«

»

sep 25 2013

Skriv ut detta Inlägg

Höstmöte i avdelning 604: Västergötland & Dalsland

Rapport från höstmöte i lokalavdelning 604

Ett möte med intressant information, givande pratstunder, god mat i trevlig miljö. Så summerar styrelsen i lokalavdelning 604 avdelningens nyligen genomförda höstmöte. Jennie Wessbo rapporterar.20130919_185451 kopia

I mitten på september så var det åter dags för höstmöte för avdelning 604. Vi började med kaffe och ostfralla på Gäsene Mejeri i Ljung, söder om Herrljunga. Ostmästaren berättade om Gäsene Mejeris historia och hur osttillverkningen går till idag. Gäsene Mejeri startade 1931 och idag levererar 28 gårdar mjölk till mejeriet. Gårdar som ligger inom 2,5 mil från mejeriet. Lotta i ostbutiken fixade sedan provsmakning och berättade om de olika ostarna som produceras.

Efter det så informerade lokalavdelningens ordförande Elisabeth Johannesson-Larsson lite om styrelsens planering. Elisabeth informerade också om och att styrelsen för Kost & Näring har skickat ut ett första utkast av Vision 100 via mail till sina medlemmar. Visioner om hur Kost & Närings fortsatta arbete ska se ut. Ett utkast som styrelsen vill få respons på från sina medlemmar. Era tankar, åsikter och förslag lämnas till Jennie.wessbo@lerum.se. Jennie tar sedan med sig detta upp till Föreningsdagen i Stockholm den 16/11.

Efter detta blev det en liten stund för shopping i ostbutiken innan vi begav oss i bilkaravan mot Trollabo kvarn i Hudene vid ån Nossan. Anna Falk berättade om Trollabo kvarn när vi kom fram och därefter så njöt vi av en god Fonduemåltid i mycket mysig miljö. Trollabo kvarn malde mjöl fram till slutet av -50-talet. 1996 så invigdes Trollabo kvarn till restaurang med konferensmöjligheter och drivs idag av Johan och Anna Falk.

Nästa tillfälle är årsmötet, i mars 2014. Hoppas vi ses då!!

Permalänk till denna artikel: https://www.kostochnaring.se/604/hostmote-i-lokalavdelning-604