«

»

Jul 08 2017

Skriv ut detta Inlägg

Sommarläsning i samarbete med Uppsala universitet

Sommarläsning i samarbete med Uppsala universitet

Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider.

De sammanlagt 18 artiklarna – en per vardag med start onsdagen den 12 juli – är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice” och publiceras oredigerade.

Här hittar du de artiklar som hittills publicerats i sommarläsningen:



2017-08-04 – Jonas Karlson Bobits: "Äldre människor med hjärtsvikt och deras nutritionsstatus"



2017-08-03 – Katarina Bergsman Hallne: "Matsvinn - hur ska det mätas?"



2017-08-02 – Hanna Eriksson: "Matleveranser till patienter kan bidra till bättre tillfrisknande!"



2017-08-01 – Hanna Frommelin: "Kvaliteten på mat kan utläsas i matsvinnet"



2017-07-31 – Signe Svanfeldt: "Faktorer som påverkar matsvinnet inom måltidsservice"



2017-07-28 – Sophia Lindqvist: "Onödigt matsvinn i offentlig måltidsverksamhet, ur ett holistiskt perspektiv "



2017-07-27 – Sophia Lopez Jarl: "Matsvinn i skolrestauranger"



2017-07-26 – Jenny Nestor: "Från färdiga matlådor, till matlagning i hemmet"



2017-07-25 – Carola Alvarado: "Bakom en uteserveringsdröm"



2017-07-24 – Cornelia Jingerås: "Den bristande måltidsomsorgen - går den att förbättra?"



Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/nyhet/sommarlasning-samarbete-med-uppsala-universitet