Skriv ut detta Sida

Kostdagarna 2016

Skärmklipp 2016-03-18 15.00.03

Alla10

Klara för Kostdagarna. (Överst fr.v.) Marcus Danielsson, vvd Chalmers Konferens; Magdalena Forsberg, programledare, expertkommentator och skidskyttelegendar; Martin Ragnar, ingenjör, forskare, debattör och författare; Sally Voltaire, grön måltidsentreprenör och kokboksförfattare; Anne de Looy, ordförande i europeiska dietist- och kostchefsnätverket EFAD och professor vid brittiska University of Plymouth; Nicklas Neuman, doktorand vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet; Christina Forsberg, Årets Chef 2015 och tf generaldirektör vid CSN; AnnCharlotte Bretan; ledarskapsutvecklare, Ledarna samt Paul Svensson, kock och krögare som leder Kostdagarna tillsammans med Anna Buckhöj, facilitator, beteendevetare och organisationsutvecklare.

Kostdagarna 2016 17-18 mars
– All information om dagarna

Med temat Form(l)er för framsteg tar femårsjubilerande Kostdagarna 2016 sitt avstamp i varje ledares och måltidsverksamhets strävan att – med utgångspunkt i de egna unika förutsättningarna – prestera ännu lite bättre, att lyfta kvaliteten ännu en nivå.

babben_151209_2111_web

Utöver mat och dryck bjuder torsdagskvällen även på ett uppträdande av Babben Larsson, som kort och gott utlovar ”Underhållning a’la Babben”.

Mer än någonsin tidigare riktar 2016 års Kostdagar ljuset mot våra deltagares ambitioner, utmaningar och erfarenheter. Den 17-18 mars står en rad kunniga, engagerade och inspirerande personligheter redo att föra dig närmare just dina, och din verksamhets, form(l)er för framsteg. Både utåt, i relation till gäster, hållbarhet och miljö, och inåt, i utvecklingen av den egna organisationen.

Om Kostdagarna

Kost & Närings Kostdagar riktar sig till kost- och måltidschefer, kostekonomer, livsmedelsupphandlare och andra ledare och medarbetare med anknytning till offentliga måltider. I ett fulladdat konferensprogram förenas vetenskap och aktuell forskning med tankeväckande perspektiv på ledarskapsrollen. Dessutom tillkännages vinnarna av branschutmärkelsen Årets Granatäpple, tillsammans med det betydligt mindre smickrande Årets Äppelskrutt.

Sidöversikt – klicka för:

– Inbjudan och anmälan till Kostdagarna inkl. praktisk information

– Program: Stora scenen torsdag

– Program: Lilla scenen (torsdag)

– Program: Stora scenen fredag

– Medverkande

– Utställare och deras egna presentationer

– Bokning av hotellrum

– Först med det senaste – anmälan till Kostdagarnas nyhetsbrev

– Information om nyheten Lilla scenen

– Alla nyheter om Kostdagarna 2016

 

Det kompletta programet
– Stora och lilla scenen

STORA SCENEN TORSDAG

Torsdag_4_1000

Fr.v. Nicklas Neuman, Sally Voltaire, Marcus Danielsson och Martin Ragnar.

10.00 – 11.30
Ankomst, registrering, utställartid, kaffe och smörgås

11.30 – 12.30
Lunch

12.30 – 13.15
Gästerna gör festen – God eftermidddag, Måltidssverige!
Kost & Närings ordförande Marianne Backrud-Hagberg tillsammans med Anna Buckhöj, organisationsutvecklare och Kostdagarnas facilitator, och Paul Svensson, kock, krögare och dagarnas moderator.

13.15 – 14.00
Biff eller bladsallad? Om kvinnligt och manligt inom måltiden
Nicklas Neuman, doktorand och forskare, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet.

14.00 – 14.45
Kaffe, mingel, utställartid

14.45 – 15.30
Grön matglädje: tre vägar dit – och dubbelt så många fallgropar…
Sally Voltaire, måltidsentreprenör som med det gröna som affärsidé driver egna rörelsen Sally Voltaire & systrar

15.30 – 16.15
Aldrig nöjd?!? Om missnöje som motor för kvalitetsutveckling
Marcus Danielsson, vice vd Chalmers Konferens & Restauranger, med ansvar för frågor rörande kvalitet, försäljning, organisation och utveckling.

16.15 – 16.30
Paus, utställartid

16.30 – 17.15
Identitet, stolthet, mångfald – den regionala maten som kulturbärare
Martin Ragnar, ingenjör och forskare som skrivit flera böcker om den svenska maten och måltidskulturen.

17.15 – 17.30
Utdelning av Årets Granatäpple och Årets Äppelskrutt

17.30 – 17.45
Avrundning av dagen
Anna och Paul sammanfattar och reflekterar

19.15 – 19.45
Fördrink och mingel vid Lilla scenen

19.45 – ?
Middag och Underhållning a’la Babben …
… med efterföljande mingel i baren

LILLA SCENEN (TORSDAG)

Lilla_scen_alla_6_web

Fr. v. Malina Andersson Lee, Marcus Hellmann, Martina Görnebrand, Annika Unt Widell, Stefan Lahti och Boel Lagerwall.

Kostdagarnas parallella program på Lilla scenen ger dig som deltagare möjlighet att under den första av de båda konferensdagarna välja fritt mellan flera alternativa föreläsningar och programpunkter, på stora respektive lilla scenen. Välj, välj bort – och skräddarsy ditt program så att det matchar just dina och din verksamhets inriktning och utmaningar!


BLOCK A

Samtidigt på Stora scenen:
Nicklas Neuman: Biff eller bladsallad? Om kvinnligt och manligt inom måltiden

13.15 – 13.35
MATBEDRÄGERIER – EN UTMANING FÖR STORHUSHÅLL
Martina Görnebrand
, utbildare i livsmedelssäkerhet, Bergström & Hellqvist

Det finns uppgifter på att ungefär 10 % av maten på marknaden är utsatt för någon typ av fusk. Sannolikt blir vi lurade varje dag. Merparten av fusket görs för att tjäna pengar. I vissa fall är det dock inte bara en fråga om redlighet utan också om matsäkerhet. Vad har du för kunskap om det matbedrägerier och hur hanterar ni det idag? Vilka typer av matbedrägerier finns? När kan det bli farligt för våra gäster? Hur kan storhushåll minska riskerna för att bli lurade?

13.35 – 13.50
OAT ACADEMY
Malina Andersson Lee, KAM offentliga måltider, Oatly

Oatly har tagit fram recept som är anpassade för skolan genom att vara både hållbara och hälsosamma. Projektet har gjorts tillsammans med Sundsgymnasiet i Vellinge, en kommun som satsar på klimatsmart skolmat. Recepten ingår i det vi kallar Oat Academy – en halvdag då Oatly kommer ut till skolan och lagar mat och pratar om miljö och hälsa tillsammans med personalen. Utbildningen vänder sig till kostchefer, kockar, rektorer, lärare och elever. Alla som är lika intresserade av skolmat som vi.


BLOCK B

Samtidigt på Stora scenen:
Sally Voltaire: Grön matglädje: tre vägar dit – och dubbelt så många fallgropar…

14.45 – 15.00
HAR DU KOLL PÅ ALLA AKTÖRER INOM OFFENTLIGA MÅLTIDER?
Annika Unt Widell, dietist och kommunikatör

Aktörerna som arbetar för att främja offentliga måltider med fokus på skolmat blir fler i rasande takt. Vissa agerar nationellt såsom Måltid Sverige och SkolmatSverige, andra regionalt som till exempel Skolmatsakademin i Västra Götaland. Här får du koll på vilka de är och hur du kan ha nytta av dem i ditt eget arbete.

15.00 – 15.20
DE BLIR DE HETASTE BRÖDTRENDERNA 2016
Boel Lagerwall, kommunikationschef, Pågen

Brödåret 2016 har något för alla smaker med allt från hälsosamma grönsaksmackor till mer onyttiga chipssmörgåsar. Dessutom förutspås vegetarisk mat få fäste på riktigt och street fooden blir nyttigare för att uppfylla vårt krav på helhetshälsa. Det är några av trenderna för 2016 som presenteras i Pågens årliga brödtrendspaning. Vi bjuder på ett par recept och på kunskap om varför brödet är ett klimatsmart val, men vi uppmuntrar så klart till att även tolka dessa trender själv. Gott nytt brödår!


BLOCK C

Samtidigt på Stora scenen:
Marcus Danielsson: Aldrig nöjd?!? Om missnöje som motor för kvalitetsutveckling

15.30 – 15.45
SCHEMALAGD LUNCH – TILL REKTORERNAS GLÄDJE OCH EKONOMERNAS FÖRTRET
Stefan Lahti, måltidschef, Hällefors kommun

Om hur vi introducerade schemalagd lunch 2014 i Hällefors. Hur komplext det var/är att jobba in detta projekt som nu är permanent, med elever från förskoleklass till gymnasieelever. Hur vi har ökat antal ätande med ca 20 % samtidigt som matsvinnet har stått still. Ätande var runt 550 per dag till idag +700 elever och pedagoger. Till rektorernas glädje och ekonomernas förtret. Flera grannkommuner har nu påbörjat eller visat sitt intresse för schemalagd lunch.

15.45 – 15.55
LEKANDE LÄRANDE INSPIRATION
Marcus Hellmann, produktutvecklare, Chef’s cut

Genom mitt examensarbete fann vi att man kan på kort tid se positiva förändringar hos barn gällande intresset för frukt och grönt. Everfresh Foodservice och Chef’s cut står för bland annat detta, att lära och inspirera till ökad konsumtion av frukt och grönt, för både barn som vuxna. Salladsbufféer, juicer och mer grönt på tallriken behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande.


STORA SCENEN FREDAG

Fredag_4_1000

Fr.v. Anne de Looy, Christina Forsberg, AnnCharlotte Bretan och Magdalena Forsberg.

08.15 – 08.25
Upptakt fredag
Anna och Paul startar dagen

08.25 – 08.50
Facing the challenge of a healthier Europe – the role of food service dietitians
Anne de Looy, ordförande i europeiska dietist- och kostchefsnätverket EFAD och professor vid brittiska University of Plymouth, om den nyligen antagna EuDAP, European Dietetic Action Plan.

08.50 – 09.00
Paus, kaffe

09.00 – 10.15
Innovativt ledarskap – en framstegsstrategi
Christina Forsberg, tf generaldirektör vid CSN och Årets Chef 2015, tillsammans med AnnCharlotte Bretan, ledarskapsutvecklare vid Ledarna med specialisering på olika typer av samtal.

10.15 – 11.00
Utställarna bjuder till!
Paus och mingel de luxe, där utställarna svarar för tilltugget.

11.00 – 11.45
Motivation i med- och motgång – om konsten att behålla hungern över tid
Magdalena Forsberg, programledare, expertkommentator och legendarisk skidskytt.

11.45 – 12.45
Från insikt till handling – så fortsätter framstegsresan
Summering, reflektion och diskussion under ledning av Anna Buckhöj – som också bidrar med perspektiv på det lösningsfokuserade ledarskapet.

12.45
Kostdagarnas avslutning följt av sittande lunch

Medverkande (Stora scenen)

Christina

Christina Forsberg

Christina Forsberg, Årets Chef 2015 och idag tillförordnad generaldirektör vid CSN. Till Kostdagarna kommer Christina för att i ett extra långt programpass dela med sig av sina konkreta erfarenheter som ledare inom offentliga verksamheter där förändringsvilja och nytänkande ofta varit allt annat än givet. Klicka här för en längre intervju med Christina i tidningen Chef.

AnnCharlotte Bretan

Ledarskapsutvecklare vid Ledarna, som flankerar Christina Forsberg på Kostdagarnas stora scen och bidrar med fördjupande frågor och perspektiv. AnnCharlotte ser samtalet som grunden för det goda ledarskapet och har i över tio år utbildat chefer i olika typer av samtal.

 AnnCharlotte
Magdalena

Magdalena Forsberg

Programledare, expertkommentator och tidigare skidskytt som vunnit sex raka världscupsegrar, lika många VM-guld och belönats med Jerringpriset – fyra gånger om. Till Kostdagarna kommer Magdalena Forsberg för att berätta om drivkrafter, mål och motivation.

Anne de Looy

Ordförande i europeiska dietist- och kostchefsnätverket EFAD och professor vid brittiska University of Plymouth, med fördjupade perspektiv på de måltidsansvarigas roll och betydelse för folkhälsan i vår del av världen.

Anne
Martin_R

Martin Ragnar

Ingenjör, forskare och författare som skrivit flera böcker om den svenska maten och måltidskulturen. Klicka här för en intervju med Martin. 

Sally Voltaire

Måltidsentreprenör och kokboksförfattare som med det gröna som affärsidé i egna rörelsen Sally Voltaire & systrar gjort succé bland annat med sin restaurang på Åhléns City i Stockholm. Vinnare av Årets hälsokoncept vid Restauranggalan 2013 och av Dagens Nyheters restaurangpris Gulddraken 2014, i kategorin Budget. Klicka här för en intervju med Sally.

Sally
 Marcus

Marcus Danielsson

Vice vd och ansvarig för försäljning, organisation och verksamhetsutveckling vid Chalmers Konferens. Marcus har en bakgrund som kock och köksmästare, och kommer till Kostdagarna bland annat för att berätta om hur uppföljning kan göras till en aktiv del både i kvalitetsarbetet och i kommunikationen med gästerna.

Nicklas Neuman

Doktorand vid Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet som forskar om maskulinitet i förhållande till måltider och matlagning . Till Kostdagarna kommer Nicklas för att ge en fördjupad insikt om hur könsroller påverkar vad och hur de offentliga måltidsgästerna äter – eller inte äter. Inte minst ifråga om köttkonsumtion.

 Nicklas
Paul

Paul Svensson

Kock och krögare som med det gröna och säsongsbaserade i förgrunden driver restaurangen på Fotografiska i Stockholm. Paul har under lång tid och i en mängd sammanhang visat prov på ett brinnande engagemang för de offentliga måltiderna. Tillsammans med Anna Buckhöj leder han Kostdagarna 2016.

Anna Buckhöj

Beteendevetare med gedigen erfarenhet av ledarskaps- och organisationsutveckling. Tillsammans med Paul Svensson leder hon Kostdagarna 2016. Under dagarna bidrar Anna också med perspektiv på det lösningsfokuserade ledarskapet.

 Anna

Utställare

I mässdelen av Kostdagarna, i direkt anslutning till den stora konferenssalen, har du chansen att återse – eller stifta ny bekantskap med – en rad företag och organisationer. Här presenterar de sig själva! Listan över presentationer uppdateras löpande.

AB Tage Lindblom | Arla | Atria Scandinavia | Aviko Norden | Bergström & Hellqvist AB | Buhr Agenturer AB | CHEF’S CUT | COMPARE | Conaxess Trade | Continental Foods Sweden AB | Diskomat AB | DKAB Service ABFindus | Foodit Kostsystem AB | Frebaco Kvarn AB | Grace organics | Gunnar Dafgård AB | HKSCAN  | JØNI A/S | Kiviks musteri AB | Kopal Storkök AB | Kost – Landstinget Västmanland | KRAV | Kronägg AB | Kung Markatta AB | Lantmännen Cerealia | Magnihill AB | Martin & Servera | Mashie AB | Menigo | Movement Sales Partner | Måltid SverigeOatly | Orkla Foods Sverige | Pågen | Royal Greenland | Signal & Andersson | Svensk Cater | Skånemejerier Storhushåll | Tulip Food Company AB | Unilever Food Solutions | Årstalistan


AB Tage Lindblomta

Vi har i över 90-år levererat livsmedel till storkök och restauranger, vi försöker alltid anpassa våra produkter för dig som arbetar professionellt med mat. Vår ambition är ta fram smarta förpackningar där det går, både för att det ska vara lätt för dig som arbetar i köket men även för att förpackningarna ska vara smarta för miljön. Under de senaste åren har vi utvecklat ett brett ekologiskt sortiment och vår ambition är att fortsätta utveckla det ekologiska sortimentet.

Kontaktperson: Marina Haglund
E-postmarina.haglund@tagelindblom.se
Telefon: 076-8689792
Hemsidahttp://www.tagelindblom.se


Arlaar

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi vill erbjuda produkter som är tillverkade nära och i samklang med naturen och vi skapar spännande recept. Vår målsättning är att vara en källa för inspiration om mat för alla våra kunder. På de orter där vi är verksamma är vi ofta en stor arbetsgivare. För att bidra till samhällets utveckling bygger vi långsiktiga relationer med människor, företag och organisationer.

Kontaktperson: Carina Thorstorp
E-postcarina.thorstorp@arlafoods.com
Telefon: 073-4395205
Hemsidahttps://kund.arla.se/


Atria Scandinaviaat

Atria Foodservice är en del av Atria Scandinavia, ett av Sveriges ledande livsmedelsföretag med produktion av förädlade kött- och charkprodukter, delikatesser och måltidslösningar. Vi säljer och marknadsför ett stort antal kända varumärken: Lithells, Pastejköket, Lönneberga, Dagens Rätt Fisk, Dagens Rätt Grönt, Gourmet Service med en vision att med passion och starka varumärken skapa inspirerande mat för varje tillfälle. Vi har även säljuppdrag för Guldfågeln – Den svenska kycklingen. Idag bedriver vi produktion på sju anläggningar runt om i Sverige.

Kontaktperson: Wiveca Andreasson
E-postwiveca.andreasson@atria.se
Telefon: 070-2217757
Hemsida: http://www.atriafoodservice.se/hem/


Aviko Nordenav

Aviko Norden är Nordens ledande leverantör av potatis och rotfrukter – direkt från jorden eller förädlade med smak och finess. Med högsta produktkvalitet levererar vi råvarorna till restaurang, storkök och dagligvaruhandel. Vi erbjuder allt från potatis med skal på till behandlad och tillagad potatis i alla former – från skivad och tärnad rå potatis till gratänger, matiga potatisbakelser och kroketter. Dessutom ett stort sortiment ekologiska produkter. Aviko Norden representerar marknadens främsta varumärken.

Kontaktperson: Thomas Lidén
E-postt.liden@avikonorden.se
Telefon: 0703-11 25 76
Hemsidahttp://www.avikonorden.se


Bergström & Hellqvist ABbh

Vi har en nollvision för matförgiftningar och allergiska reaktioner! Ni som vill ta ett steg framåt i arbetet för säker mat, träffas oss i utställarhallen så diskuterar vi möjliga vägar! Utbildare och konsulter inom matallergi och allergikost, livsmedelshygien, egenkontroll, HACCP. Vi erbjuder utbildningar på det sätt som passar bäst för er – fysiska på plats eller online. Vill ni ha kvalitetssäkrad information om status på arbetet för säker mat och ligga steget före? Vi utför revisioner i storhushåll för utveckling och förbättring inom matsäkerhet.

Kontaktperson: Annika Bjarnhagen Gradin
E-postannika@bergstrom-hellqvist.se
Telefon: 070-664 20 80
Hemsidahttp://www.bergstrom-hellqvist.se/


Buhr Agenturer ABbu

Miljömärkt porslin för vård och omsorg. Bauscher och Schönwald tillverkar porslin i Tyskland vilket innebär att man måste följa världens hårdaste miljölagar. Fabrikerna är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade och har specialkompetens inom tillverkning av porslin för vård och omsorg. Vi tillverkar porslin för samtliga passiva och aktiva system som finns på marknaden, och vi har även porslin med diskreta hjälpmedel för personer med begränsad motorik och nedsatt syn. Besök oss på mässan så förklarar vi vidare.

Kontaktperson: Marcus Johansson
E-postmarcus@buhr.se
Telefon: 031-802375
Hemsidahttp://www.buhr.se


CHEF’S CUTch

Vi ser det som vår främsta uppgift att revolutionera Matsverige. Ända sedan starten är det något vi hängivet engagerat oss i. Vi har hela tiden ifrågasatt gamla metoder för att istället hitta nya vägar. Bättre vägar. Vi har klippt mellanleden, förändrat värdekedjan och skapat nya koncept. Resultatet är större värde för konsumenten och matlagare, med större och enklare tillgänglighet till nyttiga och smakrika produkter. Genom att inspirera och göra det enklare att laga, servera och äta hälsosam mat, kan vi också bidra till att förbättra folkhälsan, och på så sätt skapa ett hälsosammare Sverige.

Kontaktperson: Marcus Hellmann
E-postmarcus.hellmann@everfresh.se
Telefon: 072-1662314
Hemsidahttp://everfreshfoodservice.se/


COMPAREcomp

På kort tid har fler än 50 Kommuner och Landsting valt Compare som stöd för sitt arbete med upphandling och uppföljning av livsmedelsavtalen. Som användare av Compare tar Ni del av vår långa erfarenhet av tidigare upphandlingar där vi kan vara Ert bollplank beroende av de krav Ni önskar ställa. Inga installationer i egna nätverk. Inga inläsningar av filer. Allt körs via webben och Ni får allt serverat. Compare gör det enkelt.

Kontaktperson: Anders Zandén
E-postanders.zanden@wz-data.se
Telefon: 070-513 15 87
Hemsidahttp://www.wz-data.se


Conaxess Tradecon

Är ett av de ledande säljbolagen inom affärsområde Foodservice. Vi representerar följande varumärken. Hälsans kök, Planti, Fria Bröd, Carlshamn, Hermesetas, Uncle Ben’s, Excellent, In med Degen, Wernerssons ost, Basic American Foods, Fammarps, Elisabeth Shaw. Välkommen till vår monter för information & provsmakning. Fria Bröd – glutenfritt, laktos och mjölkfritt gott bröd för alla. Hälsans kök – protein- och järnrikt vegetariskt gott grönt samt hälsosamt. Planti – laktos- och mjölkfritt vegetabiliskt, god mat och dryck från växtriket.

Kontaktperson: Nynon Rossing
E-postnynon.rossing@conaxesstrade.com
Telefon: 070-3187339
Hemsidahttps://www.conaxesstrade.com/se


Continental Foods Sweden ABco

Continental Foods är ett av Europas ledande livsmedelsföretag med verksamhet i Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland och Sverige. Continental Foods europeiska portfölj består av sedan länge etablerade, väl älskade lokala matmärken – av vilka många har varit en del av den lokala matkulturen för mer än 100 år. Hos oss finns lokala varumärken men vi verkar i en internationell kultur vilket skapar dynamik, möjligheter och syre till organisationen. I Sverige representerar vi de välkända varumärkena Blå Band, Gustav Bong och Bong Touch of Taste. Välkommen till vår monter!

Kontaktperson: Erik Forsman
E-posterik_forsman@continentalfoods.eu
Telefon: 076-8499820
Hemsidahttp://www.continentalfoodservice.se/


Diskomat ABdi

Det optimala flödet i diskhanteringen är kostnadseffektivt, hållbart och värnar om människan. Vi placerar människan, hygien, miljön och kostnadseffektivitet i centrum. Bra logistik och effektiva disksystem hanterar stora som små flöden av diskgods. Matavfall Eco Waste Away hanterar matavfall (7 kg ger 1 l bensin och gödning) genom att mala och suga det till en lagringstank för alla storlekar av kök.Matvagnar Vi erbjuder matvagnar som behåller matens rätta temperaturer. Vår partner Electro Calorique har i 80 år tillverkat vagnar för transport av varma och kalla måltider, på bricka alt kantin.

Kontaktperson: Amer Hadziavdak
E-posta.hadziavdak@diskomat.se
Telefon: 08-7940640
Hemsidahttp://www.diskomat.se


DKAB Service ABdk

Hantera livs är konceptet för upphandling, uppföljning, analyser och målstyrning av verksamheten. Vi läser in era filer från leverantörerna. Ni arbetar i vårt unika och enkla program. Lägg in måltal för ekologiskt mm, ta fram rapporter som skickas automatiskt till varje enhet, gör mjölkstödet, få stöd i upphandlingsprocessen mm. Support, utveckling och drift av systemet sker kontinuerligt. Ta del av vår långa erfarenhet och breda nätverk som gör att vi ligger i framkant inom branschen. Vi kan göra hela er livsmedelsupphandling samt prislistehantering och tilläggsupphandling.

Kontaktperson: Bengt Dalesjö
E-postbengt@dkab.se
Telefon: 031-757 8450
Hemsidahttp://www.dkab.se


Findusfi

Findus är ett av landets ledande livsmedelsföretag med huvudkontor i Skånska Bjuv. Kvalitet och hållbar matglädje är ledorden för företaget och sortimentet består av djupfrysta produkter och kolonialprodukter för både restaurang- och storkök, samt konsumentmarknaden. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. I företaget ingår Findus Special Foods, som under mer än 40 år har arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter och över tid har sortimentet utökats med berikad och näringstät mat.

Kontaktperson: Anette Andersson
E-postanette.andersson@se.findus.com
Telefon: 070-3787974
Hemsidahttp://www.findusfoodservices/specialfoods


Foodit Kostsystem ABmat

Matildas smarta funktioner för köken och de enkla beställningarna i appen eller på webben för kökens kunder gör att Matilda uppskattas av många kostorganisationer. Bland Sveriges kommuner, landsting och privata måltisdaktörer finns många som också värdesätter Foodit för den personliga kontakten och lyhördheten mot kunden. Matilda finns med gränssnitt mot flera olika tekniska plattformar – web, remote desktop, mobilt eller egen installation. Driften kan, om kunden vill, tas omhand av Foodit. Ring oss så berättar vi mer!

Kontaktperson: Katarina Carlsson
E-postkatarina.calrsson@foodit.se
Telefon: 070-6151958
Hemsidahttp://www.foodit.se


Frebaco Kvarn ABfr

Det nya svenska – (Kli)matgryn från Frebaco kvarn: råvara från Västergötland, klimatsmart, kort koktid, näringsrikt, utmärkt att frysa, inget svinn, variationsrika, passar till kött, fisk och sallader, 100 % fullkorn. Ett frukostsortiment helt fritt från nötter & mandel. Vi använder inte heller soja, ägg, laktos eller mjölkprotein i vår produktion. Detta är en självklarhet för oss. Lika viktigt är också att vi använder svenska spannmål från Västgötaslätten.

Kontaktperson: Fredrik Fischerström
E-postfredrik.fischerstrom@frebaco.se
Telefon: 070-3682487
Hemsidahttp://www.frebaco.se/


Grace organicgr

Grace Organic har kunskap om hur man förebygger matsvinn och identifierar tillsammans med sina kunder minsta gemensamma nämnare för vilka aktiviteter som ger resultat. Bolaget har en unik produktportfölj och kan bistå i processen och arbetet med att minska matsvinnet på flera olika sätt. Vi genomför workshops där vi analyserar nuläget och sätter upp nya mål för verksamheten. Dessutom utbildar och säkerställer Grace Organic att målen följs upp. Genom en kombination av konsultstöd och våra produkter Plate Waste Tracker, Food Waste Tracker levererar vi mycket goda mätbara resultat.

Kontaktperson: Johan Lundberg
E-postjohan.lundberg@graceorganic.se
Telefon: 0708-575787
Hemsidahttp://www.graceorganic.se


Gunnar Dafgård ABda

Från Källby, i jordbrukslandskapet Västergötland, kommer Dafgårds varor. Idag har familjeföretaget, grundat 1937, nästan tusen medarbetare. Alla lika dedikerade att leverera bra mat av högsta kvalitet och att utveckla den svenska husmanskosten. Här finns klassiska kåldolmar, men också produkter som är ekologiska, vegetariska och med godkänd djuromsorgsnivå. Våra produkter grundar sig på noggrant utvalda råvaror, där vi med vår egen personal besökt och godkänt leverantörerna.

Kontaktperson: Anders Williamsson
E-postanders.williamsson@dafgard.se
Telefon: 070-5598247
Hemsidahttp://www.dafgard.se


HKSCANsc

Scan – Alltid Svenskt kött. Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet. Ett av våra främsta verktyg är vår omtanke om djuren. Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna och lammen betar fritt om sommaren. Våra svenska grisar har alltid knorr på svansen eftersom de har anpassat utrymme och halm att böka runt i.

Kontaktperson: Håkan Ydrevik
E-posthakan.ydrevik@hkscan.com
Telefon: 070-6356137
Hemsidahttp://www.hkscanfoodservice.se


Joni A/Sjoe

Vår vision: det är vårt mål att vara den föredragna tillverkaren av kokgrytor, stekbord och spisar till storkök. Våra produkter är konstruerade speciellt för enkel och ergonomisk styrning, hygien, driftsäkerhet samt lång livslängd. Vi har också som mål att skapa produktprogram med inneboende flexibilitet, så att vi kan leverera just de lösningar som uppfyller den enskilda kundens specifika behov. Jag hoppas att våra produkter kommer att bidra till att göra ditt storkök till en bättre arbetsplats, med möjlighet att tillaga goda kvalitetsmåltider.

Kontaktperson: Patrik Karlsson
E-postpka@joeni.dk
Telefon: 070-5535030
Hemsidahttp://www.joeni.dk


Kiviks musteri ABki

Kiviks Musteri förädlar frukt och bär, gärna typiskt nordiska, och bevarar det naturligt goda och nyttiga utan onödiga tillsatser på vårt musteri i Kivik. Våra anor som musteri sträcker sig tillbaka till 1888, då de första äppelträden planterades av Henric Åkesson på den plats som skulle komma att blir Kiviks Musteri, ett idag modernt livsmedelsföretag och mycket populärt besöksmål. Vi finns på det natursköna Österlen och vår passion för mat och dryck kryddas av en österlensk livskvalitet och djupt engagemang för trakten. Familjen Åkesson har ägt och drivit Kiviks Musteri sedan starten.

Kontaktperson: Sussie Karlsson
E-postsusanne.karlsson@kiviksmusteri.se
Telefon: 070-213 80 88
Hemsidahttp://www.kiviksmusteri.se


Kopal Storkök ABkop

Kopal Storkök AB är ett intressant företag när det gäller måltidslösningar för offentliga och privata storkök. Företaget har verkat i drygt 50 år som leverantör av kompletta storkök för privat och offentlig marknad. Genom agenturen för temp-rite International som vi erhöll för ett år sedan har vi blivit helt kompletta när det gäller logistiklösningar för den offentliga marknaden. Oavsett vilken typ av produktion man har så har vi transportlösningen.

Kontaktperson: Peter Hermansson
E-postpeter@kopal.se
Telefon: 070-461 75 20
Hemsidahttp://www.kopal.se


Kost – Landstinget Västmanlandko

Kost är en samverkan kring mat mellan Landstingen i Västmanland och Uppsala län. Under 2014 införde vi ett nytt patientmatssystem med en 28-rätters à la cartemeny. Systemet är revolutionerande och har belönats med både Götapriset och Quality Innovation of the year. Med 28 rätter att välja på vid varje lunch/middag har patientnöjdheten ökat kraftigt samtidigt som kostnaderna minskat med 6 miljoner och matsvinnet med 84 %. I juni 2016 inför vi ett 40-rätterssystem som passar både patienter och äldreboenden. Har vi lösningen på framtidens äldremat? Besök vår monter så berättar vi mer.

Kontaktperson: Marcus Jonasson
E-postmarcus.jonasson@ltv.se
Telefon: 070-6177761
Hemsidahttp://www.kostsamverkan.se


KRAVkr

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Vi utvecklar reglerna för KRAV-certifierad produktion och vi informerar om och marknadsför KRAV-märkt mat. KRAV är ekologiskt, och mer därtill – det betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med GMO.

Kontaktperson: Staffan Carlberg
E-poststaffan.carlberg@krav.se
Telefon: 070-311 05 70
Hemsidahttp://www.krav.se


Kronägg ABkro

Kronägg såg dagens ljus redan på 1932 och är fortfarande ett av de ledande företagen inom äggsektorn i landet. Välkänd bland konsumenter för de nyttiga, goda och kvalitetssäkrade svenska äggen. Vi har även ett brett sortiment av äggprodukter för storhushålls- och cateringmarknaden.Vi har ingått samarbete med Kost & Näring för att skapa nya möjligheter till att använda våra produkter inom områden där vi inte är aktiva idag. Det vi främst tänker på är äldre- och sjukvård och skola/förskola. Dialog och kontakt med Kost & Näring ser vi som en förutsättning för att lyckas med detta.

Kontaktperson: Marcus Lindström
E-postmarcus.lindstrom@kronagg.se
Telefon: 070-5100676
Hemsidahttp://www.kronagg.se


Kung Markatta ABku

Det hela är väldigt logiskt. Bra mat ska inte innehålla onödiga tillsatser eller vara besprutad med bekämpningsmedel. Ren eko-logik om du frågar oss. När vi startade Kung Markatta 1983 var vi pionjärer inom ekologisk mat. Idag är intresset för ren och hälsosam mat större än någonsin. För det är just det, ekologisk mat är logisk. Vad som inte är logiskt är den andra maten. Som är för billig. Som inte innehåller ett uns av det den smakar. Som belastar miljön med kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Tillsammans kan vi tänka mer logiskt. Och tänka eko-logiskt. Heja!

Kontaktperson: Kenth Bruckmann
E-postkenth@kungmarkatta.se
Telefon: 070-6099122
Hemsidahttp://www.kungmarkatta.se


Lantmännen Cerealialan

Bra mat från jord till bord! Hållbar utveckling är en huvudstrategi för Lantmännen och vi har bestämt oss för att göra skillnad. Vi ställer därför höga krav på ansvarsfullt producerad mat i hela produktionskedjan och våra livsmedelsråvaror måste ha hög prestanda inom hållbarhet. Kungsörnens pannkakor lagas på svenskt mjöl, ägg och mjölk och uppfyller MSR avancerad nivå, liksom våra AXA gryn och vårt Kungsörnen mjöl. Vi är mycket stolta över vårt helt nya odlingskoncept för vete med 20% lägre klimatpåverkan – Ett Vänligare Vete som uppfyller MSR spjutspetsnivå. Välkommen att prata mer med oss!

Kontaktperson: Peter Skoog
E-post: peter.skoog@lantmannen.com
Telefon: 010-5563685
Hemsida: http://www.cerealiafoodservice.se


Magnihill ABmag

Är ett Svenskt familjeföretag som startade 1957 av Wivecas pappa Lennart Persson. Företaget ligger i Mörarp utanför Helsingborg och startade som ett traditionellt jordbruk. Idag är Magnihill specialist på förädlade grönsaker till industrin och ett modernt grönsaksföretag med försäljning långt utanför Sveriges gränser. Magnihill har idag marknadens bredaste sortiment till R & S utav djupfrysta ekologiska och KRAV-märkta produkter ifrån växtriket. På Magnihill vill vi samverka med naturen och värna om vår miljö för generationer framåt. Vi tycker att eko-produkter är ett bra sätt att göra detta.

Kontaktperson: Margareta Zimmerman
E-postmargareta@magnihill.se
Telefon: 070-220 14 35
Hemsidahttp://www.magnihill.se


Martin & Serveramar

Martin & Servera är ledande leverantör av drycker, färskvaror, kolonial och djupfryst, utrustning samt tjänster till restauranger över hela Sverige. I erbjudandet finns ett stort och ständigt växande utbud av svenska, regionala och småskaligt producerade produkter. Att köpa dina regionala produkter via grossist gör det enklare för dig att handla efter säsong och anpassa meny och matsedel. Ostar från Västergötland, vilt från skogarna, fisk från kalla vatten i Jämtland och smakrik rapsolja från Skåne. Kom till vår monter så berättar vi mer om alla våra regionala producenter från hela Sverige.

Kontaktperson: Jan Mattsson
E-postjan.mattsson@martinservera.se
Telefon: 070-5869614
Hemsidahttp://www.martinservera.se


Mashie ABmas

Efter sammanslagningen av Aivo och Mashie är vi nu nordens ledande leverantör av verksamhetsstöd och tjänster för planering och produktion av måltider inom restaurang och storkök. Vi står dagligen för kvalitet och inspiration för 1 000-tals professionella användare inom restaurang- och storköksbranschen för alla verksamheter oavsett storlek. Vi erbjuder användarvänliga IT-stöd som gör det lätt att beräkna, leverera och servera anpassad mat med rätt näring, till rätt pris och i rätt tid. Våra produkter är väl förankrade i verkligheten, vilket är en av våra främsta styrkor.

Kontaktperson: Sandra Vindehav
E-postinfo@mashie.se
Telefon: 08-564 823 86
Hemsidahttp://www.mashie.se/


Menigomen

Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med t ex frasiga croissanter, hängmörad biff eller nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontaktperson: Michael Bengtsson
E-postmichael.bengtsson@menigo.se
Telefon: 08-7221355
Hemsidahttp://www.menigo.se


Movement Sales Partnermo

Movement Sales Partner är ett av de ledande säljbolagen på svensk dagligvarumarknad/Foodservice.. Idag arbetar vi med omkring 25 stycken olika uppdragsgivare, både nationella och multinationella. Inom vårt affärsområde Foodservice representerar vi följande varumärken, Jozo salt, Kockens kryddor, Lune de Miel, Daloon, Kavli, K-Salat, Druvan, Eriks såser, Pågen Royal Greenland, Lantägg och Pågen.

Kontaktperson: Bo Jansson
E-postbo.jansson@movementsalespartner.se
Telefon: 0709-919012
Hemsidahttp://movementsalespartner.se


Måltid Sverigema

Måltid Sverige – en nationell arena för den offentliga måltiden, är ett initiativ från Västra Götalandsregionen att bygga ett regionalt partnerskap för att lyfta den offentliga måltiden. Genom samverkan kan vi utbyta erfarenheter och skapa struktur och kontinuitet för kompetensförsörjning i branschen samt vara pådrivare och initiativtagare till forsknings- och innovationsprojekt och sprida resultat. Vi kan bygga en virtuell kunskapsbank av små och stora projekt som drivs runt om i landet. Måltid Sverige bygger på erfarenheter av Nationellt Centrum för Måltiden och Skolmatsakademin.

Kontaktperson: Maria Helmersson
E-postmaria.helmersson@sp.se
Telefon: 010-5166719
Hemsidahttps://www.facebook.com/M%C3%A5ltid-Sverige-1648641755397433/?fref=ts


Oatlyoa

Alla produkter från Oatly är gjorda på havre odlad på mellansvenska åkrar. Själva idén att producera dryck av havre är ett resultat av forskning vid Lunds universitet. Mat med havre är hållbar mat. Det drar ner på växthusgaserna, sparar energi och kräver mindre odlingsmark. Och ännu bättre blir det på tallriken, maten blir nämligen jättegod med våra havreprodukter. På sistone har vi funderat mycket på hur havre kan göra skolmaten bättre, både för barnen och planeten. Vi kom på att det skulle vara smart att byta lite idéer med dig som tänker på skolmat minst lika mycket som vi tänker på havre.

Kontaktperson: Malina Andersson Lee
E-postmalina.andersson.lee@oatly.com
Telefon: 0768-40 22 33
Hemsidahttp://www.oatly.com


Orkla Foods Sverigeor

Vi tillagar vår mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Hållbarhet är en viktig del av vår affärsstrategi och omfattar hela värdekedjan och alla delar av organisationen. Hälsosam och god mat producerad på bra villkor för både människa, djur och miljö är ledstjärnan i vårt hållbarhetsarbete. Genom att lansera veganska produkter från Anamma, tar vi ytterligare ett tydligt steg mot målet om att öka andelen hållbara produkter. Välkommen till vår monter för att provsmaka Anamma! Vi bjuder också på himmelskt goda portionsdesserter!

Kontaktperson: Carina Greiff
E-postcarina.greiff@orklafoods.se
Telefon: 070-2330809
Hemsidahttp://www.orklafoods.se/rs


Pågenpaa

1878 lades grunden till familjeföretaget   Pågen. Idag är vi 1400 medarbetare och våra bagerier ligger i Malmö och i Göteborg. Att baka med kärlek är grunden i allt vi gör. För oss betyder det bland annat att vi väljer råvaror med omsorg, vi bakar med mjöl från egen kvarn, egen jäst, egen sirap och så långt det räcker egen surdeg. Att äta bröd är ett enkelt sätt att fylla på med energi, fibrer, vitaminer och mineraler. Dessutom är bröd klimatsmart. Välkommen till Pågens monter, där får du veta mer om varför det är så smart med bröd!

Kontaktperson:Jessica Shanahan
E-postjessica.shanahan@pagen.se
Telefon: 0765-353651
Hemsidahttp://pagen.se/storhushall/


Royal Greenlandrg

Royal Greenland är en av världens ledande leverantörer av fisk och skaldjur. Vi har ett nära samarbete med det grönländska samhället och vi ägs av Grönlands självstyre. Royal Greenland är ett modernt, globalt företag som ställer de högsta kraven för kvalitet och livsmedelssäkerhet. Royal Greenland har en stark fokus på hållbarhet, inklusive hållbara fiskemetoder och fokus på användning av lokala produkter. En ansvarsfull förvaltning av fisket är en förutsättning för oss då vi vill säkerställa framtida generationers tillgång till fisk och skaldjur.

Kontaktperson: Heléne Jartsell
E-postheja@royalgreenland.com
Telefon: 070-3066116
Hemsidahttp://www.royalgreenland.se/


Signal & Anderssonsig

Signal & Andersson är ett modernt familjeföretag i femte generationen. Vi tillverkar ett brett sortiment av prisbelönta, traditionella charkuteriprodukter med fokus på hög kvalitet till sparsamma priser. Vi finns rikstäckande, hos lokala restaurang och storköksgrossister samt inom detaljhandeln.

Kontaktperson: Per Andrén
E-postper.andren@signal-andersson.com
Telefon: 0734-349446
Hemsidahttp://www.signal-andersson.com


Skånemejerier Storhushållsk

På Skånemejerier lever vi nära bonden och ursprunget, med kretsloppet från gård till kök som en självklar utgångspunkt. Hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser har alltid varit en ledstjärna för vår verksamhet och vi är glada att kunna konstatera att detta är något som våra kunder sätter ett högt värde på. Skånemejerier Storhushåll vänder sig till professionella användare av våra produkter. Vi är specialiserade på det professionella kökets förutsättningar och behov och utvecklar kontinuerligt vårt sortiment i samarbete med skickliga kockar, kostchefer och inköpare.

Kontaktperson: Madelene Risén
E-postmrn@skanemejerier.se
Telefon: 0706-254138
Hemsidahttp://storhushall.skanemejerier.se/


Svensk Catersv

Svensk Cater är en fullsortimentsgrossist med 20 lager och kontor från Gällivare i norr till Malmö i söder, vår lokala närvaro gör att vi kan hantera förändringar och förenklingar i er dagliga verksamhet. Korta transporter sparar både på miljön och förkortar leveranstiderna. Dessutom ger det oss unika möjligheter att kunna erbjuda närproducerade livsmedel och dagsfärsk mjölk i våra anbud. Ingen vet bättre än du vilka produkter som du behöver. Därför är det du som i detalj skall bestämma vilka produkter som skall finnas med i din upphandling.

Kontaktperson: Henrik Höglund
E-posthenrik.hoglund@svenskcater.se
Telefon: 073-0977188
Hemsidahttp://www.svenskcater.se/


Tulip Food Company ABtu

Tulip är en del av ett globalt samhälle, därför arbetar vi alltid med att förbättra arbetsvillkoren och miljön oavsett var i världen vi finns. Tulip tar ansvar. Både när det gäller våra produkter, men vi agerar också socialt ansvarsfullt och sätter fokus på medarbetarnas villkor, både i våra egna fabriker och kontor, men också hos våra underleverantörer. Vår vision hjälper oss att sätta både interna och externa mål.

Kontaktperson: Christian Andersson
E-postchand@tulip.se
Telefon: 070-5307390
Hemsidahttp://www.tulip.se


Unilever Food Solutionsun

Taste the exotic Brazil – Unilever Food Solutions! 2016 är Brasiliens år, inte bara när det handlar om sport, utan även kulinariskt. Här finns nämligen ett av de mest spännande och exotiska köken i hela världen. Och med rätt recept är brasiliansk mat dessutom enkel att laga. Nu gör vi på Unilever Food Solutions en satsning på att så många som möjligt ska få chansen att prova autentisk brasiliansk mat. På ufs.com/brasilien hittar du bl.a. lättlagade recept på klassiska brasilianska rätter, street food, buffémat och efterrätter – med råvaror som är enkla att få tag i. Prova, vi lovar att du kan!

Kontaktperson: Tordis Poulsen
E-posttordis.poulsen@unilever.com
Telefon: 072-507 15 59
Hemsidahttp://www.ufs.com


Årstalistanaar

Årstalistan samarbetar idag med 178 kommuner samt dem flesta landsting för att säkerställa kostnadseffektiva och hållbara avtal på frukt och grönsaker. Som medlem i Årstalistan får du tillgång till en mängd olika funktioner som hjälper dig vid regelbunden uppföljning av priser och sortiment. Förutom tillgång till listan online via din inloggning får du dessutom e-post två ggr/vecka med de största förändringarna, statistik över artiklars prisförändingar över tid, exportmöjligheter via Excel eller JSON-API mm.

Kontaktperson: Peter Kindsjö
E-postinfo@arstalistan.se
Telefon: 08-771 29 35
Hemsidahttp://www.arstalistan.se


Bokning av hotellrum

Quality Hotel Friends erbjuder Kostdagarnas deltagare att under en förlängd period boka boende till hotellets lägstapris. Vid full beläggning ombesörjer hotellet bokning av rum på närliggande hotell, till samma pris. Rum kan bokas på tre olika sätt.

a) Via bokningskod på hemsida, bokning med kreditkort
– Gå in på www.nordicchoicehotels.se och klicka på ”Har du en rabatt- eller bokningskod?” längst ned i den svarta rutan.
– Som bokningskod, ange: Kostdagarna. Koden är giltig 16-19 mars.
– I fältet ”Sök”, skriv in: Friends. Fyll in ankomst- och avresedatum, antal personer/rum och klicka på sök.
– Välj hotell Friends och slutför bokningen enligt instruktionerna.

b) Begäran om fakturering – kostnadsfritt för kommuner, landsting och myndigheter
Ladda ner faktureringsunderlag (PDF-format) genom att klicka här.
– Fyll i underlaget enligt instruktionen. För kommuner, landsting och andra myndigheter utgår ingen faktureringsavgift.
– Skicka det ifyllda, inscannade underlaget via mail till: q.friends@choice.se.

c) Via resebyrå
– Informera resebyrån om att bokningskoden ”Kostdagarna” ska användas vid bokning.
– Instruera resebyrån att slutföra bokningen via mail, reservations.friends@choice.se.

Bli först att veta!

Håll dig uppdaterad om nyheterna kring Kostdagarna – före alla andra. Skriv in din e-postadress i fältet här nedanför så skickar vi dig det allra senaste om medverkande, program och annat matnyttigt!

Din e-post:

Alla nyheter om Kostdagarna 2016

2016-03-18 Kostdagarna 2016 – här finns presentationerna

Årets upplaga av Kost & Närings Kostdagarna, de femte i ordningen sedan starten 2012, avslutades på fredagen. Här hittar du talarnas presentationer från både torsdagen och fredagen.

2016-03-17 Årets Granatäpple till Elisabet Rothenberg

Under Kostdagarnas första dag tilldelades Dietisternas Riksförbunds ordförande Elisabet Rothenberg Kost & Närings Granatäpple 2016.

2016-03-09 Sista chansen till anmälan!

Närmare 300 deltagare har redan anmält sig till Kostdagarna 2016, den 17-18 mars. Du som fortfarande inte anmält dig till dagarna har fortfarande chansen att göra det – men inte länge till! Måndagen den 14 mars kl. 10.00 stängs anmälan för i år. Ses vi där!?

2016-02-24 Stora och Lilla scenen – hitta dina guldkorn

Det redan starka starfältet av medverkande på Kostdagarnas stora scen förstärks nu med det parallella programmet på Lilla scenen. Här lyfter deltagare och utställare sina kunskaper och erfarenheter, inom vitt skilda ämnen. Är du nyfiken på vilka?

2016-02-17 Hon sätter guldkant på Kostdagarna

Från måltidskultur till ledarskap, grön matglädje till konsten att behålla hungern. Anledningarna att delta i Kostdagarna är redan många, och nu presenteras en till – den kanske roligaste av dem alla.

2016-02-04 Kostdagarna 2016 – det kompletta programmet

Från motivation till matglädje, matidentitet till innovativt ledarskap. De medverkande i 2016 års Kostdagar, den 17-18 mars i Stockholm, bildar ett lika brett som mångfacetterat spektra av kunskaper, erfarenheter, insikter och handfasta råd för deltagarna att ta med hem direkt till sina verksamheter. Nu presenteras det kompletta programmet för dagarna.

2016-01-14 Årets Chef till Kostdagarna

Den redan färgstarka raden av medverkande under Kostdagarna, den 17-18 mars, förstärks nu ytterligare. Med tre nya tillskott är uppställningen nu komplett. En av nykomlingarna: Christina Forsberg, tf generaldirektör vid CSN, som i fjol utsågs till Årets Chef 2015.

2015-12-16 Magdalena Forsberg klar för Kostdagarna

Bakom den fjärde och sista luckan i Kostdagarnas adventskalender återfinns en av idrotts-Sveriges allra största, som mer än de flesta andra fördjupat sig i vad som krävs för att behålla hungern i det man gör.

2015-12-10 Lucköppning 3 av 4: en entreprenör, en forskare

Dopparedan rycker allt närmare, och bakom den tredje luckan i Kostdagarnas adventskalender döljer sig inte mindre än två av de färgstarka medverkande som gästar Kostdagarna för att dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter och perspektiv – måltidsentreprenören Sally Voltaire och forskaren Nicklas Neuman.

2015-12-07 Lucköppning 2 av 4: Martin Ragnar

Bakom lucka nummer två i Kostdagarnas egen adventskalender återfinns en ingenjör, forskare och författare som skrivit flera böcker om den svenska maten och måltidskulturen.

Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/kostdagarna2016

960x198 banner

Nyhet – Lilla scenen

Med Lilla scenen lanseras möjligheten för varje deltagare att i parallella program – på Kostdagarnas ordinarie scen respektive på Lilla scenen – själv välja ut de programpunkter som intresserar henne eller honom allra mest.

Visa sida »