En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
kostdagarna-header
Hem > Kostdagarna 2020

Hem | Program | Utställning | Medverkande

Livesändningarna är över men Kostdagarna 2020 fortsätter. I digitala utställningen finns våra fantastiska utställare kvar under hela våren.

Kost & Näring, med föreningens eventgrupp i spetsen vill rikta ett varmt TACK till våra deltagare, utställare, medverkande och tekniker. Med massor av kreativitet, hjärta och kämpaglöd var det vi – tillsammans – som gjorde Kostdagarna 2020. På återseende!

Kommentar rörande Magasin Måltids rapportering om Kostdagarna den 22 april

Här är digitala utställningen

Visa

 • AB Tage Lindblom

  1. Ordinarie utställare

  Vi är stolta över att våra produkter serveras i alla typer av kök, från skolrestaurangen till finkrogen och allt däremellan. Även om vi har funnits i snart 100 år är vi snabba med att förse den svenska Foodservicemarknaden med lösningar och kvalitetsprodukter. Vårt fokus är att tänka på dig som arbetar inom Foodservice! Det kan vara att lansera efterfrågade råvaror men det kan likaväl vara att lösa ett problem eller tillgodose ett behov genom produktutveckling. I vårt breda sortiment hittar du allt från ekologisk naturell jackfruit till belugalinser och riven ost.

  Kontaktperson: Susanne Granström
  E-post: susanne.granstrom@tagelindblom.se
  Telefon: 08-564 705 10
  Hemsida: https://www.tagelindblom.se

  AB Tage Lindblom
 • Arla Foods

  1. Ordinarie utställare

  I år presenterar vi vårt nyaste tillskott – Arla® Pro Grilling cheese. Smaka och tävla i vår monter och vinn årets mest eftertraktade pris: Fredrik Andersson, Kocklandslagets lagledare, kommer till en skola och lagar Grilling Cheese. Osten är ett smakrikt och mångsidigt alternativ till kött, fisk eller annan matlagningsost för alla som vill äta mer flexitariskt. Stek, fritera, riv, skär i stavar – precis som gästen vill. Dessutom är Grilling Cheese märkt med Nyckelhål och gjord på nordisk råvara. Välkommen till Arla!

  Kontaktperson: Maja Nordström
  E-post: maja.nordstroem@arlafoods.com
  Telefon: 070-287 21 11
  Hemsida: https://kund.arla.se/

  Arla Foods
 • Atria Foodservice

  1. Ordinarie utställare

  Atria Sverige och Foodservice-avdelningen har ett brett sortiment av livsmedel. Lång tradition ger kunskap och skapar ”nytänk”. Miljömedvetet skapar vi chark som har under 2 i CO2e samt fyller chark med grönt som sänker miljöbelastningen. Välj brett till din matsedel från vår palett av fågel, chark med fläsk eller nöt, fisk och grönt vilket ger extra mervärden. Med utgångspunkt från svenska råvaror kan vi erbjuda er bredden från korv, sous vide, kyckling och smörgåsmat. Atrias hållbarhetsarbete utgår från fem element: • konsumentens trygghet och hälsa • miljön • medarbetarna • hållbart • djuromsorg.

  Kontaktperson: Wiveca Andreasson
  E-post: wiveca.andreasson@atria.com
  Telefon: 070-221 77 57
  Hemsida: https://www.atriafoodservice.se

  Atria Foodservice
 • Aviko Norden

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Vi erbjuder potatis, rotfrukter och pommes frites till nordens kök. Aviko Norden är Skandinaviens ledande leverantör av potatis och rotfrukter – direkt från jorden eller förädlade med smak och finess. Med högsta produktkvalitet och säker hygienkontroll levererar vi råvaror och produkter till storkök inom restaurang och offentlig sektor samt till butik. Vi erbjuder allt från potatis med skal till behandlad och tillagad potatis i alla former – från skivad/tärnad rå potatis till gratänger, matiga potatisbakelser och pommes. Dessutom ett stort sortiment ekologiskt och KRAV-märkt.

  Kontaktperson: Johan Uemastu
  E-post: j.uematsu@avikonorden.se
  Telefon: 042-311 09 30
  Hemsida: https://www.avikonorden.se

  Aviko Norden
 • Barilla Sverige

  1. Ordinarie utställare

  Grundat 1877 i Parma som en lokal bröd- och pastabutik har familjeföretaget Barilla idag vuxit till världens främsta varumärke avseende pasta. Drivet av fjärde generationens syskon Guido, Luca och Paolo Barilla sprider vi stolt vår passion för italiensk mat och kultur världen över. Wasa grundades 1919 i Skellefteå och är idag världens största tillverkare av knäckebröd med försäljning i över 40 länder. Företaget ingår sedan 1999 i Barillakoncernen och har bagerier i Filipstad och tyska staden Celle. Förra året firade Wasa 100 års-jubileum genom att bli 100 % klimatkompenserat.

  Kontaktperson: Matilda Wade
  E-post: Matilda.Wade@barilla.com
  Telefon: 073-429 09 85
  Hemsida: https://www.barilla.com/sv-se

  Barilla Sverige
 • Bergström & Hellqvist

  1. Ordinarie utställare

  Säker mat är grunden för goda måltider. När ni vill få inspiration inom olika delar av Måltidsmodellen som är aktuell och anpassad för er – kom och prata med oss. Vi är utbildare och konsulter inom till exempel: • Matallergi och allergikost • Livsmedelshygien • Egenkontroll • HACCP • Hållbara måltider. Vi erbjuder utbildningar på det sätt som passar bäst för er – fysiska på plats eller online.

  Kontaktperson: Malin Engström
  E-post: malin@bergstrom-hellqvist.com
  Telefon: 018-30 08 70
  Hemsida: https://www.bergstrom-hellqvist.com

  Bergström & Hellqvist
 • BKI Kaffe

  1. Ordinarie utställare

  Vi är Danmarks största familjeägda rosteri grundat 1960. Vi är idag det enda rosteriet i Skandinavien som är trippelcertifierat: ISO 9001, I F S samt det danska Livsmedelsverket. Som en del av vårt CSR-program stödjer vi de globala målen. Vi arbetar aktivt med bland annat mål 12 (Hållbar konsumtion och produktion) där vi minskar vårt ekologiska fotavtryck. År 2020 börjar vi leverera vårt kaffe i en helt ny återanvändbar förpackningstyp med följande styrkor: • minskar klimatpåverkan med 23 % • kan återanvändas 99 % • metallfri • materialanvändningen reduceras med 15 %. Gott kaffe. Gott samvete!

  Kontaktperson: Hanna Andersson
  E-post: hanna@bki.dk
  Telefon: 070-651 05 35
  Hemsida: http://www.bki-kaffe.se

  BKI Kaffe
 • Buhr Agenturer

  1. Ordinarie utställare

  Specialporslin för vård och omsorg! Bauscher och Schönwald tillverkar porslin i Tyskland enligt ISO 14001 samt ISO 50001 vilket innebär att man följer världens hårdaste miljölagar. Fabrikerna har specialkompetens inom tillverkning av porslin för vård och omsorg. Porslinet är framtaget för att fungera i samtliga mattransportsystem som finns på marknaden samt med inbyggda hjälpmedel för synskadade och dementa. Besök oss på kostdagarna så förklarar vi mer.

  Kontaktperson: Marcus Johansson
  E-post: marcus@buhr.se
  Telefon: 070-988 66 01
  Hemsida: http://www.buhr.se

  Buhr Agenturer
 • CUBE

  1. Ordinarie utställare

  BrandEye Sales & Partner presenterar ett helt nytt sortiment av puréprodukter under varumärket Cube. De är smidiga att använda, lätta att portionera upp och smakar gott. Puréerna är gjorda på ren råvara och passar perfekt för dig som arbetar med måltider inom omsorg och vård. Använd dem till exempel till smoothies för att täcka behovet av hälsosam mat och specialkost.
  Puréerna finns i flera lite mer ovanliga och intressanta smaker för variation och inspiration i vardagen.

  Kontaktperson: Henrik Mauritzon
  E-post: henrik@brandeyesales.com
  Telefon: 072-576 55 09
  Hemsida: www.brandeyesales.com

  CUBE
 • Dava Foods Sweden

  1. Ordinarie utställare

  Vi erbjuder ett brett sortiment av äggprodukter och skalägg för din verksamhet. Våra produkter finns i olika förpackningsstorlekar från 1-5 kg. Du bestämmer om äggen ska vara från utvalda gårdar med frigående höns eller Kravcertifierade höns. Oavsett vad du väljer kan vi försäkra dig om en noggrann hantering och högsta livsmedelssäkerhet. Välkommen att besöka oss i vår monter.

  Kontaktperson: Anders Himmer
  E-post: anh@davafoods.se
  Telefon: 070-690 67 22
  Hemsida: http://www.lantägg.se

  Dava Foods Sweden
 • Electrolux Professional

  1. Ordinarie utställare

  Nyhet: SkyLine är lösningen som revolutionerar arbetssättet i professionella kök. Tänk dig en kombiugn och blastchiller som kommunicerar med varandra – vilket bl.a. bidrar till lägre kostnader och högre lönsamhet. SkyLine är helhetslösningen som förändrar arbetssättet i köket genom smart kommunikation. Dessutom: • Marknadens lägsta driftkostnad • Ensam på marknaden med 4-stjärnig ergonomicertifiering • Välj själv! Extrem flexibilitet för rengöring med tabletter, flytande kem och miljövänligare enzymer. Välkommen till oss i Electrolux Professionals monter så berättar vi mer om SkyLine!

  Kontaktperson: Jennie Eriksson
  E-post: jennie.eriksson@electroluxprofessional.com
  Telefon: 076-848 80 17
  Hemsida: https://professional.electrolux.com/se

  Electrolux Professional
 • ePassi

  1. Ordinarie utställare

  Ta bort listor, kuponger och manuell hantering – digitalisera måltidsköp med ePassi. Tjänsten erbjuder betalning med app eller tagg och kan hantera måltid för personal, elever, pedagogisk, representation och externt betalande. ePassi har ett unikt partnerskap med CGI och Visma med integration till lönesystem. Systemet hanterar löneavdrag-, kostnads- och intäktsfördelning enligt standard. Systemet är flexibelt och kan kundanpassas efter behov. Alla köp ses i realtid i systemet vilket ger ökad kontroll. Boka webb-presentation i samband med Kostdagarna via formuläret

  Kontaktperson: Jan Royson
  E-post: jan.royson@epassi.se
  Telefon: 031-712 93 22
  Hemsida: https://epassi.se/sv/maltid

  ePassi
 • Fazer Sweden

  1. Ordinarie utställare

  Kvarnen på Västgötaslätten. Frebaco Kvarn har sedan 1979 förädlat spannmålsprodukter från den bördiga Västgötaslätten. Vi tror på personlighet, engagemang och kreativitet. Därför kan vi erbjuda produkter av högsta kvalitet på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi är inte störst, men vi har en passion utöver det vanliga för det vi gör och jobbar med det vi tror på – god och nyttig, äkta mat. Vi utvecklar och tillverkar våra produkter i kvarnen på Västgötaslätten. Här har vi nära till de flesta av våra råvaror och här finns vår samlade kunskap om hur vi bäst bevarar både det nyttiga och det goda!

  Kontaktperson: Otto Andersson
  E-post: otto.andersson@fazer.com
  Telefon: 070-368 04 49
  Hemsida: http://www.frebaco.se

  Fazer Sweden
 • Findus

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Variation på mat är viktigt för alla, maten i skolan och maten till äldreboendet. På Findus har vi mat till alla åldersgrupper. Framförallt vegetariskt och mat till äldre.
  Välkomna till vår monter, inspireras av vegetariskt och ideér till mat i äldreomsorg. Självklart får ni provsmaka också!

  Kontaktperson: Anette Andersson
  E-post: anette.andersson@se.findus.com
  Telefon: 070-378 79 74
  Hemsida: http://www.findusfoodservice.se

  Findus
 • Fontana Food

  1. Ordinarie utställare

  Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag. Sedan starten 1978 har familjen Papadopoulos varit ambassadör för mat från Grekland och länderna kring Medelhavet i Sverige. Vi på Fontana älskar den grekiska matkulturen och har sedan 1978 försett hela Sverige med fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. Vår hållbarhetsvision är att göra varje dag godare och mer hälsosam för våra kunder och för naturen.

  Kontaktperson: Peter Persson
  E-post: peter@fontanafood.se
  Telefon: 073-708 48 27
  Hemsida: http://www.fontana.se

  Fontana Food
 • foodwaste.tech

  1. Ordinarie utställare

  www.foodwaste.tech är en webbplats som på ett kostnadseffektivt sätt skall erbjuda marknaden produkter, lösningar och tjänster som alla reducerar vårt matsvinn. Ägare av bolaget var tidigare investerare i bolaget Grace Organic AB, ett bolag som under de senaste fem åren arbetat med lösningar inom förebyggande av matsvinn. Våra produkter och lösningar erbjuds via plattformen foodwaste.tech. Vi erbjuder även utbildning och vägledning i hantering av matsvinn.

  Kontaktperson: Åke Hyppe
  E-post: ake.hyppe@nordicavenue.se
  Telefon: 070-795 84 30
  Hemsida: http://www.foodwaste.tech

  foodwaste.tech
 • Getinge Storkök

  1. Ordinarie utställare

  Getinge Storkök AB har djupa rötter i de svenska storköken. År 1967 startade företaget som en renodlad servicefirma med inriktning på storköksutrustning samt medicinskteknisk utrustning inom vården. Företaget har under årens lopp byggt upp en stor kunskap om storköksutrustningen och användandet av densamma. Därför var steget inte särskilt långt till att utveckla en egen produkt, som såg dagens ljus 1997! Getingegrytan har blivit mycket väl emottagen på marknaden, och på relativt kort tid tagit en stor marknadsandel.

  Kontaktperson: Krister Nilsson
  E-post: krister@gsab.nu
  Telefon: 035-17 99 96
  Hemsida: http://www.gsab.nu

  Getinge Storkök
 • Greenfood/Ewerman

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Kom och besök oss. Vi har marknadens bredaste utbud av färska bär, kryddor, frukt & grönt och färdigskuret. Hos oss finns allt du behöver. Vi är en ledande oberoende importör av frukt och grönt som distribuerar varor över hela Sverige. Välkommen till din saluhall. Våra SallaCarte produkter hjälper dig spara tid. Tid som du får över till dina matgästers upplevelse. Skivat, skuret, hackat och sköljt – ett brett sortiment av frukt och grönt redo för att användas. Att sluta hacka är en smart genväg till ökad kreativitet och matglädje.

  Kontaktperson: Magnus Falk
  E-post: m.falk@ewerman.se
  Telefon: 070-343 39 39
  Hemsida: http://www.ewerman.se

  Greenfood/Ewerman
 • Guldfågeln

  1. Ordinarie utställare

  Guldfågeln är ett familjeföretag som ägs av Jan Håkansson med familj. Redan när Guldfågeln startade 1975 drevs vi av att enbart satsa på högsta kvalitet. Vi skulle ha full kontroll på hela kedjan från kläckning till distribution ut till kund. Vi har väldigt korta transporter från gård till produktionsanläggning och som företag är vi dessutom CO2-neutrala. Du kan alltid lita på att våra kycklingar är svenskuppfödda och har växt upp på ett etiskt sätt med omsorg om klimat, miljö, hälsa och djurhållning. Det tycker vi känns tryggt och bra. Matglädje är guld värt!

  Kontaktperson: Tom Karlsson
  E-post: tk@guldfageln.se
  Telefon: 070-670 06 77
  Hemsida: https://www.guldfageln.se/foodservice

  Guldfågeln
 • Haglund Industri

  1. Ordinarie utställare

  I fem generationer har familjen Haglund haft egen tillverkning i fabriken i Rånnaväg. Från det tidiga plåtslageriet till dagens högkvalitativa kylar har grundreceptet varit densamma: lyssna på kunderna, var noggrann med detaljerna och sluta aldrig att utveckla teknik och funktion. Det är den traditionen som finns inbyggd i alla våra produkter och ger en finish och hållbarhet som gör oss smått unika. Produkterna är dessutom grundligt testade. Först av oss, sedan av våra kunder. Prova själv och märk skillnaden.

  Kontaktperson: Staffan Haglund
  E-post: staffan@haglundindustri.se
  Telefon: 070-560 16 04
  Hemsida: http://www.haglundindustri.se

  Haglund Industri
 • Hantera

  1. Ordinarie utställare

  Hantera (tidigare DKAB) tillhör nu Mashie FoodTech Solutions familjen. Hantera är systemet som förenklar och effektiviserar upphandling av livsmedel och uppföljning för storkök i både offentlig och privat sektor. Få stöd i hela upphandlingsprocessen.

  Kontaktperson: Caroline Åkerhage
  E-post: Carolin.akerhage@mashie.se
  Telefon: 031-757 8457
  Hemsida: https://www.mashie.com/sv/loesningar/vaara-produkter/hantera/

  Hantera
 • Hjärta mjölk

  1. Ordinarie utställare

  Hjärta mjölk sprider information om mjölk – ett både näringsrikt och miljöklokt livsmedel. Forskning har visat att mjölk och mjölkprodukter, tillsammans med annan nyttig mat, skyddar mot flera av våra vanligaste folksjukdomar. Vi mår alltså bra av mjölk. Det gör miljön också. När korna betar i hagarna bidrar de till den biologiska mångfalden. Då blir det plats för sånglärka, humla och många fler växter och djur. Hjärta mjölk vänder sig till dig som arbetar med barn, mat och miljö på förskola och skola. Bakom Hjärta mjölk står svenska mjölkbönder och mejeriföretag via Lantbrukarnas Riksförbund.

  Kontaktperson: Erica Björnström
  E-post: erica.bjornstrom@lrf.se
  Telefon: 070-869 78 55
  Hemsida: http://www.hjärtamjölk.se

  Hjärta mjölk
 • HK Scan

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  HK Scan är ett internationellt livsmedelsföretag med en stark nordisk närvaro. Våra hemmamarknader utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Våra produktionsanläggningar finns i Östersjöregionen, vilket möjliggör goda synergier. Vi exporterar till nära 50 marknader och därmed kan konsumenter över hela världen njuta av våra produkter. I Sverige är våra varumärken Scan, Pärssons och Bullens. Där Scan logotypen står är det alltid svensk råvara. Med vårt genomgripande CR-arbete möjliggör vi en god vardag och bygger samtidigt en hållbar framtid i Sverige.

  Kontaktperson: Michael Bengtsson
  E-post: michael.bengtsson@hkscan.com
  Telefon: 072-539 98 20
  Hemsida: http://www.hkscanfoodservice.se

  HK Scan
 • Ipinium

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Hållbara köksinnovationer från Sverige. Ipinium förenklar och förbättrar arbetsflödet i det professionella köket. Men vad det egentligen innebär är mer tid, utrymme och resurser som du kan använda på bättre sätt. Utan att miljön och ekonomin får betala priset. Och en möjlighet för tusentals människor – på skolor, ålderdomshem och sjukhus att njuta av bättre mat. Och lite mer livskvalitet, varje dag. Ipiniums patenterade stekplåtar är tillverkade i Sverige av återvunnet material. Plåtarna är dom enda plåtarna på marknaden med ett non-stickmaterial fritt från plast och andra skadliga ämnen.

  Kontaktperson: Tony Oldenburg
  E-post: tony@ipinium.se
  Telefon: 072-402 83 01
  Hemsida: http://www.ipinium.se

  Ipinium
 • Jøni A/S

  1. Ordinarie utställare

  Jøni A/S är ett danskt företag som sedan 1973 tillverkar storköksutrustning. Vi har i dag 50 medarbetare och levererar kokgrytor, stekbord och spisar till den europeiska marknaden. Dessutom levererar vi till skeppsvarv världen över. Vi har sedan tidigt 90-tal levererat grytor, spisar och stekbord till er i Sverige. Försäljningen hanteras av kompetenta lokala säljare, som ger användaren erforderlig service både före, under och efter köpet. I år har vi några nyheter, några av dessa kommer att visas för första gången under kostdagarna och andra kommer att lanseras under GastroNord i Stockholm.

  Kontaktperson: Patrik Karlsson
  E-post: pka@joeni.dk
  Telefon: 070-553 50 30
  Hemsida: http://www.joeni.dk

  Jøni A/S
 • Kockens

  1. Ordinarie utställare

  Kom och häng med oss i vår kryddhörna på Kostdagarna! Börja med kryddig frukost, avsluta med spicy afterwork och däremellan något smakrikt till kaffet. Vår monter är självklart laddad med massor med kryddor och inspiration. En nypa av den rätta kryddan kan det skapa rätt matlagningsmagi. Kockens ekologiska kryddor är mer efterfrågade än någonsin. Vår ambition är att välja, när möjligheten finns, fairtrade certifierade råvaror. Genom att välja eko och fairtrade gör vi mindre avtryck och bidrar till en hållbar balans i världen. Det är vårt recept för hållbarhet! Vi ses!

  Kontaktperson: Kristina Glantz
  E-post: kristina.glantz@kockens.se
  Telefon: 044-28 65 68
  Hemsida: http://www.kockensfoodservice.se

  Kockens
 • Kopal Storkök

  1. Ordinarie utställare

  Välkommen till Kopal! Vi är experten på stora kök och vårt mål är att alltid att lämna en nöjd kund, oavsett om det gäller en ugn eller utrustning till ett helt kök. Detta har medfört att merparten av våra kunder är återkommande. Vi jobbar både med styckeförsäljning och hela projekt. I vårt sortiment finns allt från bestick till ett komplett utrustat kök. På vår egen cad-avdelning ritar vi upp köket före leverans, för att kunden ska få en uppfattning om hur slutprodukten kommer att se ut. Under våra 55 år i branschen har vi byggt upp en serviceorganisation som täcker största delen av Sverige.

  Kontaktperson: Elisabet Hermansson
  E-post: elisabet@kopal.se
  Telefon: 076-873 02 53
  Hemsida: http://www.kopal.se

  Kopal Storkök
 • Kost & Näring/Ledarna

  1. Ordinarie utställare

  Vill du veta vad som är på gång inom Ledarna och i Kost & Närings sex fokusgrupper – Hållbarhet, Förskola och skola, Sjukhus, Upphandling, Utrustning och lokaler samt Äldreomsorg? Eller funderar du på att engagera dig aktivt i föreningen? Kanske vill du veta mer om våra fackliga tjänster, vårt ledarskapsprogram eller något annat om vad vi kan erbjuda för dig som chef. Oavsett vilket – varmt välkommen att titta förbi i vår monter. Vi ses!

  E-post: info@kostochnaring.se
  Telefon: 0200-87 11 11
  Hemsida: http://www.kostochnaring.se

  Kost & Näring/Ledarna
 • Kronfågel

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Kronfågel är Sveriges ledande kycklingproducent – köper du en produkt med märket Kronfågel är det alltid svensk kyckling från någon av våra 46 gårdar. Vi levererar både kyld, fryst och förädlad kyckling. Grunden i vårt arbete är svensk djurskyddslagstiftning och Svensk Fågels djuromsorgsprogram. Bosarp är Kronfågels svenska ekologiska premiumsortiment. Från våra nio KRAV-certifierade Bosarpgårdar levererar vi en annan smakupplevelse från kycklingar som levt dubbelt så länge och fått gå utomhus och picka och sprätta i naturen.

  Kontaktperson: Erika Dani
  E-post: erika.dani@kronfagel.se
  Telefon: 072-248 04 69
  Hemsida: https://www.kronfagel.se

  Kronfågel
 • Lantmännen Cerealia

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!

  Kontaktperson: Peter Skoog
  E-post: peter.skoog@lantmannen.com
  Telefon: 070-927 80 77
  Hemsida: https://lantmannencerealia.com

  Lantmännen Cerealia
 • Livsmedelsverket

  1. Dialogtorget

  I vår lanserar Livsmedelsverket nya råd om måltiderna på sjukhus. För att maten ska hamna i magen och bidra till tillfrisknande måste den utgå från patientens behov och önskemål och bli en tydligare del av vården. Vilka utmaningar och möjligheter ser du i ditt arbete? Kom till vår utställarplats och berätta! Vi presenterar också den första nationella mätningen av matsvinnet i offentliga kök och en matsvinnshandbok. Det är ett enormt slöseri med resurser när mat slängs i onödan. Men samtidigt som vi minskar matsvinnet måste mer mat hamna i matgästernas magar. Har du tips på lyckade insatser?

  Kontaktperson: Anna-Karin Quetel
  E-post: anna-karin.quetel@slv.se
  Telefon: 072-715 69 32
  Hemsida: http://www.livsmedelsverket.se

  Livsmedelsverket
 • Magnihill AB

  1. Ordinarie utställare

  Är ett svenskt familjeföretag som grundades 1957 och ligger utanför Helsingborg. Då vi har arbetat med ekologisk, KRAV-godkänd produktion till industri och storhushåll sedan 1994 har vi skaffat oss en gedigen och värdefull kunskap. I dag är Magnihill ett modernt grönsaksföretag med stor andel ekologisk försäljning. På Magnihill vill vi samverka med naturen och värna om vår miljö för generationer framåt. Vi tycker att ekologiska djupfrysta produkter är ett bra sätt att göra detta. Välkomna till vår monter och se alla våra KRAV-nyheter såsom Svenska Wokgrönsaker, Sommarbär, Äppletärningar mm!

  Kontaktperson: Margareta Zimmerman
  E-post: margareta@magnihill.se
  Telefon: 070-220 14 35
  Hemsida: http://www.magnihill.se

  Magnihill AB
 • Martin & Servera

  1. Ordinarie utställare

  Martin & Servera, ledande leverantör av livsmedel till offentlig sektor, distribuerar dagligen livsmedel, drycker och utrustning till tusentals kök i offentlig sektor runt om i Sverige. Som kund till Martin & Servera får du en affärspartner med stor kunskap och genuint engagemang för utvecklingen av den svenska måltidsbranschen. Välkommen till Martin & Serveras monter och träffa din KAM! Kom och prata svenska och lokala produkter i offentlig upphandling, hållbara livsmedel och hur vi minskar matsvinnet. Missa heller inte GastroMerits kurser för matlagare i offentlig måltidsverksamhet.

  Kontaktperson: Ulla-Britt Isaksson
  E-post: ulla-britt.isaksson@martinservera.se
  Telefon: 070-818 30 30
  Hemsida: http://www.martinservera.se

  Martin & Servera
 • Mashie Foodtech Solutions

  1. Ordinarie utställare

  Med expertkunskap och innovativa IT-lösningar för måltidsprocessen skapar vi framgångsrika måltidsorganisationer med fokus på hälsa, hållbarhet, ekonomi och säkerhet. Vi bidrar till att alla ska få den mat som de behöver genom alla steg i livet, stora som små, friska som sjuka. Tillsammans stödjer våra system Mashie, Matilda, Aivo och Hantera alla led i måltidsprocessen, både de operativa delarna kring kostplanering samt det strategiska upphandlings- och uppföljningsarbetet. Vi har ett ansvar att bidra till en bättre hälsa och miljö samt hjälpa våra kunder att nå målen i Agenda 2030, snabbare!

  Kontaktperson: Sandra Vindehav
  E-post: sandra.vindehav@mashie.se
  Telefon: 073-680 26 91
  Hemsida: https://www.mashie.com

  Mashie Foodtech Solutions
 • Matkompaniet

  1. Ordinarie utställare

  Med matglädje i fokus är vårt mål att alltid hålla tempot uppe för att möta våra kunders behov och önskemål. Önskemålen sköter våra inköpare som reser över hela klotet efter spännande nyheter och prisvärda alternativ. Behoven tillmötesgår vår säljkår som alltid ser till att hålla hyllorna välfyllda med våra fina produkter. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och bredda vårt sortiment och det ska bli ett sant nöje att få dela med oss av alla dessa godsaker!

  Kontaktperson: Maurizio Bonomo
  E-post: maurizio@matkompaniet.se
  Telefon: 070-321 49 01
  Hemsida: https://www.matkompaniet.se

  Matkompaniet
 • MATtanken

  1. Dialogtorget

  Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land! Det vill vi att fler ska få upp ögonen för. Visa upp er den 15 oktober på Offentliga måltidens dag. Hitta inspiration och anmäl din aktivitet på mattanken.se så ser vi till att vår viktiga bransch synliggörs denna dag. MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider. På vår webbplats hittar ni inspirerande exempel från hela landet. Vad händer hos er? Berätta gärna för oss!

  Kontaktperson: Eva Sundberg
  E-post: eva.sundberg@jordbruksverket.se
  Telefon: 073-232 55 70
  Hemsida: https://www.mattanken.se

  MATtanken
 • Meal Makers

  1. Ordinarie utställare

  För att göra skillnad på riktigt och halvera matsvinnet i samhället fram till 2030, tror vi på Meal Makers att närmare samarbeten mellan livsmedelsproducenterna och den offentlig måltiden är en av framgångsfaktorerna. Via Meal Makers digitala marknadsplats får alla seriösa varumärkesleverantörer i Sverige en möjlighet att kunna lägga ut partier med exempelvis korta datum, som annars skulle riskera att slängas. Dessa partier kan sedan köpas till rabatterade priser av skolkök, restauranger som har fantasi och kapacitet att kunna använda dessa superfina produkter på sina menyer.

  Kontaktperson: Christian Pettersson
  E-post: christian@mealmakers.se
  Telefon: 076-545 11 39
  Hemsida: http://www.mealmakers.se

  Meal Makers
 • Menigo Foodservice

  1. Ordinarie utställare

  Menigo förenklar vardagen för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi ser vår roll som en viktigt samarbetspartner i förädlingskedjan från gård till gaffel. Vi kan med kompetens, varor och tjänster möjliggöra – och hela tiden underlätta – produktionen av goda och hållbara matupplevelser genom livet alla skeden. Länge leve måltiden!

  Kontaktperson: Anna Tonelli
  E-post: anna.tonelli@menigo.se
  Telefon: 073-867 64 37
  Hemsida: https://www.menigo.se

  Menigo Foodservice
 • Midsona Foodservice

  1. Ordinarie utställare

  Midsona Foodservice är ett hälsofrämjande företag som tillverkar klimatkompenserade, växtbaserade livsmedel med låga klimatavtryck. Våra varumärken; Kung Markatta och Urtekram är 100 % ekologiska, oftast märkta med KRAV, Fairtrade och Äkta vara. Under Kostdagarna presenterar vi “Your choice makes a difference””, inspiration under temat matsvinn och unika smaker med bara mat. I praktiken handlar om att förmedla ”gästens val”, en hållbar måltid som tillfredsställer gästens sinnen, där gästen själv gör ett aktivt val när denna blir exponerad för det hållbara budskapet.

  Kontaktperson: Ted Wendt
  E-post: ted.wendt@midsona.se
  Telefon: 076-611 76 57
  Hemsida: http://www.midsonafoodservice.se

  Midsona Foodservice
 • Måltid Sverige

  1. Dialogtorget

  Måltid Sverige är ett nav för den offentliga måltiden inom skola, vård och omsorg och bygger på en regional samverkan mellan regioner. Tillsammans lyfter vi den offentliga måltiden genom kompetensförsörjning, utbildning, samverkan, forskning och innovation. I samarbetet ingår Västra Götaland, Halland och Sörmland med RISE som värdorganisation. Vi blir gärna fler i samarbetet! Genom Måltid Sverige har vi initierat eller medverkat till projekt om kompetensförsörjning som Future Kitchen och Med Smak för kunskap och inom digitalisering i projektet Hållbar skolmåltid genom digitalisering.

  Kontaktperson: Maria Helmersson
  E-post: maria.helmersson@ri.se
  Telefon: 072-744 51 78
  Hemsida: http://maltidsverige.se

  Måltid Sverige
 • Orkla Foods Sverige

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Hållbarhet står högt på vår dagordning. Vi på Orkla Foods Sverige vill ta vår del av ansvaret och bidra till att lösa de globala hälso- och hållbarhetsutmaningarna. Och detta tillsammans med er! Vi på Orkla FoodSolutions vill vara den bästa tänkbara mat- och måltidspartnern för alla kockar och kök. Våra helhetslösningar och trendsäkra koncept hjälper dig att skapa nyfikenhet och variation på menyn. Vi ser till att du klarar de utmaningar du står inför. Kom till vår monter och smaka på nya Anamma® Ärta, samt ta del av konceptet Hälsa på Maten, en klok kokbok för köken, klassrummen och barnen.

  Kontaktperson: Ann Rebenstam
  E-post: ann.rebenstam@orklafoods.se
  Telefon: 076-538 55 96
  Hemsida: https://www.orklafoodsolutions.se

  Orkla Foods Sverige
 • Pågen

  1. Ordinarie utställare

  1878 lades grunden till familjebageriet Pågen, och samma bagarkunskap präglar fortfarande brödbaket, om än i mycket större skala. Idag har vi två bagerier i Malmö och Göteborg där våra duktiga bagare bakar varje dag.
  Pågen har en långsiktig vision att vara med och bidra till utvecklingen av ett kommersiellt och hållbart svenskt jordbruk. Det gör vi genom att använda och prioritera svenska råvaror, men också genom vårt gemensamma utvecklingsarbete med odlarna.

  Kontaktperson: Jessica Shanahan Ekström
  E-post: jessica.shanahan@pagen.se
  Telefon: 040-642 94 51
  Hemsida: https://pagen.se/om-pagen/foodservice

  Pågen
 • RISE Research Institutes of Sweden

  1. Dialogtorget

  RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. RISE Enhet Jordbruk och trädgård arbetar t.ex. med vegetabiliska proteiner såsom åkerbönor till livsmedel i flera projekt.

  Kontaktperson: Tomas Johansson
  E-post: tomas.johansson@ri.se
  Telefon: 073-067 03 21
  Hemsida: http://www.ri.se

  RISE Research Institutes of Sweden
 • Robot-Coupe

  1. Ordinarie utställare

  Spar tid och släpp kreativiteten fri med hjälp av en beredningsmaskin från Robot-Coupe; Food Processors, Grönsaksskärare, Snabbhackar, Blixer för dietköket, Visp/Stavmixers och Råsaftcentrifuger. Sedan mer än 60 år tillbaka tillverkas marknadens mest omfattande program av beredningsmaskiner för yrkesköken i hjärtat av Bourgogne, känt för sin gastronomi och uppskattade viner. En säker, pålitlig och uppskattad partner i ditt kök.

  Kontaktperson: Lars Albertsson
  E-post: albertsson@robot-coupe.com
  Telefon: 08-570 339 67
  Hemsida: http://www.robot-coupe.com

  Robot-Coupe
 • Sales Support

  1. Ordinarie utställare

  Sales Support är Sveriges ledande säljbolag. Foodservice jobbar med flertalet stora varumärke som t ex Philadelphiaost, Smakis, Oatly, Lagerblad Foods, Fazer bröd, Oumph, Västerbottensost, Norrmejerier, Mjälloms tunnbröd, Kullamust och Annas Pepparkakor. Vår säljkår täcker hela landet och vi besöker våra kunder dagligen för hålla en tät kontakt med kunden. Välkomna att besöka vår monter!

  Kontaktperson: Marcus Gustavsson
  E-post: marcus.gustavsson@salessupport.se
  Telefon: 070-330 09 27
  Hemsida: https://www.salessupport.se

  Sales Support
 • Santa Maria

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Santa Maria är marknadsledare inom smaksättning och en del av livsmedelsföretaget Paulig, där även Risenta och Gold&Green ingår. Varumärket erbjuder smaker från hela världen – från de välkända Tex Mex-produkterna till kokosmjölk och kryddor som för tankarna till Bangkoks gatukök. I jakten på smakupplevelser arbetar Santa Maria även för en mer hållbar livsmedelsbransch. Till exempel är den egna produktionen numera 100% klimatneutral, matavfall från fabriken i Landskrona används som grisfoder i närheten och de senaste åren har hela sortimentet rensats på hundratals ton av både salt och socker.

  Kontaktperson: Tommy Nygård
  E-post: tommy.nygård@paulig.com
  Telefon: 073-828 07 00
  Hemsida: https://www.santamariaworld.com/se/foodservice/

  Santa Maria
 • Scanbox Termoproducts

  1. Ordinarie utställare

  ScanBox är en Svensk tillverkare av termoprodukter för att hålla samt transportera varm och kall mat. Våra produkter är flexibla, lätta och byggda i ett modulärt koncept som gör att har det bresdaste produktlinjen på marknaden. På Kostdagarna presenterar vi våra uppkopplade boxar – IoFood. Med IoFood kan du följa din box i realtid med var den är och vilken temp den håller. Total kontrol av hela transportkedjan helt enkelt.

  Kontaktperson: Christer Askerot
  E-post: christer@scanbox.se
  Telefon: 073-427 44 11
  Hemsida: http://www.scanbox.se

  Scanbox Termoproducts
 • SkolmatSverige

  1. Dialogtorget

  Med SkolmatSverige kan skolor och kommuner ta ett helhetsgrepp om skolmåltiden. Genom att använda detta webbaserade och kostnadsfria verktyg kan de utvärdera, utveckla och dokumentera kvaliteten på sin måltidsverksamhet, utifrån egna förutsättningar. Automatisk återkoppling skapas och ger vägledning till förbättring. Enligt användare är verktyget användarvänligt och underlättar samarbete mellan yrkresoller. Idag har 45% av alla grundskolor och 55% av kommuner anslutit sig. Vi ser att skolor som använder verktyget oftare uppnår högre kvalitet, såsom näringsriktiga skolmåltider enligt lagkravet.

  Kontaktperson: Josefin Lindroth
  E-post: josefin.lindroth@sll.se
  Telefon: 072-526 68 49
  Hemsida: http://www.skolmatsverige.se

  SkolmatSverige
 • Skånemejerier Storhushåll

  1. Ordinarie utställare
  2. Kost & Närings branschsamarbetspartner Guld

  Skånemejerier Storhushåll vänder sig till professionella användare av mejeriprodukter. Vi är specialiserade på det professionella kökets förutsättningar och behov och utvecklar kontinuerligt vårt sortiment i samarbete med skickliga kockar, kostchefer och inköpare.

  Kontaktperson: Catrin Shevtzoff
  E-post: catrin.shevtzoff@skanemejerier.se
  Telefon: 072-745 83 03
  Hemsida: http://storhushall.skanemejerier.se

  Skånemejerier Storhushåll
 • SOI

  1. Dialogtorget

  Välkommen till vår monter!

  SOI
 • Svenska Kockars Förening

  1. Dialogtorget

  Välkommen till vår monter! 

  Svenska Kockars Förening
 • Valio Sverige

  1. Ordinarie utställare

  Valio gör det bästa i mjölken ännu bättre. Vår expertis, erfarenhet och passion av att driva och utveckla produkter för människors hälsa samt välmående har anor sedan början av 1900-talet. Genom att välja Valios laktosfria och växtbaserade produkter får du som kund en färdig och enkel lösning på gästers ökade efterfrågan. Valio har ett stort utbud av laktosfria och växtbaserade produkter för Food Service, anpassade för det stora köket och med praktiska förpackningar. För sjätte året i rad har Valio vunnit ””Sustainable Brand Index”” i Finland, som är framröstat av 10 000 konsumenter.

  Kontaktperson: Ingrid Blidérus
  E-post: ingrid.bliderus@valio.se
  Telefon: 070-515 01 98
  Hemsida: https://www.valio.se

  Valio Sverige