«

»

Jan 15 2018

Skriv ut detta Inlägg

Hattstugan stolt vinnare i Kök & Pedagogik

Stolta vinnare. Förskolan Hattstugans Gertie Jönsson (t.v.), kock, och Sophie Andersson (t.h.), pedagog, tog på måndagsförmiddagen emot Kök & Pedagogiks vinnartallrik av Camilla Wiström från Kost & Närings fokusgrupp Förskola och skola.

KÖK & PEDAGOGIK 2017/18

Varmt grattis, Hattstugan!

Segraren i årets upplaga av Kost & Närings tävling Kök & Pedagogik finns i Bara i Svedala kommun, strax utanför Malmö. Det står klart efter den rafflande och stundtals mycket jämna omröstningen mellan de tre finalisterna här på kostochnaring.se.

Glädjen över segern i tävlingen, som utöver äran även belönas med en inspirationsdag tillsammans med kocken Paul Svensson, var stor när Kost & Näring på måndagen besökte Hattstugan för att gratulera – både bland barn och vuxna.

– Det har varit fantastiskt att få vara med på plats och se den stora stoltheten som finns över att ha tagit hem en välförtjänt seger i Kök & Pedagogik. I Hattstugan har vi ett väldigt bra exempel på en verksamhet som lyckas knyta samman måltidspedagogiken både med målen i förskolans läroplan och med arbete för minskat matsvinn, säger Camilla Wiström, deltagare i Kost & Närings fokusgrupp Förskola och skola, som ligger bakom tävlingen.

Klicka här för att ta del av Hattstugans tävlingsbidrag
”Matsvinn ur ett barnperspektiv” i sin helhet.

__
Ett reportage om Hattstugans förskola och årets omgång av Kök & Pedagogik publiceras inom kort här på kostochnaring.se och i mitten av februari på föreningens medlemssidor i Magasin Måltid.

 

Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/nyhet/forskolan-hattstugan-vinnare-kok-pedagogik-201718