En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
kostdagarna-header
Hem > Kostdagarna 2020 > Utställning > Santa Maria

Santa Maria kryddar lite extra för de äldre.

På landets äldreboenden är man överens om att maten smakade bättre förr. Det är ett stort problem eftersom minskad matlust leder till undernäring och onödigt lidande för många. Men som tur är finns det en enkel lösning. Och det är lite extra krydda för de äldre.

Santa Maria är marknadsledare inom smaksättning och en del av livsmedelsföretaget Paulig, där även Risenta och Gold&Green ingår. Varumärket erbjuder smaker från hela världen – från de välkända Tex Mex-produkterna till kokosmjölk och kryddor som för tankarna till Bangkoks gatukök. Utöver den ständiga jakten på nya smakupplevelser arbetar Santa Maria för en hållbar livsmedelsbransch och en välkryddad äldreomsorg.

Kontaktperson: Tommy Nygård
E-posttommy.nygård@paulig.com
Telefon: 073-828 07 00
Hemsidahttps://www.santamariaworld.com/se/foodservice/

RECEPT OCH PRODUKTER SOM GER LITE EXTRA KRYDDA TILL DE ÄLDRE

För att öka aptiten hos äldre gäller det att krydda lite extra. Ge maten lite extra kärlek och ladda smakexplosionerna med mer dynamit. Därför har vi på Santa Maria tagit fram en receptsamling som innehåller allt det där som väcker matlusten hos äldre. Recept med aptitretande umami, röda ingredienser som vi äter med ögonen innan vi äter med munnen, och kryddor som sätter fart på både lukt- och smaksinnet. Kryddig mat blir viktigare ju äldre vi blir och om du vill veta mer om våra recept och om vilka smaker som väcker de äldres aptit bäst, hör av dig till någon av oss, kontaktuppgifter hittar du längst ned på sidan!

TOMMY NYGÅRD, KAM

tommy.nygard@paulig.com
0738-280 700

MAY LUU PHONG, OFFENTLIG ÖST

may.luuphong@paulig.com
0700-852 206

CHRISTIAN PERSSON, OFFENTLIG SYD

christian.persson@paulig.com
0705-140 273

HANS JONSSON, OFFENTLIG / PRIVAT NORR

hans.jonsson@paulig.com
0705-501 170

PETER NORDSTRÖM,OFFENTLIG / PRIVAT VÄST

peter.nordstrom@paulig.com
0768-282 900