En branschförening inom
Är du medlem i Kost & Näring? Logga in här! Logga in här!
142126 Veteax press
Umeå 1/11 • Stockholm 2/11 • Göteborg 3/11 • Malmö 4/11

Hållbara offentliga måltider

Foto: Lantmännen
Hem > Hållbara offentliga måltider – ingen tid att förlora

Inbjudan: Ingen tid att förlora

När FN:s klimatpanel IPCC i början av augusti presenterade sin senaste rapport var budskapet glasklart – behovet av hållbar omställning av samhället har aldrig varit mer akut.

Genomförandena i Stockholm och Göteborg är nu fullbokade, men fortfarande finns platser kvar i Umeå och Malmö. Anmälan är öppen till och med onsdag den 20 oktober.

När Kost & Näring tillsammans med föreningens branschsamarbetspartner den 1-4 november slår upp dörrarna till vår stora, kostnadsfria novemberlovsturné genom Sverige ligger fokus på hur landets offentliga måltidsverksamheter kan utvecklas i ännu mer hållbar riktning.

Vilka är framtidens råvaror? Hur kan de framställas, lagras, paketeras och tillagas för att minimera klimat- och miljöbelastningen? Och vad krävs för att få matgästerna att hoppa på förändringståget?

Under fyra heldagar den 1-4 november är det de goda, smarta hållbarhetslösningarna som står i fokus. Det omfattande seminarieprogrammet bjuder på alltifrån konkreta recept på sådant som kan göras här och nu till utblickar om maten, trenderna och arbetssätten som väntas vinna mark inom de offentliga måltidsverksamheterna framöver.

De fyra helt kostnadsfria seminariedagarna – från Umeå i norr till Malmö i syd – vänder sig offentliga kost-/måltidsansvariga, kockar och annan kökspersonal. Varje anmälare har dessutom möjlighet att samtidigt anmäla upp till 5 ytterligare, valfria medarbetare/kollegor från sin verksamhet att kostnadsfritt delta i dagen.

De kompletta programmen

Här hittar du de kompletta programmen för turnéns fyra stopp, inklusive presentationer av de 12 seminarier som finns att välja mellan under dagen.

Umeå 1 november – program

8.45-9.15
Ankomst, registrering och kaffe

9.15-9.45
Inledning av dagen
… och speed-dating med förmiddagens 6 seminariearrangörer.

9.45-10.30
Seminarieblock A – välj din favorit!


Seminarieblock A
9.45-10.30 | BALDER:

Fryst för framtiden – och svinnsmarta innovationer

En djupdykning i frysens fördelar sett till hållbarhet och minskat matsvinn. Samt en närmare presentation – både i föreläsningsform och som provsmakning i vår monter – av våra svinnsmarta produkter gjorda på spill från produktionen.

Seminarieblock A
9.45-10.30 | MIMER:


En het potatis!

Ifråga om smak, hälsa och hållbarhet är potatis och rotfrukter förträffliga råvaror. Men hur de kan göras ännu mer attraktiva? Vi serverar 10 inspirerande tips och insikter om hur potatis och rotfrukters popularitet kan ökas inom offentlig verksamhet – både för stora, men framförallt små, gäster.

Seminarieblock A
9.45-10.30EMBLA:


Naturliga näringsrika mellanmål

Med några få, naturligt näringsriktiga ingredienser kan du skapa en stor variation av minimåltider som både gör, och smakar, gott. Vi delar med oss av inspiration och nytänkande kring mellanmålen i äldreomsorg och förskola – och tipsar om hur du med smarta val av ingredienser kan göra en insats för att minska matsvinnet.


10.30-11.00
Paus

11.00-11.45
Seminarieblock B – välj din favorit!


Seminarieblock B
11.00-11.45 | BALDER:

Från bonden till fantastisk smakupplevelse

Kryddan har en väldigt liten del av tallriken men den gör allt för smakupplevelsen. Vi bjuder in till en smakresa som följer kryddornas väg från bonden hela vägen till det offentliga köket och bordet hos matgästen. Lär dig mer om vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete – och ta chansen att själv uppleva spännande smaknyheter i vår monter.

Seminarieblock B
11.00-11.45 | MIMER:


Hållbara råvaror i modern matlagning

Råvaror som minimerar klimatpåverkan och på samma gång gynnar den biologiska mångfalden – går det? Vi presenterar konceptet Klimat & Natur, med innovationer för utveckling av ett livskraftigt lantbruk och en hållbar och klimatsmart framtid.

Seminarieblock B
11.00-11.45EMBLA:

Framtidens hållbara protein
– vad är det?

Hur mycket protein behöver vi egentligen? Ger proteinberikade livsmedel verkligen valuta för sitt högre pris? Kronfågel i ett samtal om hur proteinvalet påverkar vår plånbok, hälsa och miljö.


11.45-13.15
Lunch och mingel i utställningen

13.15-13.30
Speed-dating
… med eftermiddagens 6 seminariearrangörer.

13.30-14.15
Seminarieblock C – välj din favorit!


Seminarieblock C
13.30-14.15 | BALDER:

Hållbart vegetariskt – så kan pedagogik och måltider gå hand i hand

Att redan från tidig ålder få en bra grund och sund relation till mat är av stor betydelse. Hanna Sepp bjuder på en föreläsning i ämnet och presenterar även Orkla FoodSolutions koncept Gott & Grönt och Hälsa på Maten, som ger inspiration och konkreta tips till hållbar vegetarisk mat. I vår monter bjuder vi dessutom på provsmakning.

Seminarieblock C
13.30-14.15 | MIMER:

Cirkularitet: hållbara och giftfria köksprodukter

Vi bjuder på en djupddykning i en studie från Högskolan Väst om hur olika matlagningsmetoder påverkar miljön. Dessutom: Cirkulär utrustning i storkök – vad finns i dag, hur ser framtiden ut och vad innebär det för verksamheten? PFAS-ämnen – vad är det, och varför bör vi undvika dem?

Seminarieblock C
13.30-14.15EMBLA:

Mänskliga rättigheter på menyn – så gör ni skillnad på andra sidan jorden

Att köpa närproducerat känns bra, men många råvaror odlas bara i länder med utbredd fattigdom. För människorna bakom kaffet, bananerna eller kakaoprodukten är valen ni gör i er verksamhet livsviktiga. Och att välja ekologiskt är viktigt – men att välja Fairtrade är minst lika viktigt.


14.15-14.45
Paus

14.45-15.30
Seminarieblock D – välj din favorit!


Seminarieblock D
14.45-15.30 | BALDER:


Mycoproteinets magiska värld

I en kort utbildning går vi igenom de olika stegen i framställningen av mycoproteinet. Från odling, fermentering till färdig produkt – hur går det till och hur påverkas miljön i form av koldioxid och vattenförbrukning? Vi delar med oss av hemligheterna bakom kulisserna. Som deltagare bjuds du in att bidra med just dina frågor och funderingar.

Seminarieblock D
14.45-15.30 | MIMER:


Kan man äta kött med gott samvete?

Våra val spelar roll – både på kort och lång sikt. Att välja svenskt kött på tallriken bidrar med upp till 60 % lägre klimatpåverkan. I nära samarbete med gårdar över hela Sverige skapar vi en hållbarare värdekedja, från gård till konsument, och sänker klimatavtrycket ytterligare för svenskt kött.

Seminarieblock D
14.45-15.30EMBLA:

Fresh Cut – ett inspirerande och hållbart koncept

Hur kan Fresh Cut effektivisera, inspirera – och samtidigt vara ett hållbart koncept? Vi förklarar hur det totala svinnet och förbrukningen av el och vatten kan minskas, och bjuder på inspiration för hur måltidsverksamheter med enkla knep sätta smak på frukt och grönt.


15.30-16.15
Gemensam avrundning av dagen

Stockholm 2 november – program

8.45-9.15
Ankomst, registrering och kaffe

9.15-9.45
Inledning av dagen
… och speed-dating med förmiddagens 6 seminariearrangörer.

9.45-10.30
Seminarieblock A – välj din favorit!


Seminarieblock A
9.45-10.30 | ROOTS 456:

Framtidens hållbara protein
– vad är det?

Hur mycket protein behöver vi egentligen? Ger proteinberikade livsmedel verkligen valuta för sitt högre pris? Kronfågel i ett samtal om hur proteinvalet påverkar vår plånbok, hälsa och miljö.

Seminarieblock A
9.45-10.30 | ROOTS 1112:

Från bonden till fantastisk smakupplevelse

Kryddan har en väldigt liten del av tallriken men den gör allt för smakupplevelsen. Vi bjuder in till en smakresa som följer kryddornas väg från bonden hela vägen till det offentliga köket och bordet hos matgästen. Lär dig mer om vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete – och ta chansen att själv uppleva spännande smaknyheter i vår monter.

Seminarieblock A
9.45-10.30ROOTS 10:


Hållbara råvaror i modern matlagning

Råvaror som minimerar klimatpåverkan och på samma gång gynnar den biologiska mångfalden – går det? Vi presenterar konceptet Klimat & Natur, med innovationer för utveckling av ett livskraftigt lantbruk och en hållbar och klimatsmart framtid.


10.30-11.00
Paus

11.00-11.45
Seminarieblock B – välj din favorit!


Seminarieblock B
11.00-11.45 | ROOTS 456:


Naturliga näringsrika mellanmål

Med några få, naturligt näringsriktiga ingredienser kan du skapa en stor variation av minimåltider som både gör, och smakar, gott. Vi delar med oss av inspiration och nytänkande kring mellanmålen i äldreomsorg och förskola – och tipsar om hur du med smarta val av ingredienser kan göra en insats för att minska matsvinnet.

Seminarieblock B
11.00-11.45 | ROOTS 1112:

Fryst för framtiden – och svinnsmarta innovationer

En djupdykning i frysens fördelar sett till hållbarhet och minskat matsvinn. Samt en närmare presentation – både i föreläsningsform och som provsmakning i vår monter – av våra svinnsmarta produkter gjorda på spill från produktionen.

Seminarieblock B
11.00-11.45ROOTS 10:


En het potatis!

Ifråga om smak, hälsa och hållbarhet är potatis och rotfrukter förträffliga råvaror. Men hur de kan göras ännu mer attraktiva? Vi serverar 10 inspirerande tips och insikter om hur potatis och rotfrukters popularitet kan ökas inom offentlig verksamhet – både för stora, men framförallt små, gäster.


11.45-13.15
Lunch och mingel i utställningen

13.15-13.30
Speed-dating
… med eftermiddagens 6 seminariearrangörer.

13.30-14.15
Seminarieblock C – välj din favorit!


Seminarieblock C
13.30-14.15 | ROOTS 456:


Kan man äta kött med gott samvete?

Våra val spelar roll – både på kort och lång sikt. Att välja svenskt kött på tallriken bidrar med upp till 60 % lägre klimatpåverkan. I nära samarbete med gårdar över hela Sverige skapar vi en hållbarare värdekedja, från gård till konsument, och sänker klimatavtrycket ytterligare för svenskt kött.

Seminarieblock C
13.30-14.15 | ROOTS 1112:


Mycoproteinets magiska värld

I en kort utbildning går vi igenom de olika stegen i framställningen av mycoproteinet. Från odling, fermentering till färdig produkt – hur går det till och hur påverkas miljön i form av koldioxid och vattenförbrukning? Vi delar med oss av hemligheterna bakom kulisserna. Som deltagare bjuds du in att bidra med just dina frågor och funderingar.

Seminarieblock C
13.30-14.15ROOTS 10:

Fresh Cut – ett inspirerande och hållbart koncept

Hur kan Fresh Cut effektivisera, inspirera – och samtidigt vara ett hållbart koncept? Vi förklarar hur det totala svinnet och förbrukningen av el och vatten kan minskas, och bjuder på inspiration för hur måltidsverksamheter med enkla knep sätta smak på frukt och grönt.


14.15-14.45
Paus

14.45-15.30
Seminarieblock D – välj din favorit!


Seminarieblock D
14.45-15.30 | ROOTS 456:

Cirkularitet: hållbara och giftfria köksprodukter

Vi bjuder på en djupddykning i en studie från Högskolan Väst om hur olika matlagningsmetoder påverkar miljön. Dessutom: Cirkulär utrustning i storkök – vad finns i dag, hur ser framtiden ut och vad innebär det för verksamheten? PFAS-ämnen – vad är det, och varför bör vi undvika dem?

Seminarieblock D
14.45-15.30 | ROOTS 1112:

Mänskliga rättigheter på menyn – så gör ni skillnad på andra sidan jorden

Att köpa närproducerat känns bra, men många råvaror odlas bara i länder med utbredd fattigdom. För människorna bakom kaffet, bananerna eller kakaoprodukten är valen ni gör i er verksamhet livsviktiga. Och att välja ekologiskt är viktigt – men att välja Fairtrade är minst lika viktigt.

Seminarieblock D
14.45-15.30ROOTS 10:

Hållbart vegetariskt – så kan pedagogik och måltider gå hand i hand

Att redan från tidig ålder få en bra grund och sund relation till mat är av stor betydelse. Hanna Sepp bjuder på en föreläsning i ämnet och presenterar även Orkla FoodSolutions koncept Gott & Grönt och Hälsa på Maten, som ger inspiration och konkreta tips till hållbar vegetarisk mat. I vår monter bjuder vi dessutom på provsmakning.


15.30-16.15
Gemensam avrundning av dagen

Göteborg 3 november – program

8.45-9.15
Ankomst, registrering och kaffe

9.15-9.45
Inledning av dagen
… och speed-dating med förmiddagens 6 seminariearrangörer.

9.45-10.30
Seminarieblock A – välj din favorit!


Seminarieblock A
9.45-10.30 | VÄSTERHAVET:

Hållbart vegetariskt – så kan pedagogik och måltider gå hand i hand

Att redan från tidig ålder få en bra grund och sund relation till mat är av stor betydelse. Hanna Sepp bjuder på en föreläsning i ämnet och presenterar även Orkla FoodSolutions koncept Gott & Grönt och Hälsa på Maten, som ger inspiration och konkreta tips till hållbar vegetarisk mat. I vår monter bjuder vi dessutom på provsmakning.

Seminarieblock A
9.45-10.30 | VINGA:

Mänskliga rättigheter på menyn – så gör ni skillnad på andra sidan jorden

Att köpa närproducerat känns bra, men många råvaror odlas bara i länder med utbredd fattigdom. För människorna bakom kaffet, bananerna eller kakaoprodukten är valen ni gör i er verksamhet livsviktiga. Och att välja ekologiskt är viktigt – men att välja Fairtrade är minst lika viktigt.

Seminarieblock A
9.45-10.30MALÖ:

Cirkularitet: hållbara och giftfria köksprodukter

Vi bjuder på en djupddykning i en studie från Högskolan Väst om hur olika matlagningsmetoder påverkar miljön. Dessutom: Cirkulär utrustning i storkök – vad finns i dag, hur ser framtiden ut och vad innebär det för verksamheten? PFAS-ämnen – vad är det, och varför bör vi undvika dem?


10.30-11.00
Paus

11.00-11.45
Seminarieblock B – välj din favorit!


Seminarieblock B
11.00-11.45 | VÄSTERHAVET:

Fresh Cut – ett inspirerande och hållbart koncept

Hur kan Fresh Cut effektivisera, inspirera – och samtidigt vara ett hållbart koncept? Vi förklarar hur det totala svinnet och förbrukningen av el och vatten kan minskas, och bjuder på inspiration för hur måltidsverksamheter med enkla knep sätta smak på frukt och grönt.

Seminarieblock B
11.00-11.45 | VINGA:


Mycoproteinets magiska värld

I en kort utbildning går vi igenom de olika stegen i framställningen av mycoproteinet. Från odling, fermentering till färdig produkt – hur går det till och hur påverkas miljön i form av koldioxid och vattenförbrukning? Vi delar med oss av hemligheterna bakom kulisserna. Som deltagare bjuds du in att bidra med just dina frågor och funderingar.

Seminarieblock B
11.00-11.45MALÖ:


Kan man äta kött med gott samvete?

Våra val spelar roll – både på kort och lång sikt. Att välja svenskt kött på tallriken bidrar med upp till 60 % lägre klimatpåverkan. I nära samarbete med gårdar över hela Sverige skapar vi en hållbarare värdekedja, från gård till konsument, och sänker klimatavtrycket ytterligare för svenskt kött.


11.45-13.15
Lunch och mingel i utställningen

13.15-13.30
Speed-dating
… med eftermiddagens 6 seminariearrangörer.

13.30-14.15
Seminarieblock C – välj din favorit!


Seminarieblock C
13.30-14.15 | VÄSTERHAVET:


Naturliga näringsrika mellanmål

Med några få, naturligt näringsriktiga ingredienser kan du skapa en stor variation av minimåltider som både gör, och smakar, gott. Vi delar med oss av inspiration och nytänkande kring mellanmålen i äldreomsorg och förskola – och tipsar om hur du med smarta val av ingredienser kan göra en insats för att minska matsvinnet.

Seminarieblock C
13.30-14.15 | VINGA:


En het potatis!

Ifråga om smak, hälsa och hållbarhet är potatis och rotfrukter förträffliga råvaror. Men hur de kan göras ännu mer attraktiva? Vi serverar 10 inspirerande tips och insikter om hur potatis och rotfrukters popularitet kan ökas inom offentlig verksamhet – både för stora, men framförallt små, gäster.

Seminarieblock C
13.30-14.15MALÖ:

Fryst för framtiden – och svinnsmarta innovationer

En djupdykning i frysens fördelar sett till hållbarhet och minskat matsvinn. Samt en närmare presentation – både i föreläsningsform och som provsmakning i vår monter – av våra svinnsmarta produkter gjorda på spill från produktionen.


14.15-14.45
Paus

14.45-15.30
Seminarieblock D – välj din favorit!


Seminarieblock D
14.45-15.30 | VÄSTERHAVET:


Hållbara råvaror i modern matlagning

Råvaror som minimerar klimatpåverkan och på samma gång gynnar den biologiska mångfalden – går det? Vi presenterar konceptet Klimat & Natur, med innovationer för utveckling av ett livskraftigt lantbruk och en hållbar och klimatsmart framtid.

Seminarieblock D
14.45-15.30 | VINGA:

Från bonden till fantastisk smakupplevelse

Kryddan har en väldigt liten del av tallriken men den gör allt för smakupplevelsen. Vi bjuder in till en smakresa som följer kryddornas väg från bonden hela vägen till det offentliga köket och bordet hos matgästen. Lär dig mer om vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete – och ta chansen att själv uppleva spännande smaknyheter i vår monter.

Seminarieblock D
14.45-15.30MALÖ:

Framtidens hållbara protein
– vad är det?

Hur mycket protein behöver vi egentligen? Ger proteinberikade livsmedel verkligen valuta för sitt högre pris? Kronfågel i ett samtal om hur proteinvalet påverkar vår plånbok, hälsa och miljö.


15.30-16.15
Gemensam avrundning av dagen

Malmö 4 november – program

8.45-9.15
Ankomst, registrering och kaffe

9.15-9.45
Inledning av dagen
… och speed-dating med förmiddagens 6 seminariearrangörer.

9.45-10.30
Seminarieblock A – välj din favorit!


Seminarieblock A
9.45-10.30 | Ö. SESSIONSSALEN:


Kan man äta kött med gott samvete?

Våra val spelar roll – både på kort och lång sikt. Att välja svenskt kött på tallriken bidrar med upp till 60 % lägre klimatpåverkan. I nära samarbete med gårdar över hela Sverige skapar vi en hållbarare värdekedja, från gård till konsument, och sänker klimatavtrycket ytterligare för svenskt kött.

Seminarieblock A
9.45-10.30 | CALLMANDERSALEN:

Fresh Cut – ett inspirerande och hållbart koncept

Hur kan Fresh Cut effektivisera, inspirera – och samtidigt vara ett hållbart koncept? Vi förklarar hur det totala svinnet och förbrukningen av el och vatten kan minskas, och bjuder på inspiration för hur måltidsverksamheter med enkla knep sätta smak på frukt och grönt.

Seminarieblock A
9.45-10.30PLENISALEN:


Mycoproteinets magiska värld

I en kort utbildning går vi igenom de olika stegen i framställningen av mycoproteinet. Från odling, fermentering till färdig produkt – hur går det till och hur påverkas miljön i form av koldioxid och vattenförbrukning? Vi delar med oss av hemligheterna bakom kulisserna. Som deltagare bjuds du in att bidra med just dina frågor och funderingar.


10.30-11.00
Paus

11.00-11.45
Seminarieblock B – välj din favorit!


Seminarieblock B
11.00-11.45 | Ö. SESSIONSSALEN:

Mänskliga rättigheter på menyn – så gör ni skillnad på andra sidan jorden

Att köpa närproducerat känns bra, men många råvaror odlas bara i länder med utbredd fattigdom. För människorna bakom kaffet, bananerna eller kakaoprodukten är valen ni gör i er verksamhet livsviktiga. Och att välja ekologiskt är viktigt – men att välja Fairtrade är minst lika viktigt.

Seminarieblock B
11.00-11.45 | CALLMANDERSALEN:

Cirkularitet: hållbara och giftfria köksprodukter

Vi bjuder på en djupddykning i en studie från Högskolan Väst om hur olika matlagningsmetoder påverkar miljön. Dessutom: Cirkulär utrustning i storkök – vad finns i dag, hur ser framtiden ut och vad innebär det för verksamheten? PFAS-ämnen – vad är det, och varför bör vi undvika dem?

Seminarieblock B
11.00-11.45PLENISALEN:

Hållbart vegetariskt – så kan pedagogik och måltider gå hand i hand

Att redan från tidig ålder få en bra grund och sund relation till mat är av stor betydelse. Hanna Sepp bjuder på en föreläsning i ämnet och presenterar även Orkla FoodSolutions koncept Gott & Grönt och Hälsa på Maten, som ger inspiration och konkreta tips till hållbar vegetarisk mat. I vår monter bjuder vi dessutom på provsmakning.


11.45-13.15
Lunch och mingel i utställningen

13.15-13.30
Speed-dating
… med eftermiddagens 6 seminariearrangörer.

13.30-14.15
Seminarieblock C – välj din favorit!


Seminarieblock C
13.30-14.15 | Ö. SESSIONSSALEN:


Hållbara råvaror i modern matlagning

Råvaror som minimerar klimatpåverkan och på samma gång gynnar den biologiska mångfalden – går det? Vi presenterar konceptet Klimat & Natur, med innovationer för utveckling av ett livskraftigt lantbruk och en hållbar och klimatsmart framtid.

Seminarieblock C
13.30-14.15 | CALLMANDERSALEN:

Framtidens hållbara protein
– vad är det?

Hur mycket protein behöver vi egentligen? Ger proteinberikade livsmedel verkligen valuta för sitt högre pris? Kronfågel i ett samtal om hur proteinvalet påverkar vår plånbok, hälsa och miljö.

Seminarieblock C
13.30-14.15PLENISALEN:

Från bonden till fantastisk smakupplevelse

Kryddan har en väldigt liten del av tallriken men den gör allt för smakupplevelsen. Vi bjuder in till en smakresa som följer kryddornas väg från bonden hela vägen till det offentliga köket och bordet hos matgästen. Lär dig mer om vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete – och ta chansen att själv uppleva spännande smaknyheter i vår monter.


14.15-14.45
Paus

14.45-15.30
Seminarieblock D – välj din favorit!


Seminarieblock D
14.45-15.30 | Ö. SESSIONSSALEN:


En het potatis!

Ifråga om smak, hälsa och hållbarhet är potatis och rotfrukter förträffliga råvaror. Men hur de kan göras ännu mer attraktiva? Vi serverar 10 inspirerande tips och insikter om hur potatis och rotfrukters popularitet kan ökas inom offentlig verksamhet – både för stora, men framförallt små, gäster.

Seminarieblock D
14.45-15.30 | CALLMANDERSALEN:


Naturliga näringsrika mellanmål

Med några få, naturligt näringsriktiga ingredienser kan du skapa en stor variation av minimåltider som både gör, och smakar, gott. Vi delar med oss av inspiration och nytänkande kring mellanmålen i äldreomsorg och förskola – och tipsar om hur du med smarta val av ingredienser kan göra en insats för att minska matsvinnet.

Seminarieblock D
14.45-15.30PLENISALEN:

Fryst för framtiden – och svinnsmarta innovationer

En djupdykning i frysens fördelar sett till hållbarhet och minskat matsvinn. Samt en närmare presentation – både i föreläsningsform och som provsmakning i vår monter – av våra svinnsmarta produkter gjorda på spill från produktionen.


15.30-16.15
Gemensam avrundning av dagen

Praktisk information

När: Novemberlovsveckan mån-tors den 1-4/11. Programmet pågår mellan 9.15 och 16.15.

Hur: Heldagsprogram arrangerat av Kost & Näring och föreningens branschsamarbetspartner. Totalt 12 olika programpunkter, fördelade på 4 seminarieblock om vardera 3 seminarier att välja mellan. Dessutom: mini-mässa och utställning där föreningens guldpartner bjuder på både nyheter och smakprov.

Var: Seminariedagen äger rum på fyra olika orter i landet, från norr till söder:
Umeå 1/11, Folkets Hus *PLATSER FINNS, ANMÄLAN SENAST 20 OKTOBER*
Stockholm 2/11, Downtown Camper *FULLBOKAT*
Göteborg 3/11, Radisson Blu Scandinavia *FULLBOKAT*
Malmö 4/11, High Court *PLATSER FINNS, ANMÄLAN SENAST 20 OKTOBER*

Program: En presentation av seminariedagens 12 programpunkter hittar du här ovanför. Detaljerade program för de fyra orterna – inklusive hålltider och medverkande – presenteras senare i höst.

Deltagaravgift: Deltagandet i dagen är helt kostnadsfritt och inkluderar lunch och fika. Varje anmälare har möjlighet att utöver sig själv kostnadsfritt bjuda med upp till 5 ytterligare medarbetare och kollegor.

Anmälan: Senast den 20 oktober. Klicka här för att komma direkt till anmälan.

Kort om corona: Sedan regeringens besked den 7 september om öppnande av samhället enligt steg 4 i planen för avveckling av restriktioner från och med den 29 september, räknar vi med att turnén kommer att kunna genomföras som planerat och utan inskränkningar.

Frågor? Skriv till oss på anmalan@kostochnaring.se så hjälper vi till.

Väl mött i november!