Skriv ut detta Sida

Kostdagarna 2018, 22-23 mars i Göteborg

KOSTDAGARNA 2018, 22-23 MARS I GÖTEBORG

På återseende igen 2019

25 medverkande fördelade över närmare 20 programpunkter, 2 scener, 45 utställare och – sist men absolut inte minst – 430 deltagare från hela landet. 2018 års upplaga av Kostdagarna rönte större intresse och engagemang än någonsin tidigare. Kost & Näring riktar ett varmt tack till alla er som var med oss på plats. Hoppas vi ses igen 2019!

Spetsigare, snabbare, närmare. På Kostdagarnas alternativa, dialogbaserade scen syntes bland andra (överst fr.v.) Agneta Hörnell (foto: Mattias Pettersson), professor vid Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet; Erika Svensson, ledarskapsutvecklare vid Ledarna; Marianne Backrud-Hagberg, ordförande i Kost & Näring; Annika Unt (foto: Måns Jensen, Malmö), dietist, (skol-)måltidsexpert och Seminariescenens moderator; Gertie Jönsson och Sophie Andersson, förskolekock respektive pedagog vid Hattstugans förskola i skånska Bara i Svedala kommun; Johan Andersson, verksamhetsledare för offentlig gastronomi i Jämtland/Härjedalen samt Evelina Höglund, forskare med inriktning mot funktionalitet i livsmedel vid Research Institutes of Sweden (RISE).

_

SNABBNAVIGERING – klicka för …

• Presentation av de medverkande på Stora scenen
• Program Stora scenen 
• Program Seminariescenen
• Kostdagarnas utställare

Trenden mot ökad valfrihet och hänsyn till individers och mindre gruppers specifika behov, visar inga tecken på att mattas av – snarare tvärtom. Att stå vid sidan om utvecklingen är inget alternativ. I synnerhet inte för landets offentliga måltidsverksamheter, med sina miljontals matgäster och tiotusentals medarbetare. Vilken betydelse får detta ur ett mat- och måltidsperspektiv? Hur kan verksamheterna agera för att gå i takt med sin alltmer individualiserad samtid? Och vad krävs för att rekrytera – och behålla – nya generationer medarbetare?

Kostdagarnas stora scen. Överst fr.v. Christina Stielli, författare och inspiratör med fokus på arbetsglädje och samarbetsanda; Rikard Landberg (foto: Johan Bodell), professor och forskare vid avdelningen för livsmedelsvetenskap vid Chalmers i Göteborg; Mischa Billing (foto: Peter Jönsson), sommelière och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, Campus Grythyttan; Emma Pihl, coach specialiserad på generationsanpassat ledarskap; Lill Spenninge, måltidschef och inspiratör i Klippans kommun; Åsa Dyberg, arkitekt med fokus på inredning och styling; Ewa Krynicka Storskog, arkitekt vid Arbetsmiljöverket med bakgrund vid KTH; Petter Askergren (foto: Erikbyerik), hiphopartist, entreprenör och Årets talare 2017; Simon Elvnäs, leg. arbetsterapeut, magister i ergonomi och doktorand vid KTH samt Kostdagarnas tre moderatorer – Anna Bellman, journalist och utbildare i presentationsteknik, Erik Mattsson, moderator och författare samt Annika Unt (foto: Måns Jensen, Malmö), dietist och (skol-)måltidsexpert, som leder programmet på Seminariescenen.

Kostdagarna vänder sig till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg.

Efter rekordstort intresse och fullbokade dagar 2017 återvänder Kostdagarna 2018 till Göteborg och Clarion Hotel Post, den 22-23 mars. I ett fulladdat konferensprogram ”lunch-till-lunch” – med parallella program på dubbla scener – förenas vetenskap, inspiration och aktuell forskning med tankeväckande perspektiv på ledarskapets utmaningar.

2018 tar Kost & Närings branschutmärkelser Årets Granatäpple och Årets Äppelskrutt en paus, men det betyder inte i sin tur att prisutdelningarna under dagarna uteblir. I samband med middagen den 22:a mars tillkännages vilken av de tre finalisterna i 2018 års  Skolmatsgastro som avgår med segern i detta SM i skolmåltider. Nyfiken på vinnarlunchen? Den serveras på fredagen till Kostdagarnas alla deltagare, på plats på Clarion Hotel Post.

 __

Praktisk information

När: Torsdag-fredag den 22-23 mars 2018 (Klicka för att lägga till i kalender). Registrering, kaffe och smörgås och utställning från kl. 10.00, ordinarie program startar 12.30. Dagarna avslutas med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Clarion Hotel Post i Göteborg, på Drottningtorget direkt intill centralstationen.

Hur: Kostdagarnas program sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 22 mars.

AnmälanKlicka här för att komma direkt till inbjudan inkl. anmälan! (fullbokat)

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 4 000 kr, övriga 5 000 kr. Moms tillkommer. Är du ännu inte medlem i föreningen men väljer att gå med i samband med anmälan till Kostdagarna, välj kategorin Ny medlem i Kost & Näring, så betalar du det reducerade medlemspriset. (Klicka här för information om de olika typerna av medlemskap.) Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.

Boende: Clarion Hotel Post erbjuder enkel- och dubbelrum den 22-23 mars. Boende på hotellet bokas av respektive deltagare längre ned på sidan. Ta mig direkt dit! (fullbokat)

Sistaårsstudenter som under vt -18 är inskrivna på Kostvetar-/Kostekonomprogrammet vid universiteten i Umeå, Uppsala eller Göteborg, alternativt vid de gastronomiska programmen vid Högskolan i Kristianstad, erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarna. (Middagen på kvällen den 22:a mars ingår dock inte.)

Frågor? Skriv till oss så hjälper vi till! Adressen är kostdagarna@kostochnaring.se.

Medverkande Stora scenen

Anna Bellman

En av Sveriges mest anlitade moderatorer, utbildare i presentationsteknik och författare av boken ”Släpp retoriken – fokusera på publiken”. Tillsammans med hennes tidigare erfarenheter som radio- och tv-journalist och marknads- och kommunikationschef har Anna bred erfarenhet av dynamiken mellan grupp och individ. Anna leder programmet på Kostdagarnas stora scen tillsammans med Erik Mattsson.

Erik Mattsson

”Rådgivare i mänsklig kommunikation” – som han själv beskriver det – moderator och författare, bland annat med titlarna Talarkokboken, Möteskokboken och Skrivarkokboken. Kommunikation är en färdighet, menar Erik, och vägen till framgång går via övning, övning och ännu mer övning. Tillsammans med Anna Bellman leder han programmet på Kostdagarnas stora scen.

Foto: Ola Kjelbye.

Lill Spenninge

Måltidschef och inspiratör i Klippans kommun. Kostekonom med bakgrund bland annat inom Hushållningssällskapet och Livsmedelsakademin. Lill ser måltiden som en väg till glädje i vardagen och brinner extra mycket för frågor som rör måltidsmiljö. ”Med bara enkla insatser i miljön kan du lyfta måltiden med dimensioner för gästen och dessutom skapa arbetsglädje för dina medarbetare. Potentialen är enorm” konstaterar hon.

Åsa Dyberg

Arkitekt med inriktning mot styling, inredning & utställningsdesign som på uppdrag av både offentliga verksamheter och privata aktörer jobbar för att skapa miljöer som bidrar till trivsel, arbetslust och inspiration. Utöver samarbetet med Lill Spenninge i omgörningen av Åbyskolans måltidsmiljö har Åsa bland annat gestaltat omslagsfotot på 2018 års IKEA-katalog.

Christina Stielli

Årets kvinnliga talare 2014 och 2015 och nominerad till Årets talare 2016. Med skärpa och humor visar Christina vägen mot arbetsglädje, samarbetsanda och ett gott arbetsplatsklimat – trots det faktum att vi alla är olika.

Emma Pihl

Coach specialiserad på generationsanpassat ledarskap. Som författare av böcker om den så kallade ”Generation Y” i bagaget, och med bred insikt i den praktiska verkligheten inom offentliga och privata organisationer över hela landet, vet Emma mer än de allra flesta om vad som krävs av arbetsgivarna för att attrahera – och behålla – 1980- och 90-talisterna på dagens arbetsmarknad.

Foto: Peter Jönsson.

Mischa Billing

Sommelière och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, Campus Grythyttan samt en av jurymedlemmarna i tv-programmet Sveriges mästerkock. Mischa har under många år undersökt vår upplevelse av doft och smak – och hur vi delar och kommunicerar den med varandra.

Rikard Landberg

Professor och forskare vid avdelningen för livsmedelsvetenskap vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Tidigare forskare vid SLU med anknytning till KI och gästforskare bland annat vid Harvard University. Drivs av visionen att med teknikens hjälp möjliggöra individanpassade kostråd, baserade på varje persons unika förutsättningar och har den uttalade ambitionen att bygga världsledande forskning på området.

Foto: Johan Bodell.

Simon Elvnäs

Leg. arbetsterapeut, magister i ergonomi, doktorand vid KTH och en av Sveriges absolut hetaste ledarskapsforskare. Sedan 2010 driver han ett uppmärksammat forskningsprojekt som studerar det faktiska beteendet hos ledare och chefer. Hösten 2017 publicerade Simon Elvnäs boken Effektfull på samma tema.

Petter Askergren

Med nio album, otaliga hits och flera affärsprojekt har Petter ända sedan genombrottet 1998 med låten “Vinden har vänt” varit ständigt aktuell. Men vägen till framgång har varit allt annat än självklar. Till Kostdagarna kommer Petter, korad till Årets talare 2017, för att utifrån sina erfarenheter inspirera kring vikten av att gå sin egen väg och att ha viljan att motgångar – mot alla odds.

Foto: Erikbyerik.

Ewa Krynicka Storskog

Arkitekt vid Arbetsmiljöverket med bakgrund vid KTH och Boverket, som bland annat skrivit rapporten Riktlinjer för planering av demensboenden: byggnader som blir ett språk och stöd för kommunikation då sinnena sviktar. Med utgångspunkt i aktuell forskning och gällande bygg- och arbetsmiljöregler jobbar Ewa för att skapa fungerande och trivsamma måltidsmiljöer inom äldreomsorgen.

Program Stora scenen

_
TORSDAG 22 MARS
_

10.00 – 11.30
Ankomst, registrering, utställartid, kaffe och smörgås

11.30 – 12.30
Lunch

12.30 – 12.45
Inledning
Kost & Närings ordförande Marianne Backrud-Hagberg rullar igång Kostdagarna 2018 tillsammans med moderatorerna Anna Bellman, Erik Mattsson och Seminariescenens Annika Unt.

12.45 – 13.15
Du, jag och 500 till – hur når vi fram till individen?

Anna och Erik om att både kommunicera det du vill – och dessutom nå fram till den du vill. Vilka tekniker står till buds? Hur skapas det förtroende som all kommunikation bygger på? Och räcker det inte att bara vara sig själv?

13.15 – 14.00
Generation Utmaning: självupptagna individualister eller oslipade diamanter?
Emma Pihl
, coach och författare, om att rekrytera, leda och inte minst behålla medarbetare ur en 80- och 90-talistgeneration vars värderingar ofta skiljer sig markant jämfört med äldre kollegor och chefer.

14.00 – 14.15
Paus

14.15 – 15.00
Kostråd à la minute – metoden som mäter vad du äter
Rikard Landberg
, professor, och Otto Savolainen, forskare, om Chalmers forskning inom nutritionell metabolomik – en blodanalys som kartlägger individens kostvanor.

15.00 – 15.45
Eftermiddagsmingel bland Kostdagarnas över 40 utställare

15.45 – 16.30
2 x MÅLTIDSRUMMET

Skola: Från medelmåttig matsal till modern måltidsmiljö
Lill Spenninge
, måltidschef och inspiratör och Åsa Dyberg, arkitekt, om sitt samarbete kring förvandlingen av restaurangen i Åbyskolan, Klippans kommun.

Samtidigt på Seminariescenen:

Äldreomsorg: Måltidsrummet och åldrande sinnen – det säger forskningen
Ewa Krynicka Storskog
, arkitekt vid Arbetsmiljöverket med bakgrund vid KTH, om rummets påverkan på måltidsupplevelsen hos de allra äldsta matgästerna, om de ramar som sätts av olika regelverk – och om hur även små förbättringar kan ge stora effekter.

16.30 – 17.15
Måltiden – vår tids lägereld
Mischa Billing
, sommelière och lektor, om en mötesplats där vi känner och delar, upplever och kommunicerar.

19.00 – 19.30
Mingel med fördrink och tilltugg i Vinterträdgården följt av middag med underhållning från kl. 19.30
Årets tema: Glatt – GRÖNT! – Glittrigt

_
FREDAG 23 MARS
_

8.15 – 8.30
Äntligen fredag!
Anna
, Erik och Annika inleder dagen

8.30 – 10.00
Kan inte alla andra bara vara normala, som jag??
Christina Stielli
, författare och inspiratör, i ett dubbelpass om arbetsglädje, medarbetarskap och om att ta ansvar för vem jag vill vara på min arbetsplats – som individ, kollega och chef.

10.00 – 10.45
Utställarna bjuder till
Förmiddagsmingel ”extra allt” i utställningen

10.45 – 11.30
Du vill, du kan – du misslyckas
Simon Elvnäs
, leg. arbetsterapeut och doktorand, om nya arbetsmetoder, interaktionen mellan chefer och medarbetare – och om skillnaden mellan effektivt och effektfullt ledarskap.

11.30 – 11.45
Paus

11.45 – 12.30
Det ska vara kul på vägen!
Med utgångspunkt i egna erfarenheter och sitt livsmotto berättar hiphopartisten, författaren och entreprenören Petter om motgångar, framgångar och vikten av att gå sin egen väg – inte minst när oddsen talar emot det.

12.30 – 13.00
Det våras för individen – finns det plats för en till..!?
Anna och Erik rundar av och reflekterar kring individer, kollektiv och Kostdagarna 2018.

13.00 
Avslutning av Kostdagarna med sittande lunch signerad
vinnarlaget i 2018 års Skolmatsgastro – SM i skolmåltider.

Program Seminariescenen

TORSDAG 22 MARS

13.15 – 14.00
Måltider inom vården – Våga tänka nytt!
Agneta Hörnell, professor vid Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet, om bakgrund, syfte och mål med ”Våga tänka nytt” (VTN) – en ny planerad bred forskningssatsning med fokus på måltiderna inom sjukvården. Efter en inledande föreläsningsdel inbjuds seminariedeltagarna att aktivt dela med sig av sina tankar, förslag och idéer kring forskningens inriktning framöver.

14.00 – 14.15
Paus

14.15 – 15.00
Utvecklande, omväxlande, stimulerande – men hur?
Tillsammans med Erika Svensson, ledarskapsutvecklare vid Ledarna och Marianne Backrud-Hagberg, ordförande i Kost & Näring tar Emma Pihl resonemangen från Stora scenen vidare in i ett dialogpass riktat mot branschens – och seminariedeltagarnas – specifika utmaningar.

15.00 – 15.45
Eftermiddagsmingel

15.45 – 16.30
Måltidsrummet och åldrande sinnen – det säger forskningen
Ewa Krynicka Storskog, arkitekt vid Arbetsmiljöverket med bakgrund vid KTH, om rummets påverkan på måltidsupplevelsen hos de allra äldsta matgästerna, om de ramar som sätts av olika regelverk – och om hur även små förbättringar kan ge stora effekter.
_

FREDAG 23 MARS

8.30 – 9.00
Vinnarmötet:
Matsvinn ur ett barnperspektiv
Gertie Jönsson och Sophie Andersson, förskolekock respektive pedagog vid Hattstugans förskola i skånska Bara i Svedala kommun, om deras bidrag i Kök & Pedagogik 2017/18 som tog dem hela vägen till seger i tävlingen.

9.00 – 9.30
Schemalagda luncher – möjligheter och fallgropar
Johan Andersson, verksamhetsledare för offentlig gastronomi i Jämtland/Härjedalen i dialog med Seminariescenens Annika Unt, om den inte alltid spikraka vägen från idé till införande av schemalagda luncher i skolan – och om de dokumenterat positiva resultat som en sådan satsning kan leda till.

9.30 – 10.00
Hållbarhetsarbete i praktiken – 5 framgångsrecept
Kost & Närings fokusgrupp Hållbarhet presenterar konkreta åtgärder för klimatnytta och hållbara(re) måltidsverksamheter – färdiga att sättas in utan ”om” och ”men”.

10.00 – 10.45
Utställarna bjuder till!

10.45 – 11.30
Konsistensanpassat, 3D-printat och klart!
Evelina Höglund, forskare med inriktning mot funktionalitet i livsmedel vid Research Institutes of Sweden (RISE), demonstrerar 3D-utskrift av timbalkoster på plats på Seminariescenen, och berättar närmare om teknikens möjligheter och användningsområden inom äldreomsorgens måltidsverksamheter.

Utställare

Atria Sverige Foodservice | Aviko Norden | Bergström & Hellqvist AB | BKI Kaffe | Buhr Agenturer AB | Food People A/S | Conaxess Trade AB | Continental Foods Sweden AB | Di Luca/Zeta | Diskomat AB | DKAB Service AB | Ekologiska Säljbolaget | Electrolux Professional | Fazer Kvarn AB | Findus | Foodit | Getinge Storkök AB | Guldfågeln | HÄLLDE | iPinium ABJøni A/S | Kopal Storkök AB | Kronfågel ABKronägg AB | Lantmännen | Magnihill | Martin & Servera | Mashie AB | Menigo FoodserviceMicvac | Nordtec Instrument AB | Orkla Foods Sverige | Pågen | Royal Greenland | Salessupport | SallaCarte | Santa Maria | Scan | Skånemejerier Storshushåll AB | Tage Lindblom | Tulip Food Company AB | Unilever Food Solutions | Årstalistan AB


Atria Sverige Foodservice

Atria Sverige erbjuder, med sju fabriker i Sverige, ett brett sortiment av starka varumärken. Med lång tradition och kunskap skapar vi kvalité och inspiration för ditt kök. Med produkter från bl a Lithells, Lagerbergs, Dagens Rätt Grönt, Ridderheims och Gourmet Service väljer du till din meny. Vi erbjuder svenska produkter inom bl.a. korv, sous vide, husmans, kyckling och smörgåsmat. Med fokus på hållbarhet arbetar vi med utgångspunkt från: 1. Konsumentens trygghet och hälsa; 2. Ansvar för miljön; 3. Medarbetarna; 4. Hållbara affärer; 5. Föredömlig djuromsorg. Kontakt: wiveca.andreasson@atria.com

Kontaktperson: Lars Ekdahl
E-post: lars.ekdahl@atria.com
Telefon: 0706-66 76 40
Hemsida: http://www.atriafoodservice.se


Aviko Norden

Aviko Norden är Nordens ledande leverantör av potatis och rotfrukter – direkt från jorden eller förädlade med smak och finess. Med högsta produktkvalitet levererar vi råvarorna till restaurang, storkök och dagligvaruhandel. Våra klimatsmarta rotfruktsmixar är enkla att använda och lätta att variera. Jobbet, att tvätta, skala och skiva, strimla eller hacka, är redan gjort. Vi har dessutom ett stort sortiment ekologiska produkter. Aviko Norden representerar marknadens främsta varumärken.

Kontaktperson: Thomas Lidén
E-post: t.liden@avikonorden.se
Telefon: 0703-11 25 76
Hemsida: http://www.avikonorden.se


Bergström & Hellqvist AB

Ni som vill driva arbetet för säker mat framåt, träffa oss i utställarhallen så diskuterar vi möjliga vägar. Utbildare och konsulter inom: Matallergi och allergikost; Livsmedelshygien; Egenkontroll; HACCP; Revision. Vi erbjuder utbildningar på det sätt som passar bäst för er – fysiska på plats eller online. När ni vill följa upp nivån på arbetet för säker mat, erbjuder vi professionellt stöd för riskbaserade revisioner.

Kontaktperson: Annika Bjarnhagen Gradin
E-post: annika@bergstrom-hellqvist.se
Telefon: 070-664 20 80
Hemsida: http://www.bergstrom-hellqvist.se


BKI Kaffe

BKI Kaffe AB etablerades i Sverige 1998. Moderbolaget är Danmarks största kafferosteri med säte i Århus. Redan 1990 var vi först i Europa med ekologiskt kaffe. Vårt rosteri är såväl ISO- som HACCP-certifierat och vi är den enda kaffeleverantören i Sverige som är certifierad av IFS (International Food Standard) med rankningsnivå Higher Level. Vår jämna och höga kvalitetsnivå garanteras och dokumenteras av Bureau Veritas som oberoende part. Idag samarbetar vi med KRAV, Fairtrade, UTZ, Rainforest Alliance och allt vårt ekologiska kaffe är märkt med EU:s logotype för ekologi.

Kontaktperson: Hanna Andersson
E-post: hanna@bki.dk
Telefon: 070-651 05 35
Hemsida: https://www.bki-kaffe.se


Buhr Agenturer AB

”Grönt” porslin med specialkompetens för vård och omsorg – finns det? Bauscher och Schönwald tillverkar porslin i Tyskland enligt ISO 14001 samt ISO 50001 vilket innebär att man måste följa världens hårdaste miljölagar. Fabrikerna har dessutom specialkompetens inom tillverkning av porslin för vård och omsorg. Porslinet är framtaget för att fungera i samtliga mattransportsystem som finns på marknaden samt med inbyggda hjälpmedel för handikappade personer. Besök oss på Kostdagarna så förklarar vi vidare.

Kontaktperson: Marcus Johansson
E-post: marcus@buhr.se
Telefon: 070-988 66 01
Hemsida: http://www.buhr.se


Food People A/S

Il Fornaio är kärleken till det italienska köket: handplockade ingredienser, originella recept och respekt för det regionala kulturarvet. Kärnan är vårt stenugnsbageri där vi bakar bröd som är känt för sin knastrande spröda skorpa, sega krumma och lätta konsistens och det som kännetecknar ett äkta italienskt handgjort, stenugnsbakat bröd. Redan 1988 kompletterade vi vårt sortiment med utvalda råvaror från lokala producenter som delar vår kvalitetsuppfattning och känsla.Tillsammans kallar vi oss Food People och vårt mål är att sprida kunskap om italienska matvanor när de är som bäst.

Kontaktperson: Christina Bergman
E-post: cbe@ilfornaio.se
Telefon: 070-714 11 06
Hemsida: http://www.ilfornaio.dk


Conaxess Trade AB

Ett av de ledande säljbolagen inom affärsområde Foodservice. Vi representerar följande varumärken: Blombergs, Nick´s, Hälsans kök, Planti, Fria Bröd, Carlshamn, Hermesetas, Pyramidbageriet, Uncle Ben’s, Excellent, In med Degen, Wernerssons ost, Basic American Foods, Fammarps, Elisabeth Shaw. Välkommen till vår monter för information och provsmakning. Fria Bröd – glutenfritt, laktos och mjölkfritt gott bröd för alla. Hälsans kök – protein- och järnrikt vegetariskt gott grönt samt hälsosamt. Planti – laktos- och mjölkfritt vegetabiliskt, god mat och dryck från växtriket.

Kontaktperson: Nynon Rossing
E-post: nynon.rossing@conaxesstrade.com
Telefon: 070-318 73 39
Hemsida: http://www.conaxesstrade.com/se


Continental Foods Sweden AB

Vi på Continental Foods har en lång och gedigen erfarenhet av såser, fonder och buljonger. Våra produkter innehåller ren matglädje och råvaror av högsta kvalitet. Allt startade 1890 och var från början ett litet familjeföretag känt för sina kvalitetsprodukter. Idag ägs varumärkena Blå Band och Bong av Continental Foods Sweden AB. Smak är A och O för oss. Provköket är hjärtat på vår arbetsplats och produkterna är utvecklade av kockar för kockar. Vi förbättrar och förfinar kontinuerligt vårt sortiment och sätter en ära i att agera. Rena råvaror ger ärlig smak!

Kontaktperson: Erik Forsman
E-post: erik_forsman@continentalfoods.eu
Telefon: 076-849 98 20
Hemsida: http://www.continentalfoodservice.se


Di Luca / Zeta

Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket D-vitamin via maten. 2012 höjde livsmedelsverket sin rekommendation av dagligt intag av D-vitamin från 7,5 mikrogram till 10 mikrogram per dag. Sedan tidigare D-vitaminberikas mejeriprodukter samt margarin och matfettsblandningar i Sverige och från och med hösten 2016 finns Zetas D-vitaminberikade oliv- och rapsoljor. Passa på att träffa vår dietist Anna Mellberg som kommer att vara med oss i montern båda dagarna. Kom och besök oss och testa de D-vitaminberikade oljorna. Vi har även ett brett ekologiskt sortiment som vi kommer att visa upp.

Kontaktperson: Karin Almonte
E-post: karin.almonte@diluca.se
Telefon: 0709-92 92 52
Hemsida: http://dilucafoodservice.se


Diskomat AB

Optimalt flöde i diskhanteringen, kostnadseffektivt, hållbart och värnar om personalen. Vi placerar personal, hygien, miljö och kostnadseffektivitet i centrum. Bra logistik och effektiva disksystem hanterar stora som små flöden av diskgods. Matavfall 7kg = 1 l Bensin och Gödsel. Eco Waste Away maler och suger matavfallet till en lagringstank. Torr Substans 20 % optimalt för Biogas. Modeller för alla kök. Matvagnar: Vi erbjuder matvagnar som behåller matens rätta temperaturer. Vår partner Electro Calorique har i 80 år tillverkat vagnar för transport av varma och kalla måltider, på bricka eller i kantin.

Kontaktperson: Staffan Tomberg
E-post: s.tomberg@diskomat.com
Telefon: 08-794 06 59
Hemsida: http://www.diskomat.se/


DKAB Service AB

Med DKAB Hantera verksamhetssystem för upphandling och uppföljning möter ni önskemålen från såväl kravställare, upphandlare, kostansvariga, enheterna som era gäster. Välj Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskrav på radnivå för anpassad och enkel utvärdering. Vi har nu lanserat programmet Hantera enhet för registrering och uppföljning av svinn på enhetsnivå. DKAB Hantera är helt internet-baserat och användarvänligt, för valfritt antal användare. Inloggning på webben kan göras på valfri arbetsplats och dator eller platta. Välkommen till vår monter för demo.

Kontaktperson: Bengt Dalesjö
E-post: bengt@dkab.se
Telefon: 031-757 84 50
Hemsida: http://www.dkab.se


Ekologiska Säljbolaget

Vår vision är enkel: Vi vill hjälpa ekologiska varumärken att växa! Och inte vilka ekologiska produkter som helst; vi jobbar bara med produkter av högsta kvalitet, producerade av företag som brinner för sitt hantverk. Precis som vi. Uppdragsgivare och samarbetspartners är Saltå Kvarn, Smiling Group, Spicemaster, Alex & Phil och Brunkullans Te.

Kontaktperson: Ewa-Lotte Hoffsümmer
E-post: lotta@ekologiskasaljbolaget.se
Telefon: 070-399 07 41
Hemsida: http://www.ekologiskasaljbolaget.se


Electrolux Professional

Electrolux Professional erbjuder professionella restaurang- och storkökslösningar samt professionella tvättlösningar. Vi är övertygade om att rätt verktyg och instrument kan göra en positiv skillnad såväl i våra kunders vardag som för vår planet. Vi är stolta över att vara världsledande inom innovation och design och över att kunna leverera de lösningar som våra kunder efterfrågar. Vårt uppdrag är att göra livet enklare och mer lönsamt för våra kunder.

Kontaktperson: Alexandra Sjögren
E-post: alexandra.sjogren@electrolux.com
Telefon: 073-328 18 85
Hemsida: https://professional.electrolux.se/


Fazer Kvarn AB

Frebaco Kvarn har sedan 1979 förädlat spannmålsprodukter från den bördiga Västgötaslätten. Sedan 2016 ingår vi i Fazer-koncernen. Vi tror på personlighet, engagemang och kreativitet. Därför kan vi erbjuda produkter av högsta kvalité på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi är inte störst men vi känner stor passion för det vi gör. God och nyttig, äkta mat. Vi utvecklar och tillverkar våra produkter i kvarnen på Västgötaslätten.

Kontaktperson: Otto Andersson
E-post: otto.andersson@fazer.com
Telefon: 0703-68 04 49
Hemsida: http://www.frebaco.se


Findus

Mat och näring är en viktig del av vårt liv. Förutom att den ger oss kraft och energi förknippas det med något trevligt, lustfyllt, gemenskap och umgänge. Men för sjuka eller sköra äldre är matsituationen inte lika lustfylld. Många tappar aptiten vilket i sin tur leder till minskat matintag med viktnedgång och risk för undernäring som följd. Välkommen till vår monter för tips och ideér!

Kontaktperson: Anette Andersson
E-post: anette.andersson@se.findus.com
Telefon: 070-378 79 74
Hemsida: http://www.findusfoodservice.se


Foodit

Foodit säljer kostplaneringssystemet Matilda som utvecklas i egen regi. Våra kunder kan med marknadens modernaste produkt uppleva nya möjligheter till framsteg. Vårt mål är att hela tiden förenkla för våra kunder med innovativa lösningar och idéer. Satsningen på en produkt i framkant fortsätter, vi satsar bl.a. på mobila lösningar och lösningar för hållbar utveckling. Vårt engagemang kring hållbarhet och miljö är något som alltid finns med, 2016 vann vi pris för detta engagemang och det vill vi fortsätta att göra.

Kontaktperson: Katarina Carlsson
E-post: katarina.carlsson@foodit.se
Telefon: 031-704 17 98
Hemsida: http://www.foodit.se


Getinge Storkök AB

Getinge Storkök har verkat i branschen sedan 1967 och är idag marknadsledande tillverkare av grytor till storkök. Vårt goda renommé beror på produkternas höga materialkvalitet och våra sinnrika konstruktioner. Varje ny modellgeneration av grytor har uppmärksammats för hur våra genomtänkta nyheter förenklar det dagliga arbetet.

Kontaktperson: Krister Nilsson
E-post: krister@gsab.nu
Telefon: 035-17 99 96
Hemsida: http://www.gsab.nu


Guldfågeln

Guldfågeln är ett familjeföretag och ägs av familjen Håkansson. Produktion sker på Öland och i Falkenberg. Vi är ett av Sveriges ledande företag när det gäller svenskproducerad kyckling av högsta kvalitet. Guldfågeln erbjuder kycklingprodukter till att laga goda och hälsosamma kycklingrätter. Vi har alltid fokus på kvalitet, produktsäkerhet samt klimat- och miljöfrågor. Vi står för god djuromsorg, innovation och flexibilitet. Guldfågeln är certifierade enligt ISO 14000 samt FSSC 22000. Vi tillhör Svensk Fågel, det betyder att kycklingarna är kläckta, uppfödda, slaktade och förädlade i Sverige.

Kontaktperson: Tom Karlsson
E-post: tom.karlsson@guldfageln.se
Telefon: 0485-495 26
Hemsida: http://www.guldfageln.se


HÄLLDE

HÄLLDE vill skapa en förenklad, säker och lustfylld tillvaro i världens alla professionella kök. Våra maskiner förenklar beredningen och minimerar tidsåtgången av rengöring. Med mer än 75 års erfarenhet och ett antal viktiga patent är HÄLLDE ett av världens ledande företag inom tillverkning och utveckling av Grönsaksskärare, Snabbhackar, Combi Cutters och Mixers. Vi är nischade och det är det som ger oss styrka – vi gör det vi är bäst på! HÄLLDE-maskiner passar i alla typer av kök, från det lilla köket hela vägen upp till stora centralkök.

Kontaktperson: Kristina Nygård
E-post: kristina.nygard@hallde.com
Telefon: 070-587 730 41
Hemsida: http://www.hallde.com


iPinium

iPiniums hållbara innovationer och lösningar är resultatet av många års samarbete mellan svenska kockar, ingenjörer och livsmedelsexperter. De förenklar och förbättrar flödet i professionella kök världen över. Och frigör tid, yta och ekonomiska resurser som din verksamhet kan använda på bättre sätt – utan att låta miljön betala priset. Resultatet blir godare och mer näringsrik mat för miljoner människor på skolor, ålderdomshem, sjukhus, fartyg, restauranger och hotell. Och mer livskvalitet för fler – varje dag.

Kontaktperson: Mikael Wallborg
E-post: wallborg@ipinium.se
Telefon: 070-369 09 39
Hemsida: http://www.ipinium.se


Jøni A/S

Jøni A/S är ett danskt företag som sedan 1973 tillverkar storköksutrustning. Vi har i dag 48 medarbetare och levererar kokgrytor, stekbord och spisar till den europeiska marknaden. Dessutom levererar vi till skeppsvarv världen över. Försäljningen hanteras av kompetenta lokala säljare, som ger användaren erforderlig service både före, under och efter köpet. Det är vårt mål att vara den föredragna tillverkaren av kokgrytor, stekbord och spisar till storkök. Våra produkter är konstruerade speciellt för enkel och ergonomisk styrning, hygien, driftsäkerhet samt lång livslängd.

Kontaktperson: Patrik Karlsson
E-post: pka@joeni.dk
Telefon: 070-553 50 30
Hemsida: http://www.joeni.dk


Kopal Storkök AB

Välkommen till Kopal! Vi är experten på stora kök och vårt mål är att alltid att lämna en nöjd och glad kund, oavsett om det gäller en ugn eller ett helt kök. Detta har medfört att alla av våra kunder är återkommande. Vi jobbar både med styckeförsäljning och hela projekt. I vårt sortiment finns allt från bestick till ett komplett utrustat kök. På vår egen cad-avdelning ritar vi upp köket före leverans, för att kunden ska en uppfattning om hur slutprodukten kommer att se ut. Vi har under våra 50 år i branschen byggt upp en serviceorganisation som täcker största delen av Sverige.

Kontaktperson: Elisabet Hermansson
E-post: elisabet@kopal.se
Telefon: 076-873 02 53
Hemsida: http://www.kopal.se


Kronfågel AB

Kyckling är vår passion! Allt vi gör utgår från konsumentens behov av god, hälsosam och klimatsmart mat. Kronfågel är svensk kyckling uppfödd på någon av våra 46 gårdar. Till grund för allt vårt arbete ligger svensk djurskyddslagstiftning och Svensk Fågels djuromsorgsprogram. Till detta tillkommer externa kontroller och egenkontroll. Då vi arbetar med levande djur krävs hög etik och nolltolerans vad gäller avsteg från vårt djuromsorgsprogram. Kronfågel är Sveriges marknadsledande kycklingproducent. Vi producerar, säljer och marknadsför kyld, fryst och förädlad kyckling.

Kontaktperson: Arvid Löfveberg
E-post: arvid.lofveberg@kronfagel.se
Telefon: 010-456 13 04
Hemsidahttp://www.kronfagel.se


Kronägg AB

En välsmakande måltid kan vara dagens höjdpunkt. Maten blir än viktigare när vi är äldre eller blir sjuka. Vi behöver energi, protein och näringsämnen för att bibehålla eller förbättra våra förmågor. Kronägg har förmånen att arbeta med en av naturen optimerad råvara; ägget, som passar perfekt för målgruppen. Vi har dessutom utvecklat nya äggbaserade produkter som är rika på protein och energi. Under Kostdagarna lanserar vi vår nya ägguleglass och vårt nya äggpulver för berikning: Helt Ärligt – Äggpulver.

Kontaktperson: Christer Rosén
E-post: CROS@kronagg.se
Telefon: 070-376 18 64
Hemsida: http://www.kronagg.se/


Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och ledande aktör inom livsmedel, lantbruk, maskin och bioenergi. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, GoGreen, Korvbrödsbagarn, Gooh, Finn Crisp Hatting och Bonjour. Våra kunder ska känna sig trygga i att vi har kunskap och kontroll genom hela verksamheten, med forskning och utveckling i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord.

Kontaktperson: Henrik Bergström
E-postHenrik.bergstrom@lantmannen.com
Telefon: 010-556 38 08
Hemsida: http://lantmannen.com/


Magnihill

Är ett Svenskt familjeföretag som ligger i Mörarp utanför Helsingborg. Då vi har arbetat med ekologisk, KRAV-godkänd produktion till industri och storhushåll sedan 1994 har vi skaffat oss en gedigen och värdefull kunskap. I dag är Magnihill ett modernt grönsaksföretag med stor andel ekologisk försäljning. På Magnihill vill vi samverka med naturen och värna om vår miljö för generationer framåt. Vi tycker att eko-produkter är ett bra sätt att göra detta. Välkomna till vår monter och se alla våra KRAV-nyheter såsom tomat, lök och hallonpuré, tärnad sötpotatis och Svenska gulbetor i klyftor m.m.

Kontaktperson: Margareta Zimmerman
E-post: margareta@magnihill.se
Telefon: 070-220 14 35
Hemsida: http://www.magnihill.se


Martin & Servera

Martin & Servera, ledande leverantör av livsmedel till offentlig sektor, distribuerar dagligen livsmedel, drycker och utrustning till tusentals kök i offentlig sektor runt om i Sverige. Som kund till Martin & Servera får du en affärspartner med stor kunskap och genuint engagemang för utvecklingen av den svenska måltidsbranschen. Välkommen till Martin & Serveras monter under Kostdagarna! Kom och prata svenska och lokala produkter i offentlig upphandling, matvanor för barn och unga, hållbara livsmedel eller minskat matsvinn. Du bestämmer.

Kontaktperson: Christina Gezelius
E-post: christina.gezelius@martinservera.se
Telefon: 0708-13 64 02
Hemsida: https://www.martinservera.se/


Mashie AB

Vårt recept på ett framgångsrikt kök är en nypa arbetsglädje, en matsked nyfikenhet och massor av inbakad kunskap toppad med 30 års branscherfarenhet. Detta tillsammans har skapat Nordens ledande leverantör av användarvänliga verksamhetssystem för restauranger och storkök. Det viktigaste för oss för att kunna ligga i framkant och utvecklas är att vi lyssnar på våra användare. Vi ser våra kunder som våra kollegor som vi har ett nära samarbete med. Mashie är som en perfekt buffé där du kan välja ut dina favoritmoduler, smart förpackade och självklart tillgängliga online.

Kontaktperson: Sandra Vindehav
E-post: sandra.vindehav@mashie.se
Telefon: 073-680 26 91
Hemsida: https://mashie.se/


Menigo Foodservice

Menigo förenklar vardagen för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi ser vår roll som en viktig samarbetspartner i förädlingskedjan från gård till gaffel. Vi kan med kompetens, varor och tjänster möjliggöra – och hela tiden underlätta – produktionen av goda och hållbara matupplevelser genom livets alla skeden.

Kontaktperson: Anna Tonelli
E-postanna.tonelli@menigo.se
Telefon: 073-867 64 37
Hemsidahttps://www.menigo.se/


Micvac

Med Micvac-metoden kan du använda din personal mer resurseffektivt. Kockarna kan fokusera på att säkerställa matkvalitet, utveckla recept och planera produktionen. Själva serveringen kan skötas av servicepersonal och dessutom på flexibla tider. Tack vare matens långa hållbarhet kan du med ökad säkerhet, förbereda olika sorters specialkost, till exempel allergi-, diet- eller önskekost. När det är matdags är det bara att värma och servera. Gästen kan njuta av ett brett utbud av goda maträtter – med garanterat hög matsäkerhet! Resultatet är mindre svinn, bättre ekonomi och nöjdare matgäster.

Kontaktperson: Hanna Rüdel
E-post: hanna.rudel@micvac.com
Telefon: 031-706 12 36
Hemsida: http://www.micvac.com/sv/food-service


Nordtec Instrument AB

Har du koll på dina temperaturer? Vi erbjuder temperaturmätning för alla behov inom storhushåll. Hos oss hittar ni bl.a. temperaturloggrar, utbildning, kalibrering samt kunskap hur ni skall mäta. Nordtec är generalagent för termometrar från Testo sedan drygt 40 år.

Kontaktperson: Niklas Persson
E-post: niklas@nordtec.se
Telefon: 070-252 60 75
Hemsida: https://www.nordtec.se


Orkla Foods Sverige

Vi tillagar vår mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Hållbarhet är en viktig del av vår strategi och omfattar hela värdekedjan och alla delar av organisationen. Hälsosam och god mat producerad på bra villkor för både människa, djur och miljö är ledstjärnan i vårt hållbarhetsarbete. Genom att lansera fler veganska produkter från Anamma och fler vegetariska produkter från Felix tar vi ytterligare ett tydligt steg mot målet att öka andelen hållbara produkter. Välkommen till vår monter för att provsmaka! Vi bjuder också på spännande nyheter från Krögarklass och Liva Energi.

Kontaktperson: Carina Greiff
E-post: carina.greiff@orklafoods.se
Telefon: 070-233 08 09
Hemsida: http://www.orklafoods.se/foodsolutions


Pågen

1878 lades grunden till familjebageriet Pågen. Idag är vi 1 400 medarbetare och våra bagerier ligger i Malmö och i Göteborg. Vi väljer råvaror med omsorg och tar ansvar för hela kedjan, från ax till limpa. Ett Pågen-bröd bakas på vete och råg odlad i Skåne eller på västgötaslätten, inom 15 mil från våra bagerier. Spannmålen odlas av bönder som odlar åt oss år efter år, i vissa fall generationer. Därefter mals den till mjöl i våra egna kvarnar i Lilla Harrie och Göteborg. Det är med stolthet vi sätter märkningen ”Från Sverige” på våra bröd.

Kontaktperson: Jessica Shanahan Ekström
E-post: jessica.shanahan@pagen.se
Telefon: 0765-35 36 51
Hemsida: https://pagen.se/storhushall/


Royal Greenland

Royal Greenland är en dedikerad partner till dem som arbetar inom foodservice. Vi levererar relevanta, hållbara fisk- och skaldjursprodukter som skapar värde för dina gäster. På Kostdagarna kan du uppleva vårt sortiment av färdigstekt fisk, som endast behöver tinas innan servering, utan ytterligare tillagning. De färdigstekta produkterna är perfekta till street food som t.ex. Tacos, Smörrebröd och små fiskburgare, som snabbt och enkelt kan tillagas. Upplev också våra nyheter! ASC-certifierad kallrökt dansk lax och MSC-certifierad Alaska Pollockfilé – en mager fisk med många användningsområden.

Kontaktperson: Heléne Jartsell
E-post: heja@royalgreenland.com
Telefon: 070-306 61 16
Hemsida: http://www.royalgreenland.com/sv/foodservice/


Salessupport

Vi på Salessupport arbetar med en rad starka varumärken, Oatly, Oumph, Philadephiaost, Lagerblad foods, Västerbottensost, Smakis, Kullamust, Beat, Gainomax, Almondy, Annas pepparkakor och Mjälloms tunnbröd. Kom förbi vår monter under Kostdagarna, här ni får smaka på nyheter samt får svar på era frågor. Vi erbjuder t.ex. Oatly Utbildningar för era kök inom kommunen. Välkomna.

Kontaktperson: Isabelle
E-post: isabelle.bengtsson@salessupport.se
Telefon: 076-645 95 34
Hemsida: http://www.salessupport.se


SallaCarte

Klyftigt. SallaCarte skapar förutsättningar för ett smart och kostnadseffektivt kök. Vi förenklar kockarnas vardag så att fokus kan ligga på gästernas smakupplevelse. Vi har under många år studerat och utvecklat den gastronomiska branschen. Resultatet är ett brett sortiment av färska, förberedda grönsaker och frukter som utgör grunden i kreativ matlagning – från skolkök till stjärnkrog. Vårt bidrag till det moderna köket är lika enkelt som klyftigt. Vi förbereder alla de små detaljerna och du tillagar maten. SallaCarte är ett varumärke inom Greenfood-gruppen.

Kontaktperson: Magnus Falk
E-post: M.Falk@Ewerman.se
Telefon: 042-490 11 30
Hemsida: http://www.greenfood.se


Santa Maria

Vi på Santa Maria Foodservice gillar att göra saker lite annorlunda. Vi hjälper våra kunder att sticka ut i en alltmer dynamisk och konkurrerande bransch. Vårt mål är alltid att inspirera till bättre och mer smakfulla menyer samt bättre lönsamhet. Utmana oss! Vi lovar att återkomma med idéer! Allt vi gör ska ha god smak, men det ska också ha lika god eftersmak, detta är vårt löfte inom hela vårt hållbarhetsarbete.

Kontaktperson: Carola Berggren
E-post: carola.berggren@paulig.com
Telefon: 0700-85 22 07
Hemsida: https://www.santamariaworld.com/se/foodservice/


Scan

Vi är stora men bryr oss om de små detaljerna! I över 100 år har vi varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet. När du väljer en vara från Scan kan du vara säker på att det alltid är 100 procent svenskt kött från svenska gårdar. Vi tror att maten håller bättre kvalitet och smakar godare när den är producerad under bra förhållanden. Därför tar vi ansvar för hela kedjan – från gård till gaffel.

Kontaktperson: Håkan Ydrevik
E-post: hakan.ydrevik@hkscan.com
Telefon: 070-635 61 37
Hemsida: https://www.hkscanfoodservice.se


Skånemejerier Storshushåll AB

Skånemejerier är Skånes eget mejeri, och alternativet för hela Sverige. Våra rötter är stadigt förankrade i matlandskapet Skåne där vi drivs av jordnära insikter och klokskap. Vi är bärare av stolta mattraditioner och genuint mathantverk, där de goda råvarorna står i centrum. Vi har också en öppen attityd och gillar nya spännande trender och smaker, både det som sker i det lilla bistroköket eller storköket i en skola.

Kontaktperson: Madelene Risén
E-post: madelene.risen@skanemejerier.se
Telefon: 070-625 41 38
Hemsida: https://storhushall.skanemejerier.se/


Tage Lindblom

Idag förser vi svensk storköksmarknad och livsmedelsindustrin med ett brett sortiment av bra och funktionella livsmedel. Vi är mycket stolta över att våra produkter serveras på skolor, sjukhus, äldreboenden, lunchrestauranger, pizzerior, hotell, caféer och restauranger runt om i hela Sverige varje dag. Vi importerar våra produkter främst från Europa, men även från andra delar av världen. För att se vårt sortiment som utgörs i första hand av kolonialvaror, ost och mejeriprodukter. Våra produkter hittar du hos de flesta av landets restaurang- och storhushållsgrossister.

Kontaktperson: Mikael Andersson
E-post: mikael.andersson@tagelindblom.se
Telefon: 073-944 16 98
Hemsida: http://www.tagelindblom.se


Tulip Food Company AB

Tulip är en del av ett globalt samhälle, därför arbetar vi alltid med att förbättra arbetsvillkoren och miljön oavsett var i världen vi finns. Tulip tar ansvar. Både när det gäller våra produkter, men vi agerar också socialt ansvarsfullt och sätter fokus på medarbetarnas villkor, både i våra egna fabriker och kontor, men också hos våra underleverantörer. Vår vision hjälper oss att sätta både interna och externa mål.

Kontaktperson: Christian Andersson
E-post: chand@tulip.se
Telefon: 070-530 73 90
Hemsida: http://www.tulipfoodservice.se/


Unilever Food Solutions

Vi på Unilever Food Solutions lever för att stötta kockar samtidigt som vi lägger ner stor kraft när det gäller att skapa morgondagens hållbara kök. En viktig del av vårt arbete handlar om att leverera hälsosamma, klimatsmarta och lönsamma menyer för dig och dina gästers räkning, samt skapa produkter som hjälper dig att spara tid utan att du behöver tumma på smaken. I vårt sortiment hittar du kända varumärken som Knorr Professional, MAIZENA, HELLMANN’S och många fler. Mer om oss, våra produkter och tjänster hittar du på ufs.com!

Kontaktperson: Linda Lundgren
E-post: linda.lundgren@unilever.com
Telefon: 072-518 93 60
Hemsida: http://ufs.com


Årstalistan AB

Årstalistan samarbetar idag med 186 kommuner samt dem flesta landsting för att säkerställa kostnadseffektiva och hållbara avtal på frukt och grönsaker. Som medlem i Årstalistan får du tillgång till en mängd olika funktioner som hjälper dig vid regelbunden uppföljning av priser och sortiment. Förutom tillgång till listan online via din inloggning får du dessutom e-post två ggr/vecka med de största förändringarna, statistik över artiklars prisförändingar över tid, exportmöjligheter via Excel eller JSON-API m.m.

Kontaktperson: Peter Kindsjö
E-post: info@arstalistan.se
Telefon: 0709-95 20 30
Hemsida: http://www.arstalistan.se

Bokning av hotellrum

Samtliga av Kostdagarnas förbokade hotellrum på Clarion Post är nu uppbokade. Tack vare hotellets centrala läge finns dock en mängd närliggande boendealternativ, i olika prisklasser.

Klicka här för att göra en sökning på hotellen närmast
Clarion Post via jämförelsesajten Trivago, natten 22-23 mars!

Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/kostdagarna2018