«

»

Jul 08 2017

Skriv ut detta Inlägg

Sommarläsning i samarbete med Uppsala universitet

Sommarläsning i samarbete med Uppsala universitet

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider.

De sammanlagt 18 artiklarna – en per vardag med start onsdagen den 12 juli – är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice” och publiceras oredigerade.

Här hittar du de artiklar som hittills publicerats i sommarläsningen:



2017-07-20 – Isabell Andersson: "Nya riktlinjer - hinder och nyckeln till framgång"



2017-07-19 – Jacob Papinniemi: "Ett slag för det frysta"



2017-07-18 – Maria Glassbrook: "Att minska matsvinn inom storkök"



2017-07-17 – Elin Fenton: "Matsvinnet, den stora miljöboven!"



2017-07-14 – Sofia Högbom: "Personalen inom måltidsservice - en viktig pusselbit"



2017-07-13 – Sofia Nyberg: "Så mycket mat slängs inom den offentliga sektorn"



2017-07-12 – Sofie Gabrielsson: "Hur kan man påverka konsumenter att konsumera hälsosammare livsmedel, utan att använda informativa kampanjer om hälsa?"



Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/nyhet/sommarlasning-samarbete-med-uppsala-universitet