Skriv ut detta Sida

Kostdagarna 2018, 22-23 mars i Göteborg

Kostdagarna 2018 snabbnavigering: klicka för …

OBS! Sidan uppdateras löpande! | Inbjudan, med anmälan och samlad praktisk information om dagarna
(öppnas i nytt fönster)
Bokning av boende på Clarion Hotel Post | Presentation av Kostdagarnas medverkande | Kostdagarnas utställare (presenteras i januari) | Program (presenteras i januari)

 

Klara för Kostdagarnas stora scen. Fr.v. Christina Stielli, författare och inspiratör med fokus på arbetsglädje och samarbetsanda; Rikard Landberg (foto: Johan Bodell), professor och forskare vid avdelningen för livsmedelsvetenskap vid Chalmers i Göteborg; Mischa Billing, sommelière och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, Campus Grythyttan (foto: Peter Jönsson) samt Emma Pihl, coach specialiserad på generationsanpassat ledarskap.

KOSTDAGARNA 2018, 22-23 MARS I GÖTEBORG

Det våras för individen!

Trenden mot ökad valfrihet, där personers och mindre gruppers specifika behov och preferenser alltmer ställs i centrum, visar inga tecken på att mattas av – snarare tvärtom.

Dagens svenska samhälle befinner sig i mitt uppe i individualismens tidsålder – och att stå vid sidan om denna utveckling är inget alternativ. I synnerhet inte för landets offentliga måltidsverksamheter, med sina miljontals matgäster och tiotusentals medarbetare.

Vilken betydelse har den rådande samhällsutvecklingen ur ett mat- och måltidsperspektiv? Hur kan verksamheterna agera för att gå i takt med sin alltmer individualiserad samtid? Och vad krävs för att rekrytera – och behålla – nya generationer medarbetare, som med grundmurat självförtroende inte tvekar att shoppa runt mellan olika anställningar och arbetsgivare, i jakt på det bästa för just dem?

Efter rekordstort intresse och fullbokade dagar 2017 återvänder Kostdagarna 2018 till Göteborg och Clarion Hotel Post, ”lunch-till-lunch” den 22-23 mars. Med avstamp i årets tema, Det våras för individen! står en rad färgstarka medverkande redo att utifrån sin unika kompetens ta sig an de möjligheter och utmaningar som de offentliga måltidsverksamheterna står inför.

Klicka här för att komma direkt till inbjudan, med anmälan och samlad praktisk information om dagarna! 

KORT OM KOSTDAGARNA

Anna Bellman och Erik Mattsson. (Foto Erik: Ola Kjelbye.)

Kost & Närings Kostdagarna vänder sig till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till de offentligt finansierade måltiderna inom skola och förskola, vård och äldreomsorg.

I ett fulladdat konferensprogram ”lunch-till-lunch” – med parallella program på dubbla scener – förenas vetenskap, inspiration och aktuell forskning med tankeväckande perspektiv på ledarskapets utmaningar.

Kostdagarna 2018 leds av en duo bestående av Anna Bellman, journalist och utbildare i presentationsteknik, och Erik Mattsson, moderator och författare med bland annat titlarna Talarkokboken, Möteskokboken och Skrivarkokboken på utgivningslistan.
__

 

Praktisk information

När: Torsdag-fredag den 22-23 mars 2018 (Klicka för att lägga till i kalender). Registrering, kaffe och smörgås och utställning från kl. 10.00, ordinarie program startar 12.30. Dagarna avslutas med sittande lunch från och med kl. 13.00 på fredagen.

Var: Clarion Hotel Post i Göteborg, på Drottningtorget direkt intill centralstationen.

Hur: Kostdagarnas program sträcker sig från lunch-till-lunch, med trerättersmiddag och underhållning på kvällen den 22 mars.

AnmälanKlicka här för att komma direkt till inbjudan inkl. anmälan!

Deltagaravgift: Medlemmar i Kost & Näring eller andra föreningar inom Ledarna: 4 000 kr, övriga 5 000 kr. Moms tillkommer. Är du ännu inte medlem i föreningen men väljer att gå med i samband med anmälan till Kostdagarna, välj kategorin Ny medlem i Kost & Näring, så betalar du det reducerade medlemspriset. (Klicka här för information om de olika typerna av medlemskap.) Samtliga måltider och middagen inklusive dryck ingår i deltagaravgiften.

Boende: Clarion Hotel Post erbjuder enkel- och dubbelrum den 21/22-23 mars för 1 565 kr respektive 1 655 kr exkl. moms per natt. Boende på hotellet bokas av respektive deltagare direkt via Kost & Närings hemsida. Klicka här för att komma till formuläret för bokning av boende.

Sistaårsstudenter som under vt -17 är inskrivna på Kostvetar-/Kostekonomprogrammet vid universiteten i Umeå, Uppsala eller Göteborg, alternativt vid de gastronomiska programmen vid Högskolan i Kristianstad, erbjuds att delta kostnadsfritt i Kostdagarna. (Middagen på kvällen den 22:a mars ingår dock inte.)

Frågor? Skriv till oss så hjälper vi till! Adressen är kostdagarna@kostochnaring.se.

Medverkande Stora scenen

Anna Bellman

En av Sveriges mest anlitade moderatorer, utbildare i presentationsteknik och författare av boken ”Släpp retoriken – fokusera på publiken”. Tillsammans med hennes tidigare erfarenheter som radio- och tv-journalist och marknads- och kommunikationschef har Anna bred erfarenhet av dynamiken mellan grupp och individ. Anna leder programmet på Kostdagarnas stora scen tillsammans med Erik Mattsson.

Erik Mattson

”Rådgivare i mänsklig kommunikation” – som han själv beskriver det – moderator och författare, bland annat med titlarna Talarkokboken, Möteskokboken och Skrivarkokboken. Kommunikation är en färdighet, menar Erik, och vägen till framgång går via övning, övning och ännu mer övning. Tillsammans med Anna Bellman leder han programmet på Kostdagarnas stora scen.

Foto: Ola Kjelbye.

Christina Stielli

Årets kvinnliga talare 2014 och 2015 och nominerad till Årets talare 2016. Med skärpa och humor visar Christina vägen mot arbetsglädje, samarbetsanda och ett gott arbetsplatsklimat – trots det faktum att vi alla är olika.

Emma Pihl

Coach specialiserad på generationsanpassat ledarskap. Som författare av böcker om den så kallade ”Generation Y” i bagaget, och med bred insikt i den praktiska verkligheten inom offentliga och privata organisationer över hela landet, vet Emma mer än de allra flesta om vad som krävs av arbetsgivarna för att attrahera – och behålla – 1980- och 90-talisterna på dagens arbetsmarknad.

Foto: Peter Jönsson.

Mischa Billing

Sommelière och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet, Campus Grythyttan samt en av jurymedlemmarna i tv-programmet Sveriges mästerkock. Mischa har under många år undersökt vår upplevelse av doft och smak – och hur vi delar och kommunicerar den med varandra.

Rikard Landberg

Professor och forskare vid avdelningen för livsmedelsvetenskap vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Tidigare forskare vid SLU med anknytning till KI och gästforskare bland annat vid Harvard University. Drivs av visionen att med teknikens hjälp möjliggöra individanpassade kostråd, baserade på varje persons unika förutsättningar och har den uttalade ambitionen att bygga världsledande forskning på området.

Foto: Johan Bodell.

Fortsättning följer…

Listan över Kostdagarnas medverkande uppdateras löpande. Håll utkik här på kostdagarna.se och i Kost & Närings Facebookgrupp!

Bokning av hotellrum

Ja tack, jag är anmäld som deltagare vid Kostdagarna 2018 och vill boka boende på Clarion Hotel Post!


Välj ett av följande bokningsalternativ:

Enkelrum 1 natt, 22-23 mars, pris 1 565 kr exkl. moms

Dubbelrum 1 natt, 22-23 mars, pris 1 655 kr exkl. moms

Enkelrum 2 nätter, 21-23 mars, pris 3 130 kr exkl. moms

Dubbelrum 2 nätter, 21-23 mars, pris 3 310 kr exkl. moms

Vem/vilka kommer att bo i rummet?

Boende 1:

Boende 2:
(vid bokning av enkelrum, lämna detta fält blankt!)


Faktureringsunderlag

Mitt för- och efternamn:

Min e-postadress:

Organisation/företag:

Fakturaadress:

Postnummer och ort:

Eventuell referens/fakturamärkning:

Villkor: Jag är medveten om att bokningen av hotellrum faktureras med 20 dagars betalningsvillkor från bokningsdatum, att bokningen är bindande samt att mina kontaktuppgifter kommer att sparas och behandlas av Kost & Näring. Namnändringar rörande vilka personer som kommer att bo i rummet är möjliga fram till och med den 15 mars 2018.

Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/kostdagarna2018