«

»

jun 11 2012

Skriv ut detta Inlägg

Rapport från vårmöte – lokalavdelning 604

Rapport från vårmöte i 604:an

Vi valde verkligen rätt dag och plats för vårmöte!

Platsen var Stora Levene med omnejd. Vi började med eftermiddagskaffe i Prästgårdens trädgård under blommande äppelträd. Ägaren av Prästgården berättade lite om gårdens historia. Tre av våra kungliga prinsessor är faktiskt konfirmerade i Stora Levene kyrka och läste och bodde då på Prästgården. Huvudbyggnaden är stor och används sedan några år tillbaka till både privat bostad och som samlingspunkt med cateringverksamhet.

Därefter drog vi iväg till Sivans ost. Vi fick träffa och lyssna till både Sivan själv och hennes dotter. Vi fick smaka på vällagrad ost och helt nygjorda chokladpraliner. Verksamheten bestod även av bageriprodukter. Mycket entusiastiska människor med
mycket goda produkter!

Efter det åkte vi vidare till Adelsåsens kalkon. Ägaren av Adelsåsens Kalkon hälsade oss välkomna och berättade om verksamhetens historia och de produkter som produceras idag. På gården fanns en liten butik där vi kunde inhandla många olika kalkonprodukter. Både charkuterier och produkter för grillen!

Tillbaka på Prästgården serverades vi sedan Kalkonsoppa med bröd och ost från Siwans ost och rabarberpaj. Annika Larsson från Styrelsen för Kost & Näring informerade lite kort om styrelsens arbete.

Ett vårmöte med underbart väder, vackra platser, god mat, intressanta verksamheter, härliga människor och äppelblombladsregn !

Vad kan man väl mer begära!

Annika Florin-Creutz

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/604/rapport-fran-varmote-avd-604