår proteinproduktion bättre för miljön, den är vatteneffektiv, producerar låga utsläpp av växthusgaser och kräver lite mark. Mycoproteinet är proteinrikt, fullt av fiber, låg halt av mättat fett och innehåller inget kolesterol.

  Kontaktperson: Henrik Höglund
  E-post: henrik.hoglund@quornfoods.com
  Telefon: 073-920 10 85
  Hemsidahttps://www.quorn.se/foodservice

  ▲ Alla utställare ▲

  Quorn
 • RATIONAL

  RATIONAL har sedan 1973 jobbat för att ge de bästa verktygen för varm matlagning. Idag finns våra kombiugnar och iVario Pro så gott som överallt i de offentliga köken. Offentliga kök är otroligt viktiga för oss, inte minst för det fantastiska arbete som görs i alla skolkök, i äldrevården eller på sjukhus runt om i vårt avlånga land. För oss är det inte bara viktigt att leverera maskiner som höjer matkvalitén och underlättar arbetet i köken – vi vill även vara din partner, ett bollplank hela vägen. Därför erbjuder vi kostnadsfria utbildningar både på plats i ert eget kök eller i våra lokaler.

  Kontaktperson: Sara Claesson
  E-post: s.claesson@rational-online.com
  Telefon: 070-675 30 38
  Hemsidawww.rational-online.com

  ▲ Alla utställare ▲

  RATIONAL
 • Robot-Coupe

  Varmt välkommen till vår monter!

  Kontaktperson: Lars Albertsson
  E-post: albertsson@robot-coupe.com
  Telefon: 070-213 01 65
  Hemsida: https://www.robot-coupe.com/export/en

  ▲ Alla utställare ▲

 • Royal Greenland

  Royal Greenland är en dedikerad partner till dem som arbetar inom foodservice. Vi levererar relevanta, hållbara fisk- och skaldjursprodukter som skapar värde för dina gäster. Under Kostdagarna kan du se och höra om flera av våra spännande produktnyheter, som vi har utvecklat speciellt för kök som fokuserar på hållbara produkter som är lämpliga för portionsservering och där beräkning per portion är avgörande. I vår Royal Greenland-monter under Kostdagarna bjuder vi på smakprover samt inspiration till goda fiskrätter – anmäl dig också till vårt nyhetsbrev och tävla om fina priser.

  Kontaktperson: Roger Hakansson
  E-post: roha@royalgreenland.com
  Telefon: 070-260 84 04
  Hemsidahttps://www.royalgreenland.com/se/foodservice/

  ▲ Alla utställare ▲

  Royal Greenland
 • SalesSupport

  Salessupport är ett av Sveriges ledande säljbolag med verksamhet både inom servicehandel, dagligvaruhandel, apotek och inom Foodservice. På Foodservice har vi flera stora och mindre varumärke i vårt portfölj som riktar sig både åt den privata som den offentliga sektorn.

  Kontaktperson: Marcus Gustavsson
  E-post: marcus.gustavsson@salessupport.se
  Telefon: 070-330 09 27
  Hemsidahttps://www.salessupport.se

  ▲ Alla utställare ▲

  SalesSupport
 • ScanBox Thermo Products AB

  ScanBox är en lösningsorienterad tillverkare av mattransportvagnar för att hålla och transportera varm och kall mat med bevarad kvalité. Vi har 30 års erfarenhet av att leverera lösningar till skolor, restauranger och institutioner över hela världen. Våra produkter är flexibla, lätta och byggda i ett modulärt koncept som gör att vi har den bredaste produktlinjen på marknaden. Dessutom är våra produkter snyggt designade(!), vilket gör att du kan visa upp dem istället för att gömma dem bakom kulisserna. ScanBox har under många år varit förstavalet hos de bästa kocklandslagen runtom i världen.

  Kontaktperson: Christer Askerot
  E-post: christer.askerot@scanbox.se
  Telefon: 073-427 44 11
  Hemsidahttps://www.scanbox.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  ScanBox Thermo Products AB
 • Signal & Andersson Charkuterifabrik

  Signal & Andersson Charkuterifabrik är ett familjeföretag i femte generationen med ursprung från Stora Saluhallen i Göteborg. Vi tillverkar alla våra charkuteriprodukter själva i vår produktionsanläggning i Göteborg. Sedan 2020 är vi delägare i A.J Dahlbergs slakteri med fokus på svensk högkvalitativ köttråvara. Samma år lanserade vi Gårdsmärkt. En svensk kvalitetsmärkning med en kravspecifikation långt över svensk lagstiftning när det gäller djurproduktion samt att ett miljöansvar präglat hela tillverkningskedjan.

  Kontaktperson: Veronica Steffensen
  E-post: veronica.steffensen@signal-andersson.com
  Telefon: 0707-30 22 04
  Hemsidahttps://www.signal-andersson.com

  ▲ Alla utställare ▲

  Signal & Andersson Charkuterifabrik
 • Skånemejerier Storhushåll

  1. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Välkommen till vår monter och smaka på en riktig sensation – Pannoumi Stek & Grillost. Vid vårt mejeri i Kristianstad tillverkar vi sedan ett halvår tillbaka en stek & grillost som utvecklats av våra duktiga ostmästare, hårdtestats av krävande kockar och provsmakats av kräsna gäster. Efter alla kommentarer vi fått under resan, vågar vi påstå att det här är en riktigt bra ost! Pannoumi kan både stekas, grillas, friteras och varieras till en mängd olika rätter. Ett perfekt alternativ på en köttfri meny! Vi bjuder också på recept och tips för dig som vill överraska gästerna med något riktigt gott!

  Kontaktperson: Madelene Risén
  E-post: madelene.risen@skanemejerier.se
  Telefon: 040-619 31 54
  Hemsidahttps://storhushall.skanemejerier.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Skånemejerier Storhushåll
 • Svenskmärkning AB

  Titta efter ursprungsmärkningen Från Sverige när du beställer varor! Allt fler efterfrågar svenska råvaror i den offentliga måltiden. Med hjälp av hållbarhetskriterierna är det möjligt att ställa krav i nivå med svensk lagstiftning och Från Sverige fungerar som verifikat i upphandlingen. Från Sverige är en frivillig märkning för råvaror, livsmedel och växter och betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Bakom Från Sverige står Svenskmärkning AB som ägs av LRF, LI och Svensk Dagligvaruhandel. Välkommen förbi vår monter på Kostdagarna!

  Kontaktperson: Ulrika Norvell
  E-post: ulrika.norvell@svenskmarkning.se
  Telefon: 070-942 35 71
  Hemsidawww.frånsverige.se

  ▲ Alla utställare ▲

  Svenskmärkning AB
 • TUC Yrkeshögskola

  TUC Yrkeshögskola är en av landets största anordnare av YH-utbildningar. Hos oss hittar du utbildningar såsom Arbetsledare inom måltidsservice och Hotel and Restaurant Manager. Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigade. Vi anordnar även kurser för såväl företag som privatpersoner. Vi kan också validera arbetslivserfarenhet och kompetensutveckla dig eller din personal. Kanske du vill titta på hur vi kan hjälpa dig att skräddarsy utbildningar eller kurser för just din verksamhet. Vi anpassar upplägget efter dina behov. Kom och prata kompetensutveckling med oss på TUC!

  Kontaktperson: Annette Bohman
  E-post: annette.bohman@tucsweden.se
  Telefon: 0140-44 45 23
  Hemsida: https://www.tucsweden.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  TUC Yrkeshögskola
 • Valio Sverige AB

  Valio grundades 1905 och etablerade sig i Sverige 1994. Företaget ägs kollektivt av 4 000 finska bönder. Vår mission är att erbjuda produkter som både smakar och gör gott. Genom ett aktivt hållbarhetsarbete, god djuromsorg och innovationer skapar vi mervärden som bidrar till att göra livet bättre. Idag har Valio ett av marknadens bredaste sortiment inom laktosfritt och är även kända för sitt goda smör och krämiga yoghurtar. 2018 lanserades Valio Oddlygood, växtbaserade produkter inom dryck, gurt, matlagning och alternativ till ost.

  Kontaktperson: Madeleine Hammar
  E-post: Madeleine.Hammar@valio.se
  Telefon: 070-689 22 84
  Hemsidahttps://www.valio.se/

  ▲ Alla utställare ▲

  Valio Sverige AB
 • Wexiödisk

  Skinande ren disk! Drömmer du om det perfekta diskrummet? Wexiödisk är en svensk tillverkare av diskmaskiner av högsta kvalitet. I vår produktion i Växjö tillverkar vi allt från mindre underbänkdiskmaskiner, huvdiskmaskiner, grovdiskmaskiner, tunneldiskmaskiner upp till de allra största banddiskmaskinerna och besticksorteringsmaskinerna. Vi presenterar lösningar för att få en så bra logitistik i diskrummet som möjligt, även i de minsta ytorna, samt berättar och visar hur du kan spara vatten, el och kemikaler ned rätt typ av diskmaskiner. Kom och träffa oss!

  Kontaktperson: Lisa Rosqvist
  E-post: lisa.rosqvist@wexiodisk.com
  Telefon: 070-916 15 15
  Hemsidawww.wexiodisk.com

  ▲ Alla utställare ▲

  Wexiödisk

Kostdagarna Forum

2022 lades en helt ny typ av programpunkt till i Kostdagarna-buketten, när Kostdagarna Forum gjorde entré: 60 tempofyllda minuter på fredag morgon den 1 april, till 100 % inriktade på samtal, diskussion och utbyte direkt mellan deltagarna – i just de frågor som engagerar allra mest.

Här kan du läsa mer om hur Kostdagarna Forum går till – och ta del av de frågeställningar som diskuterades i 2022 års omgång.

Inkomna frågeställningar Kostdagarna Forum 2022

Filtrera

 • 1) Kunskap, kompetens, samverkan: Hur ska framtidens kostvetarutbildning se ut?

  1. Annan

  Därför är frågeställningen viktig: Fr.o.m ht-22 startar Umeå universitet Kostvetarprogrammet på distans med ny utbildningsplan. Vi vill att utbildningens innehåll ska vara både attraktivt att läsa men också möta presumtiva arbetsgivares behov.

  Inskickad av: Annica Nylander, Umeå universitet

 • 2) Vegankost till små barn: Varför är Kost & Närings rekommendationer och Livsmedelsverkets riktlinjer inte desamma?

  1. Förskola och skola

  Därför är frågeställningen viktig: Det är svårt att motivera varför man inte vill servera vegankost till små barn inom förskolan när
  livsmedelsverket skriver att det är okej i sina riktlinjer. Kost & Näring menar att det inte finns
  tillräckliga kosttillskott för barn under 3 år. Vilket ska man förhålla sig till?

  Inskickad av: Deltagaren önskar vara anonym.

 • 3) Digitala kostprogram och uppföljningssystem: Hur upplever andra monopol/oligopol-situationen på marknaden?

  1. Övriga

  Därför är frågeställningen viktig: Vi upplever att det är monopol/oligopol på denna marknad i dagsläget. Jag skulle vilja diskutera/rådfråga andra kommuner/regioner om de upplever samma sak. Är upplevelserna liknande – vad gör vi åt saken?

  Inskickad av: Deltagaren önskar vara anonym.

 • 4) Hur ska officiell statistik över vilka livsmedel som köps in till de offentliga köken samlas in och presenteras för att göra bäst nytta?

  1. Övriga
  2. Upphandling

  Därför är frågeställningen viktig: Det saknas officiell statistik över livsmedelsinköp. Vi behöver en gemensam grund att utgå från. Att synliggöra inköpen är viktigt för att kunna följa upp lokala, regionala och nationella mål inom t.ex. livsmedelsstrategin, Agenda 2030, de nationella miljömålen och folkhälsoarbetet. Den behövs även för benchmarking och kan bidra till innovation samt bättre matchning utbud/efterfrågan.

  Inskickad av: MATtanken, utställare på Dialogtorget

 • 5) Lokala leverantörer: Hur upphandlar du dem? Hur har du råd? Räcker det till alla? Hur gör andra?

  1. Upphandling

  Därför är frågeställningen viktig: Lokalt och svenskt är mer på tapeten än någonsin. Vi tror många vill och behöver prata om detta, både med oss i fokusgrupp Upphandling och med varandra.

  Inskickad av: Kost & Närings fokusgrupp Upphandling

 • 6) Ekologiskt, svinn, närproducerat, vegetariskt – eller något helt annat! Vilken är den största hållbarhetsutmaningen i din yrkesroll?

  1. Hållbarhet

  Därför är frågeställningen viktig: Vi i fokusgrupp Hållbarhet vill hjälpa dig att komma framåt i hållbarhetsarbetet. För att veta hur vi ska stötta dig på bästa sätt skulle vi vilja höra vilka hållbarhetsfrågor som just du brottas med i ditt dagliga arbete? Får du inte ihop mål om både ekologiskt och närproducerat? Kämpar du med att försöka få skoleleverna att äta mer vegetariskt? Kom och berätta! Vi lyssnar, tipsar och peppar.

  Inskickad av: Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet

 • 7) Jämföra intäkter och kostnader inom omsorgen: Hur räknar ni ut priser på dygnsportion på säbo och matdistribution? Subventioner eller självkostnadspris? Livsmedelskostnad?

  1. Äldreomsorg

  Därför är frågeställningen viktig: Vi ska göra en genomlysning av våra taxor. Ronneby tar lägst betalt i Blekinge och vi har minst pengar
  till livsmedel. Vi subventionerar idag och vill räkna ut självkostnadspris och presentera för politiken inför nästa höjning av taxor. Hur räknar andra kommuner? Vilka antaganden gör de?

  Inskickad av: Elena Johansson, Ronneby kommun

 • 8) Hur samverkar vi när många olika aktörer är involverade i måltidsprocessen på sjukhus?

  1. Sjukhus

  Därför är frågeställningen viktig: För en personcentrerad vård med patientsäkerhet i fokus är det viktigt att fånga såväl undernäringsproblem som behov av specialkost eller hälsosamma måltider under vårdtiden.
  Hur samverkar vi kring detta när många aktörer är inblandade i måltidskedjan? Hur kan vi mäta resultatet? På vår arbetsplats inför vi i dagarna enportionssystem och kommer inom några år att få ett eget produktionskök.

  Inskickad av: Karin Blom Malmberg, Akademiska sjukhuset

 • 9) Hur jobbar din verksamhet med energieffektiviseringar i köken och vad gör ni konkret?

  1. Utrustning och lokaler

  Därför är frågeställningen viktig: De kraftigt stigande energipriserna osäkra prognoser för utvecklingen framöver sätter åtgärder för energieffektivisering i fokus på ett helt nytt sätt. Diskutera, inspirera och lär av andra.

  Inskickad av: Kost & Närings fokusgrupp Utrustning och lokaler

Forum: här skickar du in din frågeställning

Sista datum att skicka in frågeställningar har nu passerats.

Alla deltagare som är anmälda till Kostdagarna 2022 är varmt välkomna att skicka in sina frågeställningar till Kostdagarna Forum. Fyll i formuläret – det är du som deltagare som avgör vad 2022 års Kostdagarna Forum ska handla om. Senast på onsdag den 30 mars kl. 10.00 behöver vi ha fått in din frågeställning.

Kostdagarna Forum: Så funkar det

1Dina frågor i centrum

Du som deltar i Kostdagarna skicka in en eller flera frågeställningar rörande offentliga måltider som just du vill få möjlighet att ventilera tillsammans med andra deltagare i Kostdagarna Forum-passet . Du väljer själv om du vill synas med namn eller vara anonym.

2Publicering inkomna frågeställningar

Efter att Kost & Näring gått igenom alla inkomna frågeställningar, och slagit samman de som eventuellt är snarlika varandra, publiceras de på kostdagarna.se. Är frågeställningarna fler än vad tillgängliga lokaler tillåter så sker en öppen omröstning i syfte att sålla fram de allra hetaste frågorna.

3Valet är ditt

Kostdagarna Forum äger rum i de sammanslagna seminarielokalerna Kniven och Gaffeln, parallellt med ett av föreläsningspassen på Stora scenen. Inför vart och ett av de tre, drygt 15 minuter långa samtalspass kan du som deltagare fritt välja de frågeställningar som du vill vara med och diskutera med andra. Förutsättningarna för samtal, erfarenhetsutbyte och nya kontakter är med andra ord på topp!

Det här är Kostdagarna

Ända sedan starten 2012 vänder sig Kost & Närings ”lunch-till-lunch”-konferens Kostdagarna till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg. För studenter vid kostvetar-/kostekonomprogrammen i Umeå, Uppsala, Göteborg eller de gastronomiska programmen i Kristianstad är deltagandet kostnadsfritt.

Med avstamp i temat (Ny-)Lagat efter läge tog sig 2022 års Kostdagar an de centrala utmaningarna, de innovativa lösningarna och de nya perspektiv på måltider, ledarskap och ekonomi som under de närmaste åren väntas sätta prägel på det offentliga Måltidssverige.

Efter digitaliserade Kostdagar 2020 och en – ofrivillig – paus 2021, gick 2022 års upplaga av Kostdagarna av stapeln i Sydsveriges kanske mest generösa konferensutrymmen: på Malmömässan, någon minuts promenad från pendeltågsstationen Hyllie.

I ett fullspäckat konferensprogram – parallellt på Stora scenen och i de dubbla seminarielokalerna Kniven och Gaffeln – förenades vetenskap, inspiration och aktuell forskning med ingångar på ledarskapets utmaningar.

På plats under dagarna fanns dessutom närmare 60 utställare från hela branschen, tillsammans med myndigheter, föreningar och organisationer på nysatsningen Dialogtorget. Premiär vid 2022 års dagar hade också Kostdagarna Forum: en möjlighet till utbyte och diskussion direkt mellan deltagarna – kring just de frågor som engagerar allra mest.

På den här sidan hittar du alltid den kompletta informationen om Kostdagarna. Väl mött igen våren 2023!

Frågor?

Skriv till oss så hjälper vi gärna till: info@kostdagarna.se.

Sista datum för anmälda deltagare att boka Take-Away-lunch var den 21 mars.