«

»

sep 23 2012

Skriv ut detta Inlägg

Rapport från höstmöte i lokalavdelning 604

Rapport från höstmöte i lokalavdelning 604

 

Återigen träffades vi på en vacker plats med intressant verksamhet. Denna gång var det på Grovare Café i Grovare Hule i närheten av Hökerum!

”Världens centrum” enligt ägaren, eftersom platsen ligger mellan Herrljunga, Borås och Ulricehamn.

Känslan av att man var på väg till världens centrum hade mycket svårt att infinna sig på vägen dit. Känslan av världens ände låg närmare till hands!

Nåväl… Grovare Café drivs av Marie Arthurén-Pehrson och Thomas Pehrson. Verksamheten består av många ben till exempel ekologisk djurhållning med försäljning av KRAV-godkänt kött, butik, caféverksamhet och underhållning.

Styrelsen hade förlagt hela dagen i Grovare och på eftermiddagen anlände övriga medlemmar.
Först fikade vi och sedan fick vi ta del av två mycket intressanta föredrag om mat och hälsoarbete för funktionshindrade.

Dels var det Birgitta Toll som arbetar som Kostpedagog i Borås Stad och dels Unni Norén som arbetar som hälsoutvecklare i Vänersborgs kommun.

Jag tror att många av oss tänkte att ”bra mat och måltider inom omsorgen för funktionshindrade” kan nog vara nästa stora område som kommer få fokus och utvecklas framöver.

Efter detta släpptes vi lösa i butiken. Därefter åt vi en god middag.Efter kaffet så blev det allsång och inte visste jag att vi sjöng så
bra tillsammans! Marie Arthurén sjöng också solo från Ted Gärdestad, Sonja Aldén och inte minst Edith Piafs repertoar.Det var väldigt speciellt att sitta där… mitt ute i skogen… i mörkret… i ett litet hus… i ett litet rum… med tända stearinljus och lyssna till otroligt vacker sång från Edith Piafs tid! Man fick känslan av att man trots allt kanske befann sig i världens centrum…!

 

Annika Florin-Creutz

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/604/rapport-fran-hostmote-lokalavdelning-604