En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
kostdagarna-header
Hem > Event > Kostdagarna 2020 > Frågor och svar, Kostdagarna 2020

Frågor och svar
Digitala Kostdagarna

Granskad/uppdaterad: måndag 25 mars kl. 15.00

Genomförs Kostdagarna 2020 på Malmö Live?
Ja. Kostdagarna genomförs på plats på Malmö Live, med Johan Wester som moderator. Programmet i sin helhet kommer att sändas direkt via videolänk som skickas ut till alla deltagare på förhand, innan Kostdagarna drar igång.

Vad innebär det att Kostdagarna i första hand genomförs digitalt?
Att vi nu, mot bakgrund av det rådande läget och med teknikens hjälp fokuserar helt på att utifrån förutsättningarna leverera de bästa möjliga Kostdagarna till alla deltagare som kommer vara med oss i scenprogram och digital utställning på distans.

Tidigare fanns en länk till en speciell covid-19/Corona-information på Kostdagarnas förstasida, men den är borta. Var hittar jag informationen?
Här. Observera att sidan inte längre uppdateras, då Kostdagarna 2020 genomförs helt digitalt.

Jag har gått igenom hela fråga-svar-sidan men hittar inte den information jag behöver. Vad gör jag?
Maila till oss! Skriv kort till info@kostdagarna.se så svarar vi så snart vi har möjlighet.

Vad händer med programmet på Stora scenen?
Programmet på Stora scenen kommer att genomföras som planerat, med start torsdag den 26:e mars kl. 12.30-17.30 och fortsättning på fredagen kl. 8.30-13.00. Klockslagen för de olika programpunkterna gäller fortsatt.

De flesta medverkande liksom Stora scenens moderator, Johan Wester, kommer att finnas med i Malmö och ge sina streamade presentationer från scenen. Vissa medverkande kommer på grund av reserestriktioner hålla sina programpunkter på videolänk från annan plats i landet.

Vad händer med programmet i lokalerna Kniven och Gaffeln?
Programmet i de båda mindre lokalerna Kniven och Gaffeln ställs tills vidare in. Kost & Näring strävar efter att under året hitta alternativa former för att genomföra programpunkterna i exklusivt för Kostdagarnas deltagare, exempelvis i form av webbinarier. Så snart de lösningarna finns på plats återkommer vi via mail.

Vad händer med utställningen?
Utställningen är helt digital och kommer att pågå under hela Kostdagarnaveckan. Läs mer under ”Kostdagarna digitalt” här nedanför!

Jag kommer ta del av de digitala Kostdagarna på distans. Vad är bra att veta?
Först och främst, vad roligt att ha dig med! Du kommer i god tid få all information som du behöver för att komma igång på hemmaplan och få allt att fungera som det ska. På plats i Malmö har vi dubbla proffstekniker som kommer leverera hög kvalitet i både bild, ljud – och i mixen mellan talare och deras ev. Power Point-presentationer.

Hur fungerar den digitala utställningen?
I Kostdagarnas digitala utställning har du chansen att besöka utställare i virtuell form och ta del av nyheter, inbjudningar, specialerbjudanden, anpassad information och mycket annat. Du kommer också enkelt kunna ta direktkontakt med utställarna. Den digitala utställningen pågår under hela Kostdagarnaveckan, den 23-27 mars.

Hur fungerar det med live-streaming rent tekniskt?
Kort sagt, det är enkelt. Och bekvämt. Och du kommer inte att behöva någon speciell utrustning utöver en vanlig dator. Vi uppdaterar med närmare detaljer i god tid innan dagarna.

Kommer jag kunna ställa frågor till talarna och moderatorn Johan Wester?
Ja. Den streamingtjänst vi kommer använda gör det bland annat möjligt att ställa frågor, direkt under pågående sändning/programpunkt.

Jag kan och vill vara med på plats på Malmö Live under Kostdagarna. Hur gör jag?
Trots att sista datum för att bekräfta på plats-deltagande nu löpt ut så kan det finnas en möjlighet. Maila oss på info@kostdagarna.se så försöker vi hjälpa till. Med det sagt vill vi påminna om Folkhälsomyndighetens avrådan från icke-nödvändiga resor inom Sverige.

Jag har bokat boende på Clarion Malmö Live. Kommer mitt rum finnas tillgängligt?
Ja. Om du inte avbokat ditt rum så kommer det att finnas tillgängligt precis enligt bokning. Om du avbokat men hunnit ångra dig, skriv till oss på info@kostdagarna.se så försöker vi hjälpa till.

Kommer det att finnas någon utställning på plats?
Nej. 2020 års utställning blir helt digital. Så snart utställningen lanserats återkommer vi till dig och övriga deltagare i ett utskick.

Hur blir det med måltiderna på plats?
För dig som deltar på plats ingår precis som tidigare alla måltider. På grund av rådande omständigheter kommer dock måltiderna inte att vara specialanpassade för Kostdagarna utan hämtas från hotellets ordinarie matsedel.

Hur kommer det att se ut på plats?
I nuläget kan vi inte svara på det i detalj. Uppställningen i lokalerna kommer att vara anpassade för att ge en så högkvalitativ upplevelse som möjligt för våra deltagare på distans, och det kan göra att på plats-upplevelsen blir sämre än vad som annars varit fallet. 

Jag har lämnat besked om deltagande på plats, men på grund av ändrade förutsättningar behöver jag delta digitalt istället. Hur gör jag?
Inga problem, skriv till oss på info@kostdagarna.se så uppdaterar vi i våra system och ser till att du får den information du behöver för digitalt deltagande.

Jag har tidigare avbokat mitt deltagande via Kostdagarna-sidan. Vad händer nu?
Vi har tagit emot avbokningen och strukit ditt namn från listan över de som eventuellt kommer att delta i Kostdagarna på plats på Malmö Live. Med det sagt hälsar vi dig varmt välkommen att istället ta del av dagarna på distans. Din digitala deltagarplats är fortsatt giltig.

Precis som alla andra hade jag sett fram emot Kostdagarna på plats snarare än digitalt. Kommer jag att få någon kompensation?
Vi förstår och delar den känslan, och är som du givetvis ledsna att Kostdagarna 2020 inte kan genomföras så som planerat. Just nu ligger vårt fokus på att leverera dagarna så bra som möjligt. Visar sig mot förmodan det ekonomiska utrymmet finnas kommer vi också att gå ut med kompensation i någon form. Här ber vi i så fall att få återkomma.

Varför tog ni tidigare in avbokningar av deltagarplatser?
Antalet avbokade deltagarplatser var under ett visst skede väsentlig som underlag, dels i våra bedömningar av i vilken form Kostdagarna skulle kunna genomföras, dels i diskussioner som fördes med konferensanläggningen.

Jag har bokat boende på Clarion Malmö Live. Om jag inte avbokar, kommer mitt rum finnas tillgängligt?
Ja. Om du inte avbokat ditt rum så kommer det finnas tillgängligt enligt bokning. Skulle detta ändras till följd av myndighetsbeslut, så kommer vi att kontakta dig eller den som gjorde bokningen, om den gjordes av en annan person.

Jag har avbokat mitt boende på Clarion Malmö Live via Kostdagarna-sidan. Vad händer nu?
Tack. Vi noterar alla avbokningar i syfte att nu och senare använda uppgifterna i förhandlingar med hotellet framöver om ekonomisk kompensation.

Vad gäller för eventuell kompensation?
I nuläget medger de bokningsregler som hotellet hänvisar till ingen återbetalning och ingen ombokning. Till följd av ändrade omständigheter eller resultat av senare förhandlingar skulle detta kunna komma att ändras. Eventuell ekonomisk kompensation från hotellet kommer att återföras till de som avbokat sitt boende.