En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
kostdagarna-header
Hem > Event > Kostdagarna 2020

Clarion Hotel Malmö Live, 26-27 mars

Kocklandslaget till Kostdagarna

När Kostdagarna 2020 och Clarion Hotel Malmö Live slår upp portarna i mars ligger fokus på den strida ström av stora och små vägval, prioriteringar och avvägningar som ”kommer med jobbet” i ledningen av landets offentliga måltidsverksamheter.

Som komplexa verksamheter i en minst lika komplex, föränderlig värld påverkas de offentliga måltiderna ständigt av inre och yttre parametrar – som dessutom inte sällan står i konflikt med varandra.

Med avstamp i temat På goda(re) grunder sätter Kostdagarna fingret på det som spelar roll på riktigt, när ambitionen att göra positiv skillnad ställs på sin spets. För matgäster och medarbetare, klimat och miljö. Och, inte minst: för det goda, hållbara ledarskapet.

Den redan starka raden av medverkande på Stora scenen kompletteras nu med Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson och Lennart Wallander, en av landets främsta experter på trender inom mat och måltider. Till Kostdagarna kommer de båda för att tillsammans presentera och diskutera de skeenden och omvärldstendenser som väntas sätta tydligast avtryck i Måltidssverige framöver.

Om Kostdagarna

Kost & Närings årliga ”lunch-till-lunch”-konferens Kostdagarna vänder sig till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg. För studenter vid kostvetarprogrammen i Umeå, Uppsala, Göteborg eller Kristianstad är deltagandet kostnadsfritt.

För första gången i Kostdagarnas historia intar 2020 års dagar Skåne och Clarion Hotel Malmö Live. I ett fullspäckat konferensprogram – parallellt på Stora scenen och i dubbla workshoplokaler med kapacitet om vardera 150 deltagare – förenas vetenskap, inspiration och aktuell forskning med ingångar på ledarskapets utmaningar.

På plats finns dessutom dryga 50 utställare från hela branschen, tillsammans med myndigheter, föreningar och organisationer på det nya Dialogtorget. I satsningen Kostdagarna Forum, också det en nyhet, erbjuds deltagarna möjlighet till utbyte och diskussion direkt med varandra – i de frågor som engagerar allra mest.  

Praktisk information

Foto: Silvia Adlesic Holmgren

När: Torsdag-fredag den 26-27 mars 2020 (lägg till i kalender). Registrering, kaffe och smörgås och utställning från kl. 10.00, ordinarie program startar 12.30. Dagarna avslutas med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Clarion Hotel Malmö Live (karta), en kort promenad från centralstationen.

Hur: Kostdagarnas konferensprogram sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 26 mars.

Anmälan: Klicka här för att komma direkt till anmälan. Vill du se vilka som redan anmält sig? Klicka här för deltagarlistan.

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 4 000 kr, övriga 5 000 kr. Moms tillkommer. Är du ännu inte medlem i föreningen men väljer att gå med i samband med anmälan till Kostdagarna, välj kategorin Ny medlem i Kost & Näring, så betalar du det reducerade medlemspriset. Här hittar du information om de olika typerna av medlemskap. Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.

Boende: I samarbete med Kost & Näring erbjuder Clarion Hotel Malmö Live enkel- och dubbelrum den 25-27 mars för 1 495 kr respektive 1 674 kr exkl. moms per natt. Frukost ingår. Boende på hotellet bokas av respektive deltagare direkt via Kost & Närings hemsida. Till formuläret för bokning av boende.

Studenter som under vt -20 är inskrivna på Kostvetar-/Kostekonomprogrammen vid universiteten i Umeå, Uppsala eller Göteborg, alternativt vid de gastronomiska programmen vid Högskolan i Kristianstad, erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarna. (Middagen på kvällen den 26 mars ingår dock inte.)

Frågor? Skriv till oss så hjälper vi gärna till. Adressen är info@kostdagarna.se.

Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

Lagledare för Svenska Kocklandslaget bred erfarenhetsbas: från finkrog till stora sällskap och matlagning i offentliga verksamheter. Vinnare av Culinary World Cup 2018 som i februari 2020 tar sitt lag till tyska Stuttgart för att fightas om guldet i kock-OS, Culinary Olympics. Till Kostdagarna kommer Fredrik – bland annat – för att tillsammans med trendnestorn Lennart Wallander rikta ljuset mot de trender och tendenser som väntas sätta prägel på Måltidssverige framöver.

Christina Rickardsson
Foto: Fredrik Larsson

Christina Rickardsson

Författare och föreläsare som med sin unika bakgrund och barndom – från djupaste fattigdom i Sao Paulo till ett välmående villaområde i Vindeln – vet mer än de flesta om tillvarons själva grund. Till Kostdagarna kommer Christina för att berätta sin historia, för att inspirera och för att ge perspektiv på allt det där vi så ofta tar för givet.

Elin Röös
Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU

Elin Röös

Forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, med inriktning mot minskning av matens miljöpåverkan – från beräkningsgrunder och uppföljning hela vägen till konkreta styrmedel för att påverka konsumtionsmönster. Till Kostdagarna kommer Elin för att uppdatera om det allra senaste inom forskningen kring mat och hållbarhet – och för att glänta på dörren till vad vi kommer få se mer av framöver.

David Stiernholm
Foto: Anna Sigvardsson

David Stiernholm

Allting kan göras enklare. Med detta motto som utgångspunkt hjälper David – Sveriges ende struktör – chefer och medarbetare i offentliga och privata verksamheter att göra jobbet och livet mindre krångligt. Till Kostdagarna kommer han för att tillsammans med deltagarna sätta fingret på yrkesvardagens mest centrala problem. Liksom för att avslöja hur de kan lösas – en gång för alla.

Lennart Wallander

Lennart Wallander

I över 15 år har han bevakat, och föreläst om, den allra senaste utvecklingen i mat- och måltidsvärlden. Med hjälp av konkreta exempel från en mängd olika håll bidrar han med kunskap och inspiration – och med insikten om att framtiden redan är här, om än ojämnt fördelad. Till Kostdagarna kommer Lennart för att tillsammans med Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson rikta ljuset mot de trender och tendenser som väntas sätta prägel på Måltidssverige framöver.

Johan Wester

Johan Wester

Med humorserien Hipp Hipp! som fick miljoner att bänka sig framför SVT blev han ”Kajan” med hela svenska folket. Men repertoaren är bredare än så. Nominerad till Årets Moderator 2018 har han gjort sig uppskattad för sitt genuina engagemang, där humor kombineras med värme, hjärta med hjärna. Till Kostdagarna kommer Johan för att leda programmet på Stora scenen.