En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
kostdagarna-header

Fazer Sweden / Frebaco Kvarn

Kvarnen på Västgötaslätten. Frebaco Kvarn har sedan 1979 förädlat spannmålsprodukter från den bördiga Västgötaslätten. Vi tror på personlighet, engagemang och kreativitet. Därför kan vi erbjuda produkter av högsta kvalitet på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi är inte störst, men vi har en passion utöver det vanliga för det vi gör och jobbar med det vi tror på – god och nyttig, äkta mat. Vi utvecklar och tillverkar våra produkter i kvarnen på Västgötaslätten. Här har vi nära till de flesta av våra råvaror och här finns vår samlade kunskap om hur vi bäst bevarar både det nyttiga och det goda!

Kontaktperson: Otto Andersson
E-postotto.andersson@fazer.com
Telefon: 070-368 04 49
Hemsidahttp://www.frebaco.se

Nyhet! – Svenskt Havreris

Varför?

Byt ut det vanliga riset mot svenskt Havreris
  • Neutral smak
  • Kan ätas varmt eller kallt
Hälsofördelar
  • 67 % mer protein
  • 7,5 ggr mer kostfiber
  • 26 % mindre kolhydrater
Många användningsområden
  • T ex rostas för att toppa sallader, smaksatta snacks eller göras en pesto på
100 % havre
  • Följer Havretrenden!
  • Succé i konsumenttest och rekommenderas av kockar
  • Från Sverige – odling, förädling och packning i Sverige
  • Havre från Västgötaslätten – klimatsmart

Svenskt Havreris – det klimatsmarta alternativet

Klimattal (kg CO2 – ekv./kg)
  • Ris Thailand 3,0
  • Havreris (Matvete) 0,5
  • Havreris har en 1/6  klimatpåverkan jämfört med Jasminris från Thailand
Per portion (kg CO2- ekv./kg)
  • 0,04 Havreris svenskt (Matkorn)
  • 0,26 Ris inkl transport
  • Ris har 85 % mer påverkan på klimatet än Havreris