En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
kostdagarna-header
Hem > Event > Kostdagarna 2020 > Medverkande Kostdagarna 2020

Medverkande 2020

Johan Wester

Johan Wester

Med humorserien Hipp Hipp! som fick miljoner att bänka sig framför SVT blev han ”Kajan” med hela svenska folket. Men repertoaren är bredare än så. Nominerad till Årets Moderator 2018 har han gjort sig uppskattad för sitt genuina engagemang, där humor kombineras med värme, hjärta med hjärna. Till Kostdagarna kommer Johan för att leda programmet på Stora scenen.

David Stiernholm
Foto: Anna Sigvardsson

David Stiernholm

Allting kan göras enklare. Med detta motto som utgångspunkt hjälper David – Sveriges ende struktör – chefer och medarbetare i offentliga och privata verksamheter att göra jobbet och livet mindre krångligt. Till Kostdagarna kommer han för att tillsammans med deltagarna sätta fingret på yrkesvardagens mest centrala problem. Liksom för att avslöja hur de kan lösas – en gång för alla.

Elin Röös
Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU

Elin Röös

Forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, med inriktning mot minskning av matens miljöpåverkan – från beräkningsgrunder och uppföljning hela vägen till konkreta styrmedel för att påverka konsumtionsmönster. Till Kostdagarna kommer Elin för att uppdatera om det allra senaste inom forskningen kring mat och hållbarhet – och för att glänta på dörren till vad vi kommer få se mer av framöver.

Jacob Gudiol

Jacob Gudiol

Leg. fysioterapeut, författare och nätfenomen som via bloggen Träningslära med skärpa och passion tar fighten mot den rika flora av myter, överdrifter och pseudovetenskap som omger kost, träning hälsa. Till Kostdagarna kommer Jacob för att ta deltagarna på en guidad tur genom nätets djungel av budskap – och för att förklara hur ett ogrundat påstående idag kan förvandlas till ”fakta” imorgon.

Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

Lagledare för Svenska Kocklandslaget bred erfarenhetsbas: från finkrog till stora sällskap och matlagning i offentliga verksamheter. Vinnare av Culinary World Cup 2018 som i februari 2020 tar sitt lag till tyska Stuttgart för att fightas om guldet i kock-OS, Culinary Olympics. Till Kostdagarna kommer Fredrik – bland annat – för att tillsammans med trendnestorn Lennart Wallander rikta ljuset mot de trender och tendenser som väntas sätta prägel på Måltidssverige framöver.

Lennart Wallander

Lennart Wallander

I över 15 år har han bevakat, och föreläst om, den allra senaste utvecklingen i mat- och måltidsvärlden. Med hjälp av konkreta exempel från en mängd olika håll bidrar han med kunskap och inspiration – och med insikten om att framtiden redan är här, om än ojämnt fördelad. Till Kostdagarna kommer Lennart för att tillsammans med Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson rikta ljuset mot de trender och tendenser som väntas sätta prägel på Måltidssverige framöver.

Anders Ekholm
Foto: Lena Dahlström

Anders Ekholm

Senior rådgivare vid forskningsstiftelsen Institutet för framtidsstudier med bred bakgrund inom Regeringskansliet, bland annat som analyschef på socialdepartementet. Med en verktygslåda fulladdad av statistik, prognoser och breda penslar kommer Anders till Kostdagarna för att teckna bilden av var samhället och det offentliga Sverige befinner sig i dag – och för att klargöra varför de närmaste åren lär skilja sig markant från de vi just lämnat bakom oss.

Christina Rickardsson
Foto: Fredrik Larsson

Christina Rickardsson

Författare och föreläsare som med sin unika bakgrund och barndom – från djupaste fattigdom i Sao Paulo till ett välmående villaområde i Vindeln – vet mer än de flesta om tillvarons själva grund. Till Kostdagarna kommer Christina för att berätta sin historia, för att inspirera och för att ge perspektiv på allt det där vi så ofta tar för givet.

 SaraClaes

SaraClaes

Claes Schmidt är inspiratören, entreprenören och f.d. marknadschefen som 2003 blev rikskänd som Sara Lund efter att ha ”kommit ut” som transvestit. Till Kostdagarna kommer Claes, Sara, eller kort och gott SaraClaes för att bena ut vad som egentligen händer när vi själva, eller någon annan, ramlar in och bryter mot de invanda tankebanor och värderingar som styr – och begränsar – oss i tillvaron.