En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
kostdagarna-header
Hem > Event > Kostdagarna 2020

Clarion Hotel Malmö Live, 26-27 mars

Stora scenen komplett

Med tillskott i form av tre nya medverkande – en analytiker, en nät-fighter och en normbrytare – är laguppställningen på Kostdagarnas stora scen nu komplett.

Som komplexa verksamheter i en minst lika komplex, föränderlig värld påverkas de offentliga måltiderna ständigt av inre och yttre parametrar – som dessutom inte sällan står i konflikt med varandra.

Med avstamp i temat På goda(re) grunder sätter Kostdagarna fingret på det som spelar roll på riktigt, när ambitionen att göra positiv skillnad ställs på sin spets. För matgäster och medarbetare, klimat och miljö. Och, inte minst: för det goda, hållbara ledarskapet. Nu ansluter ytterligare tre personer till den redan starka uppställningen av medverkande på Stora scenen, som därmed är komplett.

Om Kostdagarna

Kost & Närings årliga ”lunch-till-lunch”-konferens Kostdagarna vänder sig till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg. För studenter vid kostvetarprogrammen i Umeå, Uppsala, Göteborg eller Kristianstad är deltagandet kostnadsfritt.

För första gången i Kostdagarnas historia intar 2020 års dagar Skåne och Clarion Hotel Malmö Live. I ett fullspäckat konferensprogram – parallellt på Stora scenen och i dubbla workshoplokaler med kapacitet om vardera 150 deltagare – förenas vetenskap, inspiration och aktuell forskning med ingångar på ledarskapets utmaningar.

På plats finns dessutom dryga 50 utställare från hela branschen, tillsammans med myndigheter, föreningar och organisationer på det nya Dialogtorget. I satsningen Kostdagarna Forum, också det en nyhet, erbjuds deltagarna möjlighet till utbyte och diskussion direkt med varandra – i de frågor som engagerar allra mest.  

Praktisk information

Foto: Silvia Adlesic Holmgren

När: Torsdag-fredag den 26-27 mars 2020 (lägg till i kalender). Registrering, kaffe och smörgås och utställning från kl. 10.00, ordinarie program startar 12.30. Dagarna avslutas med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Clarion Hotel Malmö Live (karta), en kort promenad från centralstationen.

Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 26 mars.

Anmälan: Klicka här för att komma direkt till anmälan. Vill du se vilka som redan anmält sig? Klicka här för deltagarlistan.

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 4 000 kr, övriga 5 000 kr. Moms tillkommer. Är du ännu inte medlem i föreningen men väljer att gå med i samband med anmälan till Kostdagarna, välj kategorin Ny medlem i Kost & Näring, så betalar du det reducerade medlemspriset. Här hittar du information om de olika typerna av medlemskap. Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.

Boende: I samarbete med Kost & Näring erbjuder Clarion Hotel Malmö Live enkel- och dubbelrum den 26-27 mars för 1 495 kr respektive 1 674 kr exkl. moms. Frukost ingår. Boende på hotellet bokas av respektive deltagare direkt via Kost & Närings hemsida. Till formuläret för bokning av boende. FULLBOKAT

Studenter som under vt -20 är inskrivna på Kostvetar-/Kostekonomprogrammen vid universiteten i Umeå, Uppsala eller Göteborg, alternativt vid de gastronomiska programmen vid Högskolan i Kristianstad, erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarna. (Middagen på kvällen den 26 mars ingår dock inte.)

Frågor? Skriv till oss så hjälper vi gärna till. Adressen är info@kostdagarna.se.

Johan Wester

Johan Wester

Med humorserien Hipp Hipp! som fick miljoner att bänka sig framför SVT blev han ”Kajan” med hela svenska folket. Men repertoaren är bredare än så. Nominerad till Årets Moderator 2018 har han gjort sig uppskattad för sitt genuina engagemang, där humor kombineras med värme, hjärta med hjärna. Till Kostdagarna kommer Johan för att leda programmet på Stora scenen.

David Stiernholm
Foto: Anna Sigvardsson

David Stiernholm

Allting kan göras enklare. Med detta motto som utgångspunkt hjälper David – Sveriges ende struktör – chefer och medarbetare i offentliga och privata verksamheter att göra jobbet och livet mindre krångligt. Till Kostdagarna kommer han för att tillsammans med deltagarna sätta fingret på yrkesvardagens mest centrala problem. Liksom för att avslöja hur de kan lösas – en gång för alla.

Elin Röös
Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU

Elin Röös

Forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, med inriktning mot minskning av matens miljöpåverkan – från beräkningsgrunder och uppföljning hela vägen till konkreta styrmedel för att påverka konsumtionsmönster. Till Kostdagarna kommer Elin för att uppdatera om det allra senaste inom forskningen kring mat och hållbarhet – och för att glänta på dörren till vad vi kommer få se mer av framöver.

Jacob Gudiol

Jacob Gudiol

Leg. fysioterapeut, författare och nätfenomen som via bloggen Träningslära med skärpa och passion tar fighten mot den rika flora av myter, överdrifter och pseudovetenskap som omger kost, träning hälsa. Till Kostdagarna kommer Jacob för att ta deltagarna på en guidad tur genom nätets djungel av budskap – och för att förklara hur ett ogrundat påstående idag kan förvandlas till ”fakta” imorgon.

Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

Lagledare för Svenska Kocklandslaget bred erfarenhetsbas: från finkrog till stora sällskap och matlagning i offentliga verksamheter. Vinnare av Culinary World Cup 2018 som i februari 2020 tar sitt lag till tyska Stuttgart för att fightas om guldet i kock-OS, Culinary Olympics. Till Kostdagarna kommer Fredrik – bland annat – för att tillsammans med trendnestorn Lennart Wallander rikta ljuset mot de trender och tendenser som väntas sätta prägel på Måltidssverige framöver.

Lennart Wallander

Lennart Wallander

I över 15 år har han bevakat, och föreläst om, den allra senaste utvecklingen i mat- och måltidsvärlden. Med hjälp av konkreta exempel från en mängd olika håll bidrar han med kunskap och inspiration – och med insikten om att framtiden redan är här, om än ojämnt fördelad. Till Kostdagarna kommer Lennart för att tillsammans med Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson rikta ljuset mot de trender och tendenser som väntas sätta prägel på Måltidssverige framöver.

Anders Ekholm
Foto: Lena Dahlström

Anders Ekholm

Senior rådgivare vid forskningsstiftelsen Institutet för framtidsstudier med bred bakgrund inom Regeringskansliet, bland annat som analyschef på socialdepartementet. Med en verktygslåda fulladdad av statistik, prognoser och breda penslar kommer Anders till Kostdagarna för att teckna bilden av var samhället och det offentliga Sverige befinner sig i dag – och för att klargöra varför de närmaste åren lär skilja sig markant från de vi just lämnat bakom oss.

Christina Rickardsson
Foto: Fredrik Larsson

Christina Rickardsson

Författare och föreläsare som med sin unika bakgrund och barndom – från djupaste fattigdom i Sao Paulo till ett välmående villaområde i Vindeln – vet mer än de flesta om tillvarons själva grund. Till Kostdagarna kommer Christina för att berätta sin historia, för att inspirera och för att ge perspektiv på allt det där vi så ofta tar för givet.

 SaraClaes

SaraClaes

Claes Schmidt är inspiratören, entreprenören och f.d. marknadschefen som 2003 blev rikskänd som Sara Lund efter att ha ”kommit ut” som transvestit. Till Kostdagarna kommer Claes, Sara, eller kort och gott SaraClaes för att bena ut vad som egentligen händer när vi själva, eller någon annan, ramlar in och bryter mot de invanda tankebanor och värderingar som styr – och begränsar – oss i tillvaron.