↑ Tillbaka till Kontakt

Skriv ut detta Sida

Press

Presskontakt

Skärmklipp 2016-02-21 18.54.13

David Hollertz

Tel. 08-668 80 05
Mob. 070-202 99 55
david.hollertz@kostochnaring.se

Foton och logotyper

För högupplösta, porträttfoton för fri publicering på Kost & Närings ordförande Marianne Backrud-Hagberg och/eller på övriga styrelsemedlemmar, skicka ett kort mail med namn och uppgift om vilket medium publiceringen gäller, så skickar vi en nedladdningslänk.

Användning av Kost & Närings logotyp ska på förhand godkännas av föreningen. Maila oss och beskriv hur logotypen är tänkt att synas.

Pressinformation

Här nedanför hittar du pressmeddelanden och annan information från Kost & Näring riktad till media.


2016-11-22 "De äldre måste få en måltidsombudsman"
I ett inlägg på Aftonbladet debatt efterlyser idag Kost & Näring och föreningens ordförande Marianne Backrud Hagberg en nationell måltidsombudsman för äldreomsorgen.
2015-03-20 Livsmedelsverket prisas, LRF kritiseras skarpt
Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg tilldelas branschföreningen Kost & Närings utmärkelse Årets Granatäpple 2015. Granatäpplets motsats, Årets Äppelskrutt, tillfaller Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.
2014-11-05 Tid för lagstiftning mot de äldres måltidslotteri
PRESSMEDDELANDE. I en ny rapport från Livsmedelsverket om de offentliga måltiderna för äldre, efterlyser myndigheten lagstiftning för att förtydliga den enskildes rättigheter kring mat och måltider. Kost & Näring, som redan sedan tidigare aktivt driver frågan om en kvalitetslagstiftning för äldremåltiderna, välkomnar ställningstagandet.
2014-03-21 Årets Granatäpple till Mathias Sylwan
Kost & Närings utmärkelse Årets Granatäpple går till Mathias Sylwan, förbundsjurist vid Sveriges Kommuner och Landsting, för dennes stora engagemang och ovärderliga insatser inom livsmedelsupphandlingen.
2014-03-21 Året Äppelskrutt till Socialstyrelsen
Kost & Närings utmärkelse Årets Äppelskrutt tillfaller 2014 Socialstyrelsen, för oförmågan att aktivt axla det viktiga ansvar man har för näring och måltider till sjuka. Med anledning av problemen skickar Kost & Näring idag ett öppet brev ställt till myndighetens generaldirektör.
2013-02-25 "Fel produkter levereras till de offentliga köken"
PRESSMEDDELANDE. I en debattartikel i Dagens Nyheter på måndagen riktar Kost & Näring uppmärksamheten mot Sveriges kostansvariga och deras förutsättningar att leverera goda, näringsriktiga och säkra måltider till matgästerna inom offentliga måltidsverksamheter.
2012-06-29 Kost & Näring i Almedalen 2012
PRESSINBJUDAN. Vid årets Almedalsvecka genomför Kost & Näring, organisationen för Sveriges kostchefer, seminarier kring den offentliga måltiden på två högaktuella teman – måltider för sjuka och äldre samt livsmedelsupphandling inom ramen för LOU.
2012-03-19 Bättre sjukhusmat till oförändrad kostnad
PRESSMEDDELANDE. Tvärtemot vad som ofta tas för givet i debatten är det stora problemet för sjukhusmaten varken råvaror, tillagning – eller ens pengar. Flaskhalsen för högre måltidskvalitet utgörs istället av bristfällig utbildning och kommunikation.

Permalänk till denna artikel: http://www.kostochnaring.se/kontakt/press