2016-07-20
Kunskaper om matallergier
”Hur ser egentligen kunskapsläget angående matallergier ut bland anställda på restauranger? I ett samhälle där allt fler av våra måltider äts utanför hemmet växer restaurangernas roll och ansvar.”
Student och artikelförfattare: Jessica Hellstedt
Klicka här för att ta del av artikeln i PDF-format (öppnas i nytt fönster)
Om Kost & Närings sommarläsning
Under juli och augusti bjuder Kost & Näring tillsammans med Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet på daglig sommarläsning i form av populärvetenskapliga artiklar om aktuell forskning inom offentliga måltider. De sammanlagt 24 artiklarna är skrivna av studenter på kursen ”Måltidsservice”. Publicering sker med en artikel per dag, måndag till torsdag – hela sommaren.
Sammanfattningar, slutsatser och reflektioner som publiceras i sommarläsningen är studenternas egna, och har inte granskats av Kost & Näring. De speglar inte heller nödvändigtvis Kost & Närings hållning och inställning inom de områden som behandlas.